
Suomen ensimmäinen ortopedinen eläinsairaala avataan keväällä Turkuun

Pet-Vet Orto on vastaus suurten ketjujen perustamille eläinsairaaloille. Orton taustalta löytyvät Pet-Vetin omistaja, eläinlääkäri Elina Illukka ja Pet-Vetin eläinortopedi Aija Mehtälä.
– Haluamme rakentaa pienen paikallisen, huippuasiantuntijuuteen perustuvan yksikön. Uskomme, että täysin omissa tiloissa tarjoamamme yksilöllinen palvelu tuottaa laadukkaampia tuloksia, kertovat Illukka ja Mehtälä.
Ortopedinen eläinsairaala ja sen toiminnot suunnitellaan alusta lähtien ontuvia potilaita ja ortopedisiä toimenpiteitä ajatellen. Pet-Vetin toimintatapaan kuuluu, että lemmikit ohjataan aina oireiden mukaisesti kyseisen alan erikoisosaajalle.
– Ortopedisen eläinsairaalan asiakaskuntaa ovat kaikki lemmikit ja urheilukoirat, jotka ontuvat eli joilla on tuki- ja liikuntaelinvammoja tai -sairauksia. Haluamme myös kehittää ennaltaehkäisevää hoitoa riskiryhmässä tai kovassa rasituksessa oleville yksilöille, kertoo Mehtälä.
Tavoitteena on, että maaliskuussa avattavassa Pet-Vet Ortossa työskentelisi vuoden päästä 10 alan ammattilaista.
– Hyvien suhteiden ansiosta meillä on mahdollisuus tuoda eläinortopedian huippuosaamista Turkuun myös ulkomailta, sanoo Illukka.
Koirilla polvivaivoja – kissojen tuki- ja liikuntaelinsairauksia tunnistetaan huonosti
Lemmikkien tuki- ja liikuntaelinsairauksia pystytään nykyään diagnosoimaan aiempaa tarkemmin. Pet-Vet Ortoon tulee eläinten kuvantamiseen suunniteltu viipalekuvauslaite (CT), jonka uutena ominaisuutena on, että se pystyy yhdistämään röntgen- ja CT-kuvien parhaat puolet ortopedin avuksi. Oleellista ontuvan potilaan hoidossa on kuitenkin se, että ortopedi tutkii potilaan.
– Se on kaiken a ja o. Ortopedin sormet ovat kaikkein tärkein tutkintaväline – CT-, ultraääni- ja röntgenkuvat ovat apuvälineitä, kertoo Mehtälä.
Koirien yleisin ortopedinen kirurginen vamma on polven eturistisiteen repeämä: niitä Pet-Vetissä leikataan jo nyt lähes päivittäin. Myös kissoilla on paljon tuki- ja liikuntaelinten sairauksia, mutta niitä tunnistetaan huonosti. Jos kissa ei hypi ja nukkuu paljon, syynä voi olla nivelrikko.
– Kehitämme osaamistamme leikkaustekniikoissa jatkuvasti ja teemme hankinnat niin, että hinnoittelumme asiakkaalle pysyisi kurissa. Esimerkiksi Ortoon tuleva CT-laite on käyttökustannuksiltaan niin tehokas, että pystymme todennäköisesti tarjoamaan CT-kuvantamisen alan nykyistä hintatasoa edullisemmin, sanoo Mehtälä.
Huippuosaamista ja erinomaista asiakaspalvelua
Eläinlääkäriasema Pet-Vetin toiminta on kasvanut nopeasti. Uusi ortopedinen eläinsairaala mahdollistaa myös muiden eläinlääketieteen osa-alueiden kehittämisen.
– Meidät tunnetaan hyvästä ja välittömästä asiakaspalvelusta. Sen aiomme säilyttää jatkossakin sekä nykyisellä eläinlääkäriasemalla että Pet-Vet Ortossa. Vaikka Ortossa on kyse erikoislääketieteestä, haluamme pysyä maanläheisinä – pääasia meille on, että lemmikin omistajan huolet hälvenevät, yrittäjät sanovat.
Yhteyshenkilöt
Elina Illukka, yrittäjä ja eläinlääkäri
elina.illukka@petvet.fi
Aija Mehtälä, osakas ja eläinlääkäri
aija.mehtala@petvet.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Eläinlääkäriasema Pet-Vet Oy on vuonna 1981 perustettu, toisessa sukupolvessa jatkuva turkulainen perheyritys. Viime vuonna Pet-Vetin liikevaihto oli 2,5 miljoonaa euroa ja se työllisti 20 henkilöä. Kaikkiaan Pet-Vetissä hoidettiin vuonna 2017 noin 10 000 lemmikkiä. Eläinlääkäriasema Pet-Vet Oy ja perustettava Pet-Vet Orto Oy ovat osa Pet-Vet Group -konsernia.
Pet-Vet Oy
Biolinja 20
20750 Turku
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.