Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Uusimaalaista lähiruokaa tarjolla Herkkujen Suomi -tapahtumassa

Jaa
Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuma järjestetään nyt jo kolmannen kerran pääkaupungin sydämessä. Tapahtuma kokoaa Helsingin Rautatientorille yli sata lähiruuan tuottajaa ja valmistajaa 22.–24.8.2013. Maakuntien pienet elintarvikeyritykset maistattavat Herkkujen Suomessa maaseudun aitoja makuja. Uusmaalaiset elintarvikeyritykset, tuottajat ja valmistajat tarjoavat alueen parhaita lähiruokaherkkuja.

Uudenmaan teltassa pääsee tutustumaan lähialueen ruokatuotteisiin, joita ovat tänä vuonna muun muassa herkulliset hunajatuotteet, tuoreet luomuleivät, vihannekset, lihaisat leikkeleet, luonnonkala, täyteläiset juustot sekä suussa sulavat jäätelöt. Mainioiden makujen lisäksi tapahtumassa on mahdollisuus tutustua tuottajiin, jotka ovat tulleet henkilökohtaisesti esittelemään tuotteitaan.

Uudenmaan teltassa on tänä vuonna myös paljon ruoka-annosten valmistajia. Tervetuloa maistamaan Linexpon sienikeittoja ja Suomen Meriruokakeittiön erilaisia kala- ja riistaruokia! Tarjolla on myös ainutlaatuisia, uusimaalaisista luomuherneistä tehtyjä falafel-pyöryköitä Omamaan tapaan. Lisäksi teltassa grillataan Pajuniemen makkaraa sekä paistetaan Malmgårdin lettuja.

Uudenmaan telttaa koordinoi Laurea Ammattikorkeakoulun hallinnoima Kestävää liiketoimintaa lähiruoasta -hanke. Hanke on Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoittama kolmivuotinen hanke, joka jatkuu kevääseen 2014 asti.

Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka Suomi -teemaryhmä, Aitoja makuja II -hanke, Pienpanimoliitto ja Lammin Sahti. Tapahtumassa vieraili viime vuonna yli 60 000 kävijää.

Herkkujen Suomi on avoinna torstaina 22.8. (Taiteiden yö) klo 16–22, perjantaina 23.8. kello 11–20 ja lauantaina 24.8. klo 10–18. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

www.herkkujensuomi.fi
Facebook: Herkkujen Suomi
Facebook: Kestävää liiketoimintaa lähiruoasta
Twitter: @HerkkujenSuomi

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Susanna Ba, Kestävää liiketoimintaa lähiruoasta -hanke, p. 044 0839770 email: lahiruoka@laurea.fi
Klaus Hartikainen, viestintäjohtaja, MTK, p. 040 169 2060 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Metsänomistajat keskiössä Inarin metsäseminaarissa – avoin vuoropuhelu vie kohti kestävää tulevaisuutta9.9.2025 13:30:00 EEST | Tiedote

Inarin kunta järjesti 4.–5. syyskuuta 2025 Ivalossa metsäseminaarin yhteistyössä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton (MTK), Metsänhoitoyhdistysten ja Suomen Metsäsäätiön kanssa. Tilaisuus oli jatkoa vuoden 2023 seminaarille, ja sen tavoitteena oli edistää avointa keskustelua metsien käytöstä Inarissa sekä vahvistaa yhteistyötä paikallisten toimijoiden kesken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye