Vaasan Oy

Vuoden Kotileipuri -kilpailulla kunnioitetaan leipomisen perinnettä

Jaa
Leipomoyhtiö Vaasan yhteistyössä Uudenmaan Marttojen, Leipätiedotuksen, Pro Ruis -yhdistyksen, Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen, Kotitalousopettajien liiton, Keskon ja S-ryhmän kanssa hakevat Suomen ensimmäistä kotileipuria. Valtakunnallinen, ensimmäistä kertaa järjestettävä Vuoden Kotileipuri -kilpailu keskittyy itseoikeutetusti Suomen kansallisruokaan ruisleipään. Kilpailulla kunnioitetaan paitsi sukupolvia yhdistäviä suomalaisia leivontaperinteitä myös haetaan rukiille uusia reseptejä. Kisa huipentuu syksyllä vietettävään kansalliseen leipäviikkoon, jolloin tuomaristo valitsee Vuoden Kotileipurin. Kilpailu on avoin kaikille leivonnan harrastajille. Vuoden Kotileipuri -tittelin voittaja pääsee mukaan Vaasanin leipomotuotteiden tuotekehitykseen.
Suomessa on maailman paras ruisleipäosaaminen. Siksi on aika valita Suomen Vuoden kotileipuri.
Suomessa on maailman paras ruisleipäosaaminen. Siksi on aika valita Suomen Vuoden kotileipuri.

Ruis on viljakasveista suomalaisin ja sen perinteet ruoanlaitossa ulottuvat pitkälle ennen ajanlaskumme alkua. Missään muualla maailmassa ei ole sellaista ruisleipäosaamista kuin Suomessa, joten ensimmäisen Vuoden Kotileipuri -kilpailun tarkoituksena on paitsi muistuttaa leipomistaidon tärkeydestä, myös löytää kansallisruokamme taitava virallinen ruisleipuri. Kilpailu myös korostaa suomalaisten ruokaperinteiden merkitystä ja entisestään tukee ruisleivän asemaa ja arvostusta sukupolvia yhdistävänä ruokana.

“Vaasan on toiminut kotimaisen leipämarkkinan edelläkävijänä jo yli sata vuotta ja maamme vanhimpana leipomoalan valtakunnallisena toimijana koemme velvollisuudeksemme korostaa myös kotona leipomisen tärkeyttä. Tällaisesta leipomisperinnettä jatkavasta ja leipomaan kannustavasta kilpailusta on esitetty toiveita, sillä jokaisella suomalaisella on makumuistoja ruisleivästä. Haluamme kisalla vastata kuluttajien intoon päästä esittelemään taitojaan ja intohimoaan sekä näyttämään, minkälainen ruisleipä on paras”, kertoo Vaasan Oy:n kaupallinen johtaja Minna Cousins ja jatkaa: ”Odotamme innolla kilpailuun osallistuvia reseptejä ja siksi halusimme, että kilpailu on aivan kaikille avoin.”

Kilpailuhaku alkaa kesäkuussa Vaasanin nettisivuilla ja siihen voi osallistua lähettämällä omasta taidonnäytteestään kuvan ja reseptin, sekä leipomusta taustoittavan lyhyen tarinan.

“Martoilla on ilo olla mukana edistämässä arvokkaan leivontaperinteen jatkumoa ja edesauttaa rukiin pysymistä osana jokapäiväistä suomalaista ruokakulttuuria. Odotamme paitsi upeita leipiä myös rakkaita muistoja reseptien takaa. Ruisleivän juuret voivat kulkeutua sukupolvelta toiselle jopa satoja vuosia, pitäen perheen ja suvun tarinaa kirjaimellisesti elossa jokapäiväisessä leivässä. Leipominen on perheille ja ystäville myös yhteisöllinen tapahtuma, jossa siirtyy arvokasta perinnetietoa ja osaamista sukupolvelta toiselle”, kertoo Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä.

Vuoden kotileipuri -kisan yhteistyökumppaneina toimivat Uudenmaan Marttojen lisäksi Leipätiedotus, Pro Ruis, Maa- ja Kotitalousnaisten Keskus, Kotitalousopettajien liitto, Kesko ja S-ryhmä.

Kilpailu alkaa 1.6.2018 osoitteessa www.vaasan.fi/kotileipuri.

Lisätietoja:

Minna Cousins
kaupallinen johtaja
Vaasan Oy
puh. 040 553 4949
minna.cousins@vaasan.com

Mari Dunderfelt
brändi- ja viestintäjohtaja
Vaasan Oy
puh. 040 556 5721
mari.dunderfelt@vaasan.com

Kuvat

Suomessa on maailman paras ruisleipäosaaminen. Siksi on aika valita Suomen Vuoden kotileipuri.
Suomessa on maailman paras ruisleipäosaaminen. Siksi on aika valita Suomen Vuoden kotileipuri.
Lataa
Suomi on ruisleivän maa, jossa on käytetty ruista jo yli 2000 vuotta. Ruisleipä on kansallisruokamme, mutta meiltä puuttuu vielä Suomen virallinen ruisleipuri.
Suomi on ruisleivän maa, jossa on käytetty ruista jo yli 2000 vuotta. Ruisleipä on kansallisruokamme, mutta meiltä puuttuu vielä Suomen virallinen ruisleipuri.
Lataa
Ruisleipä on suomalaisten DNA:ssa ja olemme yksinkertaisesti maailman parhaita ruisleivän leipojia. Meiltä löytyy ruistaikinajuuria satojen vuosien takaa, eikä yksikään leipäreseptimme ole aivan toisensa kaltainen.
Ruisleipä on suomalaisten DNA:ssa ja olemme yksinkertaisesti maailman parhaita ruisleivän leipojia. Meiltä löytyy ruistaikinajuuria satojen vuosien takaa, eikä yksikään leipäreseptimme ole aivan toisensa kaltainen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Oy
Salmisaarenaukio 1
00180 Helsinki

020 446111http://www.vaasan.fi/
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 600 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä seitsemässä leipomossa eri puolilla Suomea ja tehtävänämme on vahvistaa leipomotoimialan elinvoimaisuutta Suomessa. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat, Vaasan Taika ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli 180 miljoonaa euroa.
www.vaasan.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Oy

Vaasan Oy:n elokuussa käynnistämät yt-neuvottelut ovat päättyneet12.10.2018 09:30:00 EEST | Tiedote

Julkaisuvapaa 12.10.2018 klo 9.30 Vaasan Oy:n 27.8.2018 käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 8.10.2018. Neuvotteluiden lopputuloksena päädyttiin kahvileivän irtotuotteiden valmistuksen lopettamiseen Kuusankosken ja Kiimingin leipomoissa. Neuvottelut johtivat 13 vakinaisen työsuhteen päättymiseen, minkä lisäksi 6 työsuhdetta päättyy muilla järjestelyillä. Neuvotteluiden alkaessa vaikutusten arvioitiin johtavan enintään 19 henkilön irtisanomiseen. Neuvotteluiden piirissä oli yhteensä 104 henkilöä. Yhteistoimintaneuvotteluiden perusteena olivat tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Kahvileivän irtotuotteiden valmistus Kuusankoskella ja Kiimingissä loppuu 31.1.2019 mennessä. ”Kauppojen paistopisteissä tapahtuva leipomotuotteiden paisto on viime vuosina kehittynyt isoin harppauksin, minkä vuoksi nyt lopetettava irtotuotteiden toimintamallimme on menettänyt kilpailukykynsä. Keskitymme nyt entistä vahvemmin ydinliiketoimintaamme eli pakatun tuoreen leivän valmistukseen. Toiminnan

Helsinkiläinen Anna Häkämies on Vuoden Kotileipuri18.9.2018 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsinkiläinen Anna Häkämies pokkasi ensimmäistä kertaa jaetun Vuoden Kotileipuri -tittelin. Hänen leipomansa Hito hapan ruisleipä erottui viiden finalistileivän joukosta omintakeisella maullaan ja rapealla kuorellaan. Elintarvikealalla tuotekehityspäällikkönä toimiva Häkämies on urbaani leipuri, joka on itse laittanut alulle käyttämänsä juuren ja paistaa ruisleipänsä tavallisessa sähköuunissa.

Leipäinnovaatiosta energiaa lapsen ja koululaisen arkeen21.8.2018 12:30:00 EEST | Tiedote

Välipalojen rooli päivän ruokarytmissä on tärkeä. Parhaimmillaan fiksusti koottu välipala tuo sopivan määrän terveellistä lisäenergiaa aterioiden väliin ja auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan välipaloja syödään päivittäin kuitenkin vain alle puolessa lapsiperheistä (46 %). Vaasanin uutuus, Snäkki-välipalaleipä, tarjoaa helpon vaihtoehdon välipalahetkiin.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye