Koodarit valtaavat Dipolin Junction 2018 -tapahtumassa

Hackathon-tapahtuma Junction järjestetään nyt neljättä kertaa. Se on alallaan Euroopan suurin: tänä vuonna tapahtumaan oli yli 7 000 hakijaa, joista mukaan valittiin 1 300.
Tapahtumapaikkana on toista kertaa Dipoli Espoon Otaniemessä, ja paikalle saapuu koodareita, suunnittelijoita ja digikehittäjiä, jotka edustavat 105:ttä eri kansallisuutta.
Osallistujat muodostavat enintään viiden hengen joukkueita ja ratkovat yritysten ja organisaatioiden esittämiä ohjelmointialan haasteita. Yritykset tarjoavat myös tehtävissä tarvittavan datan ja teknologiat.
Tehtäville on aikaa yhteensä 48 tuntia. Ovet avautuvat perjantaina kello 16, ja työskentely päättyy sunnuntaiaamuna kello 10. Voittajat selviävät sunnuntaina iltapäivällä alkavassa palkintoseremoniassa, ja 20 000 euron pääpalkinnon saaja julkistetaan kello 17.30.
Haasteita on tarjolla 11 teemasta, esimerkiksi tekoälyn, kaupunkisuunnittelun ja liikennepalveluiden aloilta sekä lohkoketjuista, teollisesta internetistä ja digitaalisesta liiketoiminnasta. Myös terveysteknologia ja peliteollisuus ovat edustettuina.
Aalto-yliopisto on yksi Junction 2018:n kumppaneista ja haastaa koodarit yhdessä kauppakeskus A Blocin kanssa kehittämään kampusalueen palveluita.
Tehtävään osallistuvat saavat käyttöönsä Otaniemen alueen langattomasta verkosta johdettua dataa, joka osoittaa missä, miten ja milloin ihmisvirrat kampuksella liikkuvat.
Jotta tiimit voivat visualisoida ja esitellä ratkaisujaan, ne saavat käyttöönsä Cityscope-kaupunkisuunnittelutyökalun. Se liittyy MIT Media Labin ja Aalto-yliopiston yhteistyöprojektiin City Science Lab @ Aalto.
Ihmisvirtojen tietoja analysoimalla halutaan parantaa palveluiden suunnittelua, tilojen vuokrausta, kaupan alan myyntiä ja asiakastyytyväisyyttä kampuksella.
Aalto-yliopisto on mukana myös toisessa haasteessa, jossa yhteistyökumppanina on Helsingin kaupunki.
Tehtävänä on tarkastella suurten infrastruktuurien rakentamisprojekteja. Tavoitteena on löytää keinoja työmaiden tehokkuuden parantamiseksi, töiden nopeampaan loppuunsaattamiseen ja työskentelyn sujuvoittamiseen työmailla. Helsingin kaupunkia tehtävässä edustavat Kymp ja Stara.
Junction 2018 -tapahtuman järjestämisestä vastaa vapaaehtoisten opiskelijoiden kansainvälinen yhteisö. Se on saanut alkunsa Aalto Entrepreneurship Societysta, joka tunnetaan myös Slushista ja Kiuas-kiihdyttämöohjelmasta.
Yrityksille hackathon tarjoaa tilaisuuden löytää taitavia ja luovia työntekijöitä sekä saamaan ratkaisuja oikeisiin ongelmiin. Opiskelijat taas pääsevät näyttämään osaamisensa mahdollisille työnantajille.
Myös elämyksellinen tapahtumapaikka tekee Junction 2018 -hackathonista erityisen. Dipoli ja sen piha-alue stailataan kierrätysteeman mukaisesti, ja tämäkin tehtävä hoidetaan talkoilla.
Tänä vuonna konsepti on laajentunut myös ulkomaille. Junctionx-tapahtumia on järjestetty vapaaehtoisvoimin Kiinassa, Japanissa, Saudi-Arabiassa, Vietnamissa ja Unkarissa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anna Brchisky
Junction
anna.brchisky@hackjunction.com
puh. 041 545 8441
hackjunction.com
Anu Salmi-Savilampi
Aalto-yliopisto, viestintä
anu.salmi-savilampi@aalto.fi
puh. 050 464 4585
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu noin 13 000 opiskelijaa ja yli 4 500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto
Metsähovin radio-observatorioon rakennetaan maailman laajakaistaisin vastaanotinjärjestelmä8.5.2025 08:45:00 EEST | Tiedote
Kahden kansainvälisen yrityksen tuki tuo parhaan mahdollisen tekniikan suomalaistutkijoiden käyttöön avaruuden mysteerien ratkomiseksi Aalto-yliopistoon kuuluvassa Metsähovin radio-observatoriossa.
Uusi painovoimateoria voi antaa vastauksia maailmankaikkeuden syntyyn7.5.2025 13:30:00 EEST | Tiedote
Tutkijoiden kehittämä ratkaisu painovoiman kvanttiteoriaan auttaisi löytämään vastauksia fysiikan suurimpiin kysymyksiin.
Kutsu: Tuotekehityskurssin loppugaala esittelee opiskelijoiden hienoimmat ratkaisut aina laajennettavasta minisaunasta muovimiinoja havaitsevaan drooniin7.5.2025 11:00:00 EEST | Kutsu
Huippusuositulla tuotekehityskurssilla opiskelijat kehittävät luovia ratkaisuja yritysten antamiin aitoihin haasteisiin. Monialaisilla tiimeillä on yhdeksän kuukautta aikaa ja 10 000 euron budjetti.
Tähtitieteilijät kuvasivat maailmankaikkeuden varhaisimpia galakseja29.4.2025 18:00:00 EEST | Tiedote
James Webb -avaruusteleskoopin tuoreet kuvat tarjoavat tutkijoille ainutlaatuisen näkymän galaksien kehitykseen siitä lähtien, kun maailmankaikkeus oli alle miljardin vuoden ikäinen.
Ainutlaatuinen tutkimus kartoitti satelliittitietojen avulla elinoloja: ahma palaamassa Etelä-Suomeen23.4.2025 08:35:00 EEST | Tiedote
Tuore tutkimus antaa arvokasta tietoa siitä, minkälaisissa metsätyypeissä ahma viihtyy. Suomen ahmapopulaatio on kasvanut tasaisesti viime vuosina, mutta laji on edelleen erittäin uhanalainen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme