Espoon kuvataidekoulu

Yhtä juhlaa! Espoon kuvataidekoulun oppilastyönäyttely ja päättötyönäyttely

Jaa
Espoon kuvataidekoulu viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlaa. Kuvataidekoulun kaikki 1300 oppilasta ovat virittäytyneet juhlatunnelmaan ja luoneet juhlavuoden oppilastyönäyttelyyn mahtavan yhteisteoksen: juhlivia hahmoja, suuri juhlapöytä täynnä taidekakkuja, mielikuvituslahjoja ja värikkäitä viirejä!

Espoon kuviksen tapahtumatila, Heikintori (Kauppamiehentie 1, 2. krs., Tapiola) 10.4.- 8.5.2019 ti - su klo 11 - 20 (suljettu pääsiäisenä 19. ja 22.4. sekä vappuna 1.5.)

Juhlanäyttelyn avajaiset tiistaina 9.4. klo 18.00, päättötyönäyttelyn avajaiset klo 19.00.

Avajaisten ohjelma:

  • 40-vuotisjuhlavuoden onnittelufanfaari Espoon kuvataidekoululle Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebeliltä
  • Tervetulotoivotus, Espoon kuvataidekoulun rehtori Maritta Poijärvi
  • Näyttelyjen avaajana Espoon nuorisovaltuuston puheenjohtaja, Etelä-Tapiolan lukiolainen ja Espoon kuviksen alumni Joel Vanhanen

Espoon kuvis viettää 40-vuotisjuhlaa tänä vuonna. Kuvataidekoulun kaikki 1300 oppilasta ovat virittäytyneet juhlatunnelmaan ja luoneet juhlavuoden oppilastyönäyttelyyn mahtavan yhteisteoksen: juhlivia hahmoja, suuri juhlapöytä täynnä taidekakkuja, mielikuvituslahjoja ja värikkäitä viirejä!

Ihmisten, eläinten ja satuhahmojen juhlat jatkuvat valaistuissa majakoissa, savesta muovaillulla rannalla, piirustuksissa, maalauksissa ja animaatioissa.

Kevätnäyttelyssä ovat esillä myös kuvataiteen laajan oppimäärän päättötyöt. Päättötyöntekijät ovat lukuvuoden aikana keskittyneet valitsemaansa aiheeseen ja syventäneet omaa ilmaisuaan itsenäisen projektin parissa.

Avoimet korutyöpajat ja päättötyöseminaari

Heikintorin tapahtumatilassa järjestetään näyttelyn yhteydessä kaikille avoimet taidekoru- ja asustepajat 13.-14.4.2019. Näyttelytilassa on myös omatoimityöpaja, jossa voi tehdä onnittelukortin haluamalleen henkilölle.

Päättötyöseminaarissa 27.- 28.4. kuvataidekoulun päättötyöntekijät esittelevät työnsä.

Näyttelyyn ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eeva Kokko
tuottaja–tiedottaja
p. 044 799 7084


Espoon kuvataidekoulu
PL 6670, 02070 Espoon kaupunki

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kuvataidekoulu
Espoon kuvataidekoulu
WeeGee-talo,  Ahertajantie 5, Tapiola
02070 Espoo

09 816 31822 / toimisto@espoonkuvataidekoulu.fihttp://www.espoonkuvataidekoulu.fi

Taustatietoa Espoon kuvataidekoulusta

Kuvataidekoulu antaa laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta espoolaisille 5–20-vuotiaille lapsille ja nuorille. Taiteen perusopetusta järjestetään kuvataiteessa ja käsityössä. Käsityön opetusta tarjotaan design & teknologia -opetuksena, joka on muotoilukasvatusta teknologiaa hyödyntäen.

Kuvan kielen perusteita, väriä, valoja, muotoja, liikettä, tilaa ja materiaaleja opiskellaan oman tekemisen kautta. Perinteisten tekniikoiden rinnalla kuvataidekoulu antaa mahdollisuuksia myös teknologisen ja digitaalisen osaamisen kehittämiseen luovalla tavalla. Opetus rohkaisee oppilasta kokeiluun, omaehtoiseen ilmaisuun, tulkintaan ja arvottamiseen sekä vahvistaa oppilaiden identiteettien rakentumista, kestävän kehityksen periaatteiden omaksumista sekä kulttuurista lukutaitoa.

Espoon kuvis lukuina

Kuvataidekoulussa opiskelee viikottain kuvataidetta ja muotoilua 1341 oppilasta yli 120 ryhmässä kahdeksassa opetuspisteessä.

Koulujen iltapäiväkerhoihin, koululuokille järjestettyihin työpajoihin, kesäkursseille ja muille lyhytkursseille osallistuu vuosittain 1261 lasta ja nuorta.

Tapahtumiin ja tilauspajoihin osallistuu vuosittain 4500 kävijää.

Espoon kuvataidekoulu on perustettu vuonna 1979 ja täyttää 40 vuotta vuonna 2019. Espoon kuvataidekoulu on Suomen suurin kuvataidekoulu. Opettajina toimii yli 30 kuvataideopettajaa, kuvataiteilijaa, arkkitehtiä ja muotoilijaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kuvataidekoulu

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye