Vaasan Sähkö Oy

Sähköverkon viankorjaukset jatkuvat – osa talouksista ilman sähköä jopa vuorokausia

Jaa
”Pahin myrsky koskaan Vaasan Sähköverkon alueella.” Näin kuvailee tilannetta Vaasan Sähköverkon käyttöpäällikkö Petter Södergran. Enimmillään yli 14 000 yhtiön asiakasta on ollut ilman sähköjä. Työt jatkuvat ja vikoja korjataan mahdollisimman pian. - Tälläkin hetkellä lähes 6 900 asiakastamme on ilman sähköjä. Arviomme mukaan osa joutuu odottamaan sähköjen palautumista jopa vuorokausia.
Oy RAVERA Ab korjaustöissä. Kuva syksyltä 2018.
Oy RAVERA Ab korjaustöissä. Kuva syksyltä 2018.

Petter Södergran pahoittelee tilannetta. Nyt nähdyn kaltainen myrsky aiheuttaa niin paljon vikatilanteita, että korjaukset kestävät kauan.

- Kaikki korjaukset ovat tärkeitä. Pyrimme ensin korjaamaan sellaiset viat, jotka vaikuttavat isoon alueeseen ja suureen määrään sähkönkäyttäjiä.

- Todennäköisesti kaikkia vikoja ei vielä ole löydetty, ja siksi onkin tärkeää, että saamme asiakkailtamme ilmoituksia esimerkiksi sähköjohtojen päälle kaatuneista puista.

Vaasan Sähköverkko suosittelee, että vikailmoitukset tehdään numeroon 06 324 5700. Koska vikailmoituksia tulee nyt paljon, ruuhkautuu vikailmoitusnumero helposti. Silloin voi lähettää asiasta sähköpostia osoitteeseen sahkovalvomo@vaasansahkoverkko.fi tai täyttää vikailmoituslomakkeen osoitteessa www.vaasansahkoverkko.fi/ilmoita.

Älä koske sähkölinjalle kaatuneeseen puuhun

Jakelualueen monet viat ovat ensisijaisesti aiheutuneet linjojen päälle kaatuneista puista. Sähkölinjoille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Turvaetäisyys sähkölinjaan nojaavaan puuhun on 20 metriä.

Reaaliaikainen tilanne sähköverkossa: www.vaasansahkoverkko.fi

Vikailmoitukset: 06 324 5700 tai sahkovalvomo@vaasansahkoverkko.fi tai www.vaasansahkoverkko.fi/ilmoita

Vaasan Sähköverkko tekee seuraavan tilannepäivityksen lehdistölle torstaina 3.1.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Käyttöpäällikkö Petter Södergran
puh. 06 324 5240

Kuvat

Oy RAVERA Ab korjaustöissä. Kuva syksyltä 2018.
Oy RAVERA Ab korjaustöissä. Kuva syksyltä 2018.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö sekä verkkourakointi. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee noin 150 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2017 oli noin 130 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkko pyytää kommentteja sähköverkon kehittämissuunnitelmaan17.5.2024 07:02:00 EEST | Tiedote

Vaasan Sähköverkko on laatinut verkon kehittämissuunnitelman, jossa esitetään, miten alueen sähköverkkoa aiotaan kehittää tulevina vuosina. Suunnitelma perustuu arvioihin erilaisista yhteiskunnallisista muutostekijöistä, kuten vihreän siirtymän edistymisestä sekä alueen väestön, palveluiden ja teollisuuden kehittymisestä. Merkittäviä tekijöitä ovat myös lämmityksen ja liikenteen sähköistyminen sekä sähkön pientuotanto. Suunnitelmaa voi kommentoida toukokuun loppuun saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye