Marttiini teki Sastalle 50-vuotisjuhlapuukon

Sastan juhlavuoden erikoistuotteet kuvastavat kainuulaisen perheyrityksen tarinan kiteyttäviä teemoja ja niiden toteutuksessa mukana olevat toimijat edustavat vahvaa suomalaista oman alansa osaamista. Sastan 50. juhlavuoden kollaboraatioiden teemat ovat vastuullisuus, eränkäynti, tekninen osaaminen, perinteiset materiaalit ja metsästys. Suomalaisyritysten kanssa yhteistyössä suunnitellut tuotteet esitellään vuoden 2019 aikana yksi kerrallaan.
Juhlavuoden toinen yhteistuote on vastuullinen suomalainen Sasta X Marttiini -eräpuukko
Sastan 50. juhlavuoden toisena julkaistava yhteistuote on vuonna 1928 perustetun rovaniemeläisen Marttiinin kanssa suunniteltu ja Rovaniemellä valmistettu eräpuukko.
”Poikkeuksellisen merkittävistä vientisaavutuksista tunnettu ja palkittu Marttiini edustaa suomalaista eräosaamista konkreettisimmillaan. Rovaniemeläispuukot ovat muotokielellään, käytännöllisyydellään ja laadullaan lunastaneet paikkansa useimpien eränkävijöiden vyötäröiltä ja siksi ovat mitä luonnollisin kumppani myös Sastalle. Uskon, että juhlavuotemme erikoispuukosta tulee varmasti myös haluttu perintökalu. Laadukkaat puukot siirtyvät tunnetusti eräsukupolvelta toiselle ja vievät siten niiden kanssa elettyjä luontokokemuksia eteenpäin”, iloitsee Sastan toimitusjohtaja Juha Latvala yhteistyötä Marttiinin kanssa.
Tässä eränkävijän tärkeimmässä työkalussa luonnonmateriaalit yhdistyvät moderniin teknologiaan sekä sukupolvien mittaisiin käsityöperinteisiin ja ammattitaitoon. Puukkoon on valittu lämpökäsiteltyä ja vahattua koivua, hirven sarviluuta, uushopeaa sekä ruskeaa nahkaa.
”Yhteistyö Sastan kanssa oli meille luonnollinen ja mukava askel. Marttiini täytti viime vuonna 90 vuotta – Sastan viisikymppiset ovat merkkipaalu jota tulee myös juhlia! Me molemmat ammennamme Suomalaisesta ympäristöstä sekä menemme tuotesuunnittelussa kuluttajan tarpeet edellä. Yhdistelemme puukoissamme luonnonmateriaaleja sekä modernia teknologiaa. Olemme ylpeitä ammattitaitoisista työntekijöistämme, jotka ovat valmistaneet yhteistyöpuukon Rovaniemen tehtaallamme”, jatkaa Marttiinin toimitusjohtaja Päivi Ohvo.
Sasta X Marttiini -eräpuukkoja valmistetaan numeroitu 50 kappaleen erä ja ne tulevat myyntiin 3.6.2019 seuraaville jälleenmyyjille: E.Saastamoinen, Scandinavian Outdoor Store, Partioaitta, Vaeltajankauppa.
Suunniteltu ja valmistettu Rovaniemellä, hinta 149 euroa.
Eräihmisten kotimaisen luottomerkin Sastan tarina sai alkunsa yksinkertaisesta tarpeesta pärjätä karuissa luonnonoloissa. Tuotemerkki syntyi Nurmeksessa vuonna 1969 perustajansa Urpo Saastamoisen oivalluksesta tehdä metsästyspuku sarkavillasta. Alun pitäen omaan käyttöön suunnitellulle ja ommellulle sarkapuvulle ilmeni ensin lähipiirissä ja pian laajemmin kysyntää, minkä johdosta perheyhtiön teollinen vaatetuotanto sai alkunsa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot ja kuvauslainapyynnöt
Juha Latvala, toimitusjohtaja, Sasta Oy, 050 555 9182, juha@sasta.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat





Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Pala Espanjaa keskellä Helsinkiä2.6.2025 10:40:56 EEST | Tiedote
Espanjalainen tapaskulttuuri elää vahvasti hetkessä – kyse on yksinkertaisista, maukkaista suupaloista, rennosta yhdessäolosta ja jakamisen ilosta. Näitä elementtejä juhlistetaan myös Helsingissä, kun kansainvälistä tapaspäivää vietetään NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotellin katuterassilla 6.–7. kesäkuuta.
Burgerifestivaali täyttää taas Rautatientorin 11.-14. kesäkuuta23.5.2025 13:50:04 EEST | Tiedote
Jo perinteeksi muodostunut vuotuinen Burger Lovers -festivaali valtaa Rautatientorin keskiviikosta lauantaihin 11.–14. kesäkuuta. Pohjoismaiden suurin hampurilaisfestivaali järjestetään nyt viidennen kerran. Tänä vuonna festivaalilla esittäytyy ennätysmäärä ravintoloita pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ja mukana on myös useita maakuntien pienempiä helmiä. Festivaalilla palkitaan jälleen Suomen paras burgeriravintola, jonka yleisöäänestys alkaa 2. kesäkuuta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme