Akseli Herlevi tutkimusmatkalla maailman parhaan hampurilaisen kehittämiseksi – Burgerimies starttasi Subilla

Akseli Herlevi on tuonut tutkimusmatkoiltaan tuliaisina hampurilaisiin liittyvää osaamista ja tietotaitoa ja niiden myötä auttanut Vaasania kehittämään yhä parempia gourmet-luokan hampurilaissämpylöitä. Näiden tiedonkeruumatkojen inspiroimana tehdyssä Burgerimies-sarjassa Akseli Herlevi rullaa pitkin USA:n etelärajaa lännestä itään. Televisiokanava Subin uutuussarja jakaantuu 10 etappiin, joista ensimmäinen on Kaliforniassa ja viimeinen New Yorkissa. Reitin varrella syödään paitsi burgereita, myös muita Amerikan herkkuja kohdekaupunkien ruokatrendejä kuppiloissa ja ravintoloissa selvittäen.
”Olen kiitollinen, että sain Vaasanista yhteistyökumppanin, joka jakaa kanssani intohimon maailman tunnetuimpaan ruokalajiin. Haimme inspiraatiota muiden muassa Kuubasta ja Japanista, mutta Burgerimiehessä keskitymme USA:n ruokakulttuurin kruununjalokiveen sen aidossa ympäristössä”, kertoo Naughty BRGR -ravintoloitsija, keittiömestari ja Subin uuden hampurilaismatkailuohjelman tähti Akseli Herlevi ja jatkaa: ”Perusnähtävyyksiä emme sarjassa hiero, vaan vedimme Amerikan mantereen halki autenttisella road trip -meiningillä. Kysyimme ohjelmaa kuvattaessa vinkkejä myös hampurilaisfaneilta Suomessa, jotka kertoivatkin missä matkan varrella kannattaa pysähtyä. Oman mausteensa sarjaan tuovat ruoan lisäksi musiikki, ruoka, ihmiset ja maisemat.”
Parempia hampurilaisia myös suomalaisissa kotikeittiöissä
Kansainvälistä katuruokien aatelia edustaneet hampurilaiset ja hodarit ovat tehneet vahvaa nousua suomalaisten kotikeittiöiden arki- ja pyhäruokalistoille. Vaasan vastasi kasvaneeseen kysyntään tuomalla päivittäiskauppaan vuonna 2016 ensimmäiset tuoreet Suomessa leivotut hampurilais- ja hodarisämpylät. Viime syksynä Vaasan lanseerasi yhdessä Akseli Herlevin kanssa kehitetyt markkinoiden laadukkaimmat ja THE BRGR ja THE DOG Gourmet sämpylät.
Yhteistyö Suomen tunnetuimman hampurilaisasiantuntijan kanssa on osa Vaasan katuruokakategorian leipätuotteiden edelleen kehittämistä ja kuluttajien hampurilaistietouden kasvattamista.
”Herlevi on tunnettu keittiömestari, joka on valinnut itselleen selkeän erikoisosaamisalueen, jossa hän haluaa olla maailman paras. Olemme ilolla tukemassa Akselia kunnianhimoisen unelmansa tavoittelussa ja olemme samalla pystyneet syventämään myös omaa tietotaitoamme yhä parempien hampurilaissämpylöiden kehittämisessä. On huikeaa nähdä, että yhteistyömme on antanut kimmokkeen kokonaiselle televisiosarjalle, joka varmasti kannustaa suomalaisia laatuhampurilaisten pariin myös kotikeittiöissään”, perustelee Vaasan Oy:n Street Food -leipäkategorian projektipäällikkö Minna Turunen sponsorointiyhteistyötä Akseli Herlevin kanssa.
”Arvostan Vaasanin pioneerityötä kotikokkien paremman hampurilaiselämyksen mahdollistajana. On hienoa, että olen pystynyt tuomaan tutkimusmatkoiltani myös heille sämpylöihin liittyviä uusia ideoita ja ajatuksia. Matkat paremman hampurilaisen eteen tulevat omalta osaltani jatkumaan aina, mutta toivon, että yleisö nauttii nyt tästä Amerikan reissustamme”, iloitsee Herlevi.
Lopputuloksena Burgerimiehen jokaiselta etapilta on kyseisen kaupungin nimikkoburgeri, joka yhdistää koetut maut ja tunnelmat. Jaksojen reseptiikka ja ruoanlaittotekniikat esitellään Vaasan Burgerimies -sivustolla.
Tuotetiedot
Vaasan THE BRGR Gourmet burgerisämpylä 540 g, 6 kpl, (EAN-koodi 6408180734144). Vaasan THE DOG Gourmet hodarisämpylä 440 g, 8 kpl, (EAN-koodi 6408180734168). Saatavuus päivittäistavarakaupoista. Vaasan Gourmet-sämpylät on valmistettu Vantaalla. Sämpylöiden suositushinta on 3,95 €/pussi. Tiedustelunumero: 0800 125 125, www.vaasan.fi ja kampanjasivusto: www.vaasan.com/BRGR
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, jonka historia ulottuu aina vuoteen 1849. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä viidessä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Taika ja Vaasan Kauratyynyt. Uusimpia tulokkaita Suomessa ovat ravintolatason hampurilais- ja hodarisämpylät The BRGR ja The DOG. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Burgerimiehen pressikuvat ja esikatselut: VENETSIA
Ohjelmatiedotus, Sub: Akira Ahola, 040 1836 655, akira.ahola@mtv.fi
Vastaava tuottaja, MTV: Tomi Suomela, 0400 678 724, tomi.suomela@mtv.fi
Minna Turunen, Projektipäällikkö, Vaasan Oy, 045 262 7463, minna.turunen@vaasan.com
Vastava tuottaja, Solar Republic: Sasu Norhomaa, sasu.norhomaa@solarrepublic.fi
Kuvat




Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Pala Espanjaa keskellä Helsinkiä2.6.2025 10:40:56 EEST | Tiedote
Espanjalainen tapaskulttuuri elää vahvasti hetkessä – kyse on yksinkertaisista, maukkaista suupaloista, rennosta yhdessäolosta ja jakamisen ilosta. Näitä elementtejä juhlistetaan myös Helsingissä, kun kansainvälistä tapaspäivää vietetään NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin katuterassilla 6.–7. kesäkuuta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme