LänsiAuto Oy

LÄNSIAUTOLLE UUSI JOHTO - YHTIÖ PARANTAA EDELLEEN TULOSTAAN JA KESKITTYY KASVUUN

Jaa
LänsiAuto Oy:n toimitusjohtajaksi on tänään nimitetty yhtiön pääomistaja Sami Laine. Samassa yhteydessä yhtiön varatoimitusjohtajaksi on nimitetty Tommi Köninki, joka on toiminut yhtiön talousjohtajana. Laine keskittyy yhtiön uusien autojen ja palvelujen myynnin kehittämiseen sekä suurasiakashankintaan; operatiivisen liiketoiminnan johtamisesta vastaa Köninki.

- LänsiAuton liiketoiminta on kehittynyt viime vuosina huomattavan suotuisasti taloussuhdanne huomioiden. Yhtiön kannattavuus ja vakavaraisuus antavat mahdollisuuden panostaa asiakaslähtöisen myynnin kehittämiseen. Varatoimitusjohtaja vastaa jatkossa yhtiön operatiivisesta johtamisesta, joten voin itse sitoutua ja keskittyä asiakassuhteisiin sekä myyntityöhön täysillä, toteaa Laine.

LänsiAuton tulos viimeksi päättyneellä tilikaudella oli noin 2,7 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin tulos jäi alle miljoonaan euroon. Yhtiön omavaraisuusaste on yli 60 prosenttia, joten se on poikkeuksellisen vakavarainen. Kannattavuus on edelleen paranemassa kuluvana vuonna. Konsernin liiketoiminta laajeni merkittävästi vuoden alussa, kun se osti Berner Oy:ltä ja Lehtoauto Ky:ltä yhteensä kolme autoliikettä Kaakkois-Suomesta. LänsiAuto-konsernin toimitusjohtajana on viiden vuoden ajan toiminut Markku Mäkelä, joka tässä vaiheessa jättää yhtiön.

- Olen toimitusjohtajakaudellani hionut LänsiAuton kustannusrakenteen alalla poikkeuksellisen tehokkaaksi ja viimeksi hoitanut yhdessä muun johdon kanssa Berner Oy:ltä hankittujen autoliikkeiden haltuunottoa. On aika luovuttaa vetovastuu pääomistajalle, joka omalla esimerkillään ryhtyy kehittämään yhtiön myyntitoimintoja, toteaa Mäkelä.

LÄNSIAUTO OY

Hallitus

Lisätiedot:

Varatoimitusjohtaja Tommi Köninki, p. 050 545 8515 / tommi.koninki@lansiauto.fi

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet
Sidosryhmät
www.lansiauto.fi

LänsiAuto-konserni on yksi Suomen suurimmista henkilö- ja pakettiautojen itsenäisistä jälleenmyyjistä, joka työllistää noin 400 henkilöä sekä myy lähes 15 000 uutta ja käytettyä autoa vuodessa. LänsiAuto edustaa seitsemällä paikkakunnalla yhteensä 12 eri merkkiä. Tilikaudella 2013 konsernin liikevaihto on yli 180 miljoonaa euroa. Lisätiedot yhtiöstä: www.lansiauto.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

LänsiAuto Oy
LänsiAuto Oy
Pakkalantie 15
01510 VANTAA

http://www.lansiauto.fi

LänsiAuto on yksi Suomen suurimmista ja vakavaraisimmista henkilö- ja pakettiautojen itsenäisistä jälleenmyyjistä. Vuonna 2014 LänsiAuto myy noin 15 000 ja huoltaa yli 50 000 ajoneuvoa kymmenellä eri paikkakunnalla Etelä-Suomessa. Yhtiön liikevaihto kasvaa vuonna 2014 yli 200 miljoonaan euroon. Lisätiedot yhtiöstä: www.lansiauto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta LänsiAuto Oy

LänsiAuto ostaa Sveitsinportin ja Kaupunginportin Auton liiketoiminnot Hyvinkäällä2.3.2016 04:00:00 EET | Tiedote

LänsiAuto Oy ja Sveitsinportin Auton sekä Kaupunginportin Auton omistaja SPA Group Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla LänsiAutolle siirtyy SPA Group Oy:n autokaupan liiketoiminta kiinteistöineen 2.5.2016. Siirtyvän liiketoiminnan liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Kysymys on Hyvinkään suurimmasta autoliikkeestä, jonka markkinaosuus alueella on noin 25 prosenttia. Liikkeessä työskentelee 68 henkilöä.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye