Demarinaiset

Rauhanneuvottelija Hussein al-Taee on vuoden 2019 Risto Rohkea

Jaa
Sosialidemokraattiset Naiset palkitsee vuosittain Risto Rohkea -tunnustuksella miehen, joka on ansioitunut tasa-arvoasioissa. Risto Rohkea -tunnustuksella palkittu rauhanneuvottelija Hussein al-Taee on rauhanvälittäjä ja konfliktinratkaisun ammattilainen, joka työskentelee neuvonantajana presidentti Martti Ahtisaaren perustamassa konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä.

”Demarinaiset pitää al-Taeen toimintaa rauhan ja vakauden vahvistamisessa rohkeana ja puheenvuoroja tasa-arvoisen, suvaitsevaisen ja moniäänisen yhteiskunnan puolesta esimerkillisinä", Demarinaisten puheenjohtaja kansanedustaja Tytti Tuppurainen painottaa. 

Risto Rohkea -tunnustuksen luovuttivat Hussein al-Taeelle Demarinaisten 1. varapuheenjohtaja Emmi Lintonen ja 2. varapuheenjohtaja Sari Melkko. Lintonen on eduskuntavaaliehdokas Hämeestä ja Melkko EU-vaaliehdokas Kaakkois-Suomesta.

Hussein al-Taee: Presidentti Halosen sanoja lainatakseni ei riitä, että lasikatto rikotaan kerran, vaan se tulee rikkoa niin monta kertaa, että siitä tulee normi.

”Tämä pätee niin tasa-arvon edelläkävijänä tunnetussa Suomessa kuin maissa, joissa naisten asemaa rajoitetaan lainsäädännöllisesti, fyysisesti sekä rakenteellisesti.

Tasa-arvo vaatii lasikattoja rikkovia naisia, mutta myös miehiä, jotka uskaltavat haastaa ympäristöään. Kasvoin lapsena kulttuurissa, jossa naisten rooli oli tiukasti rajattu. Omassa kodissani isäni kuitenkin tiskasi astioita ja imuroi. Mikä tärkeintä, isäni kertoi kotitöistään ylpeänä moskeijassa, vaikka muut miehet nauroivat hänelle. Vanhempani kannustivat myös siskojani opiskelemaan siinä missä meitä poikiakin. Näillä teoilla vanhempani kasvattivat minua tasa-arvoa kannattavaksi ihmiseksi.

Käytän ylpeänä vain yhtä pinssiä, ja se on demarinaisten. Pinssissä lukee: “Hankalat naiset muuttavat maailman.” Uskon pinssin sanomaan, sillä hankalat naiset ovat niitä, jotka saavat aikaan muutoksen, joko ajamalla autoa ensimmäisten joukossa Saudi Arabiassa, riisumalla huivinsa vapauden merkkinä Iranissa tai laittamalla sen päähänsä siellä, missä huivin käyttöä karsastetaan tai yksinkertaisesti opettamalla lapsilleen, että nainen voi olla mitä vaan.”

(Hussein al-Taee Tarjan päivänä 7.3. Facebookissa)

Risto Rohkea -tunnustus luovutettiin nyt 13. kerran

Tunnustuksella palkitaan mies, joka on

  • toiminut esimerkillisesti ja vakaumuksellisesti tasa-arvoisen, suvaitsevaisen ja moniäänisen yhteiskunnan hyväksi
  • osallistunut aktiivisesti kansalaisyhteiskunnan kehittämiseen tasa-arvoisemmaksi
  • henkilönä sosiaalinen, avoin ja ihmisyyttä arvostava

Aiempia Risto Rohkea tunnustuksen saajia ovat olleet muun muassa Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi (2018), professori Sixten Korkman (2017) ja arkkipiispa Kari Mäkinen (2016).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinaiset
Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs. 00530 HELSINKI


https://www.demarinaiset.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinaiset

Lintonen: Hallitus haluaa tehdä Suomesta villin lännen30.4.2024 20:09:41 EEST | Tiedote

Yhteiskuntien nopea muutos näkyy poliittisen populismin nousuna niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Suomessa olemme seuranneet jo pitkään perussuomalaisen puolueen populistista ja tuuliviirimäistä politiikan tekoa. Nyt, kun kansalaiset ovat muuttaneet käsitystä EU:sta, ovat perussuomalaiset kääntäneet takkinsa. Perussuomalaisten vuoden 2019 vaaliohjelmassa kerrottiin, kuinka puolueen pidemmän aikavälin strategisena tavoitteena on hallittu ero EU:sta. Vuoden 2024 EU-vaaliohjelmassaan perussuomalaiset eivät enää aktiivisesti aja eroa Euroopan unionista.

Orpon hallituksen kehysriihi johtaa kurjistumisen kierteeseen15.4.2024 14:27:13 EEST | Tiedote

Orpon hallitus kokoontuu tällä viikolla kehysriiheen. Hallituksen tavoitteena on päättää noin kolmen miljardin euron lisäsäästöistä vielä tälle hallituskaudelle. Hallitus on epäonnistunut työllisyyspolitiikassaan, ja kasvutavoitteiden kaaduttua hallitus on ajautunut leikkauskierteeseen. Alustavien tietojen mukaan leikkauksia ollaan tekemässä muun muassa eläkkeisiin, sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä järjestöjen valtionavustuksiin.

Ei sairaalaverkon alasajolle12.4.2024 14:01:17 EEST | Tiedote

Orpon ja Purran hallitus aikoo leikata sairaaloista ja niiden palveluista. Tällä leikkauksella tavoitellaan sadan miljoonan euron säästöjä. Kotkan, Savonlinnan, Mikkelin, Kajaanin, Kemin, Kokkolan ja Hämeenlinnan keskussairaaloiden toimintoja, kuten tehohoitoa, ympärivuorokautista leikkaustoimintaa ja synnytyksien hoitamista ollaan lopettamassa. Näillä päätöksillä tilalle jäisi vain iso terveyskeskus. Tämän lisäksi supistamisvaarassa ovat Vaasa, Joensuu, Lappeenranta tai Rovaniemi. Näillä päätöksillä Orpon hallitus sulkisi puolet Suomen synnytyssairaaloista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye