Ylioppilaslakillakin voi erottautua

Tanskan ja Ruotsin kuninkaallisena hovitoimittajana tunnettu tanskalainen C.L. Seifert on valmistanut ylioppilaslakkeja lähes 150 vuoden ajan. Nykyisin C.L. Seifert sisaryhtiöineen ompelee pohjoismaisille ylioppilaille vuosittain noin 140 000 mittatilauslakkia, jotka erottuvat massasta korkean laatunsa ohella kantajansa persoonallisella tyylillä. 3D-suunnitteluohjelman avulla lakin saa rakennettua paitsi haluamistaan materiaaleista, myös koristeltua sekä sisä-, että ulkopuolelta.
”Suomalainen ylioppilaslakkimuoti eroaa jonkin verran muista pohjoismaista. Kun meillä on suosittu yksinkertaista valkoista, mustareunuksellista lakkia, Tanskassa ja Ruotsissa niitä koristellaan näyttävästi ja rohkeastikin esimerkiksi lakin ulkopuolella näkyvillä ylioppilaan omalla ja lukion nimellä. Tämä käytäntö yleistyy Suomessakin vuosi vuodelta, mutta on hyvä muistaa, että uniikin ylioppilaslakin voi personoida myös hillityn tyylikkäästi. Laadukkaat materiaalivalinnat myös varmistavat, että lakki kestää tyylikkäänä läpi loppuelämän vappujen”, kertoo C.L. Seifert Finland Oy:n Saara Halonen.
Seifertin ylioppilaslakki ommellaan mittatilaustyönä ja sen toimitusaika on 4-5 viikkoa. Lakkeihin on mahdollista valita lippa joko kiiltävästä tai mattanahasta ja vuoren saa haluamallaan värityksellä myös silkkisenä. Puuvillasamettisen päällyksen saa myös vettä hylkivänä ja yksityiskohtia sekä kirjailuvaihtoehtoja on useita. Hatusta on myös vegaaninen vaihtoehto.
”Lipan alle voi kaiverruttaa esimerkiksi itselleen tärkeän sanonnan tai ystävien keskeisen sisäpiirivitsin. Useat kirjailuttavat nimikirjaimensa hatun takaosaan mustaan reunukseen ja lakin valkoiseen takaosaan voi niin halutessaan kirjailla tyylikkäästi oman koulun nimen tai lyhenteen. Istuvuuden varmistaa lakin valmistus kantajansa oikeaan mittaan”, selittää Halonen.
Ylioppilaslakin suunnittelu
Suunnitteluohjelman avulla hattuun voi valita useita erilaisia materiaaleja ja kymmeniä yksityiskohtia. Malleihin kuuluu perinteisen suomalaisen ylioppilaslakin lisäksi myös suomenruotsalainen lakki. Mittatilauksena valmistettujen lakkien hinnat materiaalivalinnoista ja kustomoinnista riippuen ovat 45-150 euroa. C.L. Seifert -lakit ommellaan Liettuassa omalla hattutehtaalla, jonka ansiosta uudet tuotekehitysideat saadaan nopeasti käytäntöön ja voidaan taata käytettyjen materiaalien ja ompelutyön korkea laatu.
C.L. Seifert
Räätäli Carl Ludwig Seifertin vuonna 1865 perustama tanskalainen C.L. Seifert on Pohjoismaiden suurin ylioppilaslakkien ja valmistujaisvaatteiden valmistaja. Perinteisiä ylioppilaslakkeja valmistetaan Tanskaan, Ruotsiin ja Suomeen maiden perinteistä lakkimallia noudattaen. Vuonna 2010 perustettu C.L. Seifert Finland Oy toimittaa suomalaisille lukiolaisille perinteisten ylioppilaslakkien lisäksi abivaatteita, joilla on Suomessa muista skandinaavimaista poikkeava, mutta sitäkin vahvempi perinne. Tanskan ja Ruotsin kuninkaallisena hovitoimittajana tunnettu C.L. Seifert valmistaa univormuja, hattuja ja rintamerkkejä hovin lisäksi myös puolustusvoimille, lentoyhtiöille, hotelleille ja lukuisille muille toimijoille.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot, kuvauslainat ja tuotenäytteet
Saara Halonen, C.L. Seifert Finland Oy
+358 50 4057 014, saara@clseifert.dk
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Instagram: @clseifert_suomi
Snap: @cls_suomi
FB: CL Seifert Suomi
Kuvat



Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Pala Espanjaa keskellä Helsinkiä2.6.2025 10:40:56 EEST | Tiedote
Espanjalainen tapaskulttuuri elää vahvasti hetkessä – kyse on yksinkertaisista, maukkaista suupaloista, rennosta yhdessäolosta ja jakamisen ilosta. Näitä elementtejä juhlistetaan myös Helsingissä, kun kansainvälistä tapaspäivää vietetään NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin katuterassilla 6.–7. kesäkuuta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme