Feelia Oy

Feelia rakentaa uutta ruokatehdasta Pyhännälle

Jaa
Valmiita ja puolivalmiita ruokia valmistava Feelia Oy rakentaa uutta ruokatehdasta Pyhännälle. Tämän vuoden keväällä käynnistyneiden töiden on määrä valmistua kuluvan vuoden lopulla. Tehdasinvestoinnin arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa.
Vuoden 2018 lopulla valmistuvan tehdaskokonaisuuden pinta-ala on noin 3 000 neliömetriä.
Vuoden 2018 lopulla valmistuvan tehdaskokonaisuuden pinta-ala on noin 3 000 neliömetriä.

Feelia varautuu uuden tehtaan rakentamisella tuotteidensa lisääntyvään kysyntään.

- Kotimaan lisäksi haemme lisämyyntiä Pohjoismaista, jonne aloitimme viennin elokuussa 2017. Signaalit Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta ovat erittäin lupaavat, ja 2019-2020 odotamme siellä merkittävää kasvua, kertoo Feelian toimitusjohtaja Jukka Ojala.

Tilausmäärien noustessa esimerkiksi varastotilat ovat jääneet pieniksi. Sen lisäksi että varastotilaa tulee lisää, uusi ruokatehdas mahdollistaa uusia valmistusmenetelmiä ja sen myötä uusien tuoteperheiden tulon markkinoille.

Ruokatehtaan kapasiteetti on 10 miljoonaa kiloa valmisruokaa vuodessa. Jukka Ojala laskee, että se tarkoittaa noin 37 miljoonaa annosta ja 35-40 miljoonan euron liikevaihtoa.

Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli 5,9 miljoonaa. Feelian kuluva vuosi on alkanut vauhdikkaasti, sillä viiden ensimmäisen kuukauden liikevaihto oli 66 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Jopa 20 uutta työpaikkaa

Kokonaispinta-alaltaan noin 3 000 neliön suuruinen tehdaskokonaisuus sijoittuu vajaan kilometrin päähän nykyisestä. Toimitusjohtajan mukaan uusinvestointi tuo mukanaan myös uusia työpaikkoja.

- Palkkaamme seuraavien viiden vuoden aikana 15-20 uutta työntekijää, joista jo tänä vuonna 6-8 tuotantoon ja myyntiin.

Feelian kasvu tuo lisätyötä myös paikallisille tuottajille, joilta yhtiö hankkii raaka-aineen. Vaikka tuotantovolyymit kasvavat uuden tehtaan myötä, Feelian käyttämien raaka-aineiden kotimaisuusaste pysyy korkeana, 75-80 prosentissa.

- Sen lisäksi että hankimme valtaosan raaka-aineista läheltä, Feelia pitää aiheuttamansa hiilijalanjäljen pienenä uuden tehtaan teknologisilla ratkaisuilla. Tehtaan käyttämä energia syntyy uusiutuvista energialähteistä, ja prosessihöyryn käytämme tehtaan lämmittämiseen. Kaikki biojäte kompostoidaan, jolloin se palautuu lannoitteena pelloille.

Feelia valmistaa terveellistä ja ravitsevaa ruokaa terveellisistä raaka-aineista. Ojala kertoo raaka-aineiden olevan jatkuvan kehitystyön kohteena.

- Tänä vuonna meidän isona teemana on raaka-aineiden puhtaus. Tavoitteena on, että Feelian tuotteet sisältävät lisäaineita niin vähän kuin mahdollista.

Yhteyshenkilöt

Jukka Ojala,
toimitusjohtaja
Feelia Oy
puh. +358 400 600 104
jukka.ojala@feelia.fi

Kuvat

Vuoden 2018 lopulla valmistuvan tehdaskokonaisuuden pinta-ala on noin 3 000 neliömetriä.
Vuoden 2018 lopulla valmistuvan tehdaskokonaisuuden pinta-ala on noin 3 000 neliömetriä.
Lataa
Uuden ruokatehtaan rakentamisella Feelia varautuu tuotteidensa kasvavaan kysyntään.
Uuden ruokatehtaan rakentamisella Feelia varautuu tuotteidensa kasvavaan kysyntään.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Feelia Oy on vuonna 2007 perustettu Pyhännällä toimiva yksityinen elintarvikeyritys. Feelia toimittaa lounasratkaisuja muun muassa henkilöstöravintoloille, kauppaliikkeille sekä kahviloille, ja ruokaratkaisuja julkiselle sektorille ja yleisötapahtumiin. Yhtiön patentoimassa tuotteiden valmistusprosessissa käytetään autoklaavitekniikkaa, mikä parantaa tuotteiden säilyvyyttä ja pienentää hävikkiä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 5,9 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää suoraan 35 henkilöä. www.feelia.fi, www.feeliaruokakauppa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye