Vaasan kaupunki - Vasa stad

40 cyklar på 4 bilplatser 

Dela
Fyra parkeringsrutor för bilar har ändrats till cykelparkering vid Hovrättsesplanaden och Vasaesplanaden. Staden fick över 750 förslag till cykelparkeringsplatser av kommuninvånarna
Bild: Manda Gullberg
Bild: Manda Gullberg

Orangefärgade cykelparkeringsställningar, som har formen av en bil, har ställts ut på platser som kommuninvånarna föreslog, framför populära affärer, restauranger och caféer. I ställningen finns platser med ramlås för cyklar och i en cykelparkeringsställning ryms tio cyklar.    

– Det fanns ett behov, eftersom det inte har funnits någon plats för cyklar förr på de här platserna, berättar trafikplanerare Tomi Kaunismäki.   

– Vi vill göra cyklingen synlig i gatubilden och uppmuntra folk att cykla. Cyklingen är ett utmärkt sätt att ta sig fram med tanke på hälsan, motionen och miljön. Dessutom är cykelvägsnätet i Vasa verkligt omfattande, närmare bestämt 200 kilometer, och avstånden korta. Allt som behövs för en cykelstad, fortsätter Kaunismäki.     

Anskaffningen främjar smarta sätt att röra på sig och hör ihop med stadens energi- och klimatprogram och målet en kolneutral stad till år 2035.  

Nyckelord

Kontakter

trafikplanerare Tomi Kaunismäki,
tfn 040 539 0949  

Bilder

Bild: Manda Gullberg
Bild: Manda Gullberg
Ladda ned bild
Bild: Vasa stads grafiska tjänster
Bild: Vasa stads grafiska tjänster
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye