Destian ratkaisulla viihtyisä ja helposti saavutettava ydinkeskusta Helsinkiin

Destian Toimivampi kaupunki -ehdotus pyrkii tuomaan ratkaisun Helsingin kävelykeskustan merkittävään laajentamiseen ja maanalaiseen kokoojakatuun. Destia tarkasteli Helsingin kantakaupungin liikennejärjestelmää ehdotuksessaan kokonaisuutena, johon sisältyvät kadut, joukkoliikenne, jalankulku- ja pyöräilyreitit, pysäköintijärjestelyt, maanalaiset yhteydet sekä yhteydet maanalaisen ja maanpäällisen kaupungin välillä.
– Liikenteen ja pysäköinnin vieminen maan alle mahdollistavat katutilojen rauhoittamisen jalankulun ja pyöräilyn käyttöön. Laajentaisimme vehreää kävelykeskustaa Kauppatorilta Vanhaan Kirkkopuistoon saakka. Tämä mahdollistaisi uudenlaisen kaupunkikokemuksen tapahtumineen, ja lisäisi myös liikenneturvallisuutta, kertoo Destian projektipäällikkö Mika Tuominen.
Destian ehdotuksessa maanalainen kokoojakatu ja satamatunnelit toteutetaan erillisinä yhteyksinä. Laivoista purkautuvat ajoneuvojonot ohjataan omien tunneleiden kautta väylille, jolloin liikenteellisiä pullonkauloja ei synny. Erilliset tunnelit takaavat liikenteen toimivuuden ja turvallisuuden. Ne myös mahdollistavat toteuttamisen vaiheittain vähentäen rakentamisesta koituvaa haittaa.
– Ehdotuksessamme korostuu turvallisuus, toimivuus ja viihtyisyys. Keskeistä on saavutettavuus millä tahansa liikkumisen muodolla. Ratkaisullamme on merkittävä vaikutus myös Helsingin kansainväliseen maineeseen toiminnallisen ja elinvoimaisen keskusta-alueen mahdollistajana, summaa Tuominen.
Destian Toimivampi kaupunki -ehdotus syntyi yhdistämässä yhtiön eri osaamiset yhteen. Ehdotusta Helsingin kaupungille olivat tekemässä suunnittelun, rakentamisen ja hankekehityksen ammattilaiset.
Helsinkiläiset mukaan suunnitteluun
Helsingin kaupungille ehdotuksia kävelykeskustan laajentamiseen ja maanalaiseen kokoojakatuun tarjosivat Destian lisäksi muutkin alan toimijat. Helsingin kaupunkikuvan ja -kokemuksen kannalta kyseessä on merkittävä kokonaisuus, johon myös kaupunkilaiset voivat osallistua arvioimalla ja edistämällä suunnitelmia. Helsinkiläisillä on mahdollisuus tutustua Destian sekä muiden tahojen suunnitelmiin Ideoiden kehityspajassa ”Vetovoimainen ja elinvoimainen keskusta Helsinkiin” -tapahtumassa, joka järjestetään 13.9.2018 klo 17-19 Helsingin kaupunkiympäristön info- ja näyttelytila Laiturilla Kampissa (Narinkka 2). Tapahtuma on osa Helsinki Design Week –ohjelmistoa.
Lisätietoja: projektipäällikkö Mika Tuominen, p. +358 44 322 2207, mika.tuominen(at)destia.fi
Kuvat

Liitteet
Tietoja julkaisijasta
Destia on Suomen suurin infra-alaan keskittynyt yhtiö, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli noin MEUR 478. 1 500 tositoimijaamme toteuttavat edistyksellisiä ratkaisuja, jotka edistävät turvallista ja sujuvaa liikkumista, ja tekevät ympäröivästä maailmasta pala palalta toimivampaa. Destia luo toimivampaa Suomea, jotta tulevaisuuden tekijöillä olisi vahva perusta ja väylät avoimina, minne ikinä he haluavatkin mennä. www.destia.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Destia Oy
Destia voitti Varkauden kunnossapitourakan ja kunnallistekniikan rakentamisen5.5.2025 11:27:18 EEST | Tiedote
Destia on voittanut Varkauden kaupungin urakan, johon kuuluu kunnallistekniikan rakentamista ja alueurakan hoitotyöt. Seitsenvuotisen sopimuksen kustannusarvio on 29,1 miljoonaa euroa ja sitä voidaan jatkaa kolmella vuodella. Urakka käynnistyy keväällä 2026 jatkona Destian ja Varkauden kaupungin vuonna 2016 alkaneelle yhteistyölle.
Destia parantaa Fingridin kantaverkkoa sähköaseman laajennuksella15.4.2025 12:51:39 EEST | Tiedote
Destia laajentaa Fingridin Pohjois-Pohjanmaalla Nivalassa sijaitsevaa Uusnivalan sähköaseman 400 kV:n kytkinlaitosta, mikä vahvistaa kantaverkon siirtokykyä ja mahdollistaa tuuli- ja aurinkovoiman liittämisen kantaverkkoon. Urakan kokonaishinta on noin 11 miljoonaa euroa. Työt ovat vastikään alkaneet suunnittelulla ja valmistelevilla töillä. Projektin arvioidaan valmistuvan kesällä 2027.
Destia toteuttaa Haistilan alikulkusillan rakennusurakan Ulvilassa9.4.2025 11:15:02 EEST | Tiedote
Väylävirasto on valinnut Destian toteuttamaan Haistilan alikulkusillan rakennusurakan osana Tampere-Pori tasoristeysten poisto ja parantaminen -hanketta, jonka tavoitteena on parantaa alueen liikenneturvallisuutta poistamalla ja parantamalla rataosuuden tasoristeyksiä. Urakassa Destia rakentaa uuden alikulkusillan Pori-Tampere-rataosuudelle Ulvilaan sekä poistaa alueelta kahdeksan tasoristeystä, mikä lisää alueen liikenneturvallisuutta merkittävästi, kun radan ylitys siirtyy alikulkuun ja vanhoja tasoristeyksiä suljetaan.
Destia rakentaa kaksi sähköasemaa OX2:n tuulipuistoihin1.4.2025 09:11:44 EEST | Tiedote
Destia on solminut OX2:n kanssa sopimukset kahden tuulipuiston 400 kV:n sähköaseman suunnittelusta ja rakentamisesta. Sähköasemat sijoittuvat Rajamäenkylän ja Honkakankaan tuulipuistoihin. Honkakankaan tuulipuistoon rakennetaan sähköaseman lisäksi myös 400 kV:n voimajohto.
Kajave valitsi Destian, Maanrakennus Ohtamaan ja Rejlersin muodostaman ryhmittymän sähköverkkojen allianssikumppanikseen20.3.2025 10:00:06 EET | Tiedote
Destian, Maanrakennus Ohtamaan ja Rejlersin muodostama tarjoajaryhmittymä on voittanut sähköverkkoyhtiö Kajaven länsi-allianssin kilpailutuksen. Kyseessä on Suomessa harvinainen allianssimallilla toteutettava jakeluverkkojen rakentamisen, kunnossapidon ja vianhoidon sopimus vuosille 2025–2029. Sopimus sisältää option vuosille 2030–2032. Länsi-allianssi kattaa noin puolet Kajaven jakeluverkkoalueesta Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme