Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kevätluonto heräilee – Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2019 on ilmestynyt

Jaa
Pääkaupunkiseudun luontokohteisiin järjestetään tänä vuonna 130 retkeä. Tiedot niistä on koottu Lähde retkelle pääkaupunkiseudun luontoon 2019 -retkikalenteriin. Retket käynnistyvät muuttolintujen tarkkailulla huhtikuussa ja päättyvät loka–marraskuussa, jolloin ihmetellään taimenten kutupuuhia Helsingin Longinojalla ja kaamosretkeillään Espoossa.

Pääkaupunkiseudun kaupungit Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa ovat järjestäneet kuntalaisille ilmaisia, opastettuja luontoretkiä jo yli 30 vuoden ajan.

Pääkaupunkiseudun luonto on uskomattoman monipuolinen ja yllättävä. Seudulta löytyy upeita kulttuuri- ja luonnonmaisemia. Näissä ympäristöissä on rikas eliölajisto ja maisemiin liittyy kiinnostavia tarinoita.

Luonnossa liikkuminen tekee hyvää mielelle ja ruumiille. Retkillä voi myös tutustua muihin luonnosta kiinnostuneisiin. Yhdessä koetuista retkistä jää hieno muisto ja paljon luontotietoa omilla retkillä hyödynnettäväksi. Pääkaupunkiseudulle muuttaneita retket ja puistokävelyt auttavat tutustumaan ja kotiutumaan uuteen asuinpaikkaansa. 

Kesän pörrääjiä, uusia retkisaaria ja virkistystä talkoilemalla 

Monilla kesän 2019 luontoretkillä tehdään tuttavuutta pörräävien tai vipeltävien ötökoiden kanssa ja retken opas on varustautunut matkaan hyönteishaavin kera. Uutuus ja mainio apu omatoimisen saariretken suunnittelussa on HSL:n Reittiopas, johon lisätään kesäksi vakituisen vesiliikenteen piirissä olevien 26 saaren lähtösatama ja liikennöintiaikataulu. Harakan saari taas juhlii 30. merkkivuottaan kävijöille avoimena retkisaarena! Kalenterista käyvät ilmi myös lukuisat luonnonhoidon talkoopäivät, joihin osallistumalla voi tankata kosolti virkistystä, liikuntaa ja hyvää mieltä.

Kalenterit jaossa kirjastoissa ja asiakaspalvelupisteissä

Vajaat 30 000 painotuoretta Luontoretkikalenteria on jaossa Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kirjastoissa, asiakaspalvelupisteissä, luontotaloissa sekä pdf-muodossa internetissä. Helsingin keskustassa keskeinen kalenteriden jakopaikka on Keskustakirjasto Oodi.

Opastukset ovat pääosin suomenkielisiä, osalla retkistä on myös ruotsinkielinen opastus ja yksi retkistä on englanninkielinen. Retket ovat maksuttomia, lauttamatkoista peritään maksu. Joillekin erikoisretkille on ennakkoilmoittautuminen, muuten retkille on vapaa pääsy. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupunkien rajat eivät ole esteenä. Osa retkistä on myös esteettömiä. Retkille osallistuminen ei edellytä huippukuntoa, tavallinen kunto riittää hyvin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Espoo
Virpi Mäenpää, p. 09 816 54400


Helsinki
luontoretket Pekka Paaer, p. 050 5900 422
puistokävelyt Elina Nummi, p. 050 388 1410

Kauniainen
Anna-Lena Granlund-Blomfelt, p. 050 323 6269


Vantaa
Sinikka Rantalainen, p. 050 318 0938

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme