Taina Kyllönen Helsingin yliopiston viestintäjohtajaksi

Kyllönen vastaa yliopiston viestintä ja yhteiskuntasuhteet –toimialan johtajana viestinnän, markkinoinnin, yhteiskuntasuhteiden, alumnitoiminnan ja varainhankinnan kokonaisuudesta.
– On hienoa päästä osaksi tiedeyhteisöä, jossa koulutetaan tulevaisuuden osaajia sekä tutkitaan koko ihmiskunnan kannalta suuria aiheita ilmastonmuutoksesta kaupungistumiseen ja tekoälystä ikääntymiseen. Helsingin yliopistolla on innostava visio ja strategia sekä vahva tahto kehittää opetusta ja tutkimusta sekä kansainvälistyä edelleen, Kyllönen sanoo.
Kyllönen on viimeksi toiminut SSAB-konsernin viestinnästä- ja yritysidentiteettistä sekä sijoittajasuhteista vastaavana johtajana Tukholmassa sekä aikaisemmin vastaavissa tehtävissä muun muassa Rautaruukilla ja Metsolla.
– Olemme hyvin iloisia saadessamme kokeneen viestinnän ja vaikuttamisen ammattilaisen tekemään työtä yliopiston ja yliopistolaisten hyväksi. Kyllösessä yhdistyy vahva halu panostaa arvopohjaiseen toimintaan ja pitkäaikainen johtajakokemus suurista kansainvälisistä t&k –toimintaan panostavista yrityksistä, sanoo Helsingin yliopiston hallintojohtaja Esa Hämäläinen.
– Näkökulman vaihtaminen huippuyrityksistä huippuyliopistoon on erittäin mielenkiintoista. Laadukas opetus ja tutkimus – ja sen rahoituksen varmistaminen – on Suomen tulevaisuuden kannalta elintärkeää. Tiedeyhteisön ja elinkeinoelämän yhteistyö on myös ratkaisevassa roolissa, jotta pystymme yhä paremmin ja nopeammin ratkaisemaan esimerkiksi kestävän kehityksen kysymyksiä yhteiskunnassa, sanoo Kyllönen.
Yhteyshenkilöt
Taina Kyllönen
p. 040 582 2175
Esa Hämäläinen
hallintojohtaja
esa.hamalainen@helsinki.fi
p. 0294 122 212
Kuvat

Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Noin joka seitsemäs hakija pääsi sisään Helsingin yliopistoon3.7.2025 09:42:00 EEST | Tiedote
Yhteishaussa Helsingin yliopistoon valittiin 4 703 uutta opiskelijaa. Helsingin yliopisto oli Suomen suosituin yliopisto ensisijaisten hakijoiden määrän sekä hakijoiden kokonaismäärän perusteella.
Kaasuvuoto aloittaa haavan korjauksen kasveissa2.7.2025 18:01:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat löytäneet mekanismin, jonka avulla kasvit korjaavat suojaavan uloimman kerroksensa, korkkisolukon. Tällä löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen ja elintarvikkeiden säilyvyyteen. Etyleenin ja hapen diffuusio haavan läpi käynnistää kasvin luonnollisen paranemisprosessin.
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme