HMD Global

Nokia 2.2 -älypuhelin tarjoaa viimeisimmät tekoäly- ja Android-kokemukset edullisessa paketissa

Jaa
Nokia 2.2 -älypuhelimessa on tekoälyä hyödyntävä hämäräkuvaus, puhelimen aktivoiva kasvojentunnistus, Google Assistant -näppäin sekä päivittyvä Android-käyttöjärjestelmä. Suomessa uutuuspuhelimen suositeltu vähittäismyyntihinta on 119 euroa, ja se tulee myyntiin 8.7. alkaen.
Nokia 2.2
Nokia 2.2

Espoo, 6.6.2019 – Nokia-puhelinten koti HMD Global julkisti tänään uuden, toiminnoiltaan monipuolisen mutta hinnaltaan edullisen Nokia 2.2 -älypuhelimen, jossa on muun muassa tekoälyä hyödyntäviä hämäräkuvausominaisuuksia ja erillinen Google Assistant -puheohjausnäppäin.

Nokia 2.2 on ensimmäinen Nokia 2 -tuotesarjan puhelin, joka kuuluu Android One -ohjelmaan. Se tarjoaa viimeisimmät AndroidTM -käyttökokemukset isolla 5,7 tuuman selfie-lovella varustetulla näytöllä. Puhelimessa on viimeisin Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä. Puhelimessa on myös kuukausittaiset turvapäivitykset kolmen vuoden ajan ja kahdeksi vuodeksi käyttöjärjestelmäpäivitykset, joista ensimmäinen on tuleva Android Q.

HMD Globalin tuotejohtaja Juho Sarvikas:

”Periaatteemme HMD Globalissa on, että alan viimeisimmät ja parhaat innovaatiot tulevat kaikkien saataville. Nokia 2.2 -älypuhelin tarjoaa hienoja tekoälyomaisuuksia useamman kuluttajan käyttöön kuin koskaan aikaisemmin. Turvallisuutta lisäävän, älykkään biometrisen kasvojentunnistuksen, tekoälyä hyödyntävän kuvauksen sekä Google Lens- ja Google Assistant -toiminnoilla pyrimme mullistamaan tavan, jolla käyttäjä on vuorovaikutuksessa puhelimen kanssa. Nokia 2.2 liittyy Android One -puhelinperheeseen, ja kuten kaikki muutkin Nokia-älypuhelimet, se vain paranee aikaa myöten tarjoten tuoreen käyttökokemuksen pidempään.

Pohjoismaiden liiketoimintajohtaja Ossi Korpela:

”Nokia 2.2 on erinomainen valinta sekä kuluttajille että yrityksille. Se on turvallinen, helppokäyttöinen ja toiminnoiltaan sopiva esimerkiksi uuden kouluvuoden aloittaville. Nokia-puhelimille tyypillisen korkean laadun sekä turva- ja käyttöjärjestelmäpäivitysten ansiosta puhelin on myös erinomainen ja kustannustehokas valinta yrityspuhelimeksi.”

Nokkelia kuvaustoimintoja ja elämää helpottavia teknologioita

Tekoäly mahdollistaa hyvälaatuisten kuvien ottamisen hämärässäkin Nokia 2.2 -älypuhelimella. Kamera ottaa samanaikaisesti useita kuvia, jotka edistykselliset algoritmit yhdistävät yhdeksi kuvaksi parhaalla valaistuksella, suuremmalla määrällä yksityiskohtia ja vähemmällä kohinalla. HDR-kuvaus tallentaa kuvien värit kirkkaina ja elävinä. Kuvia voi muokata Google Kuvat** -palvelussa eri tavoin: haluttuja yksityiskohtia voi korostaa ColourPop-toiminnolla, mustavalkokuvia voi värittää Colourise-toiminnolla sekä edustavimmat selfie-kuvat saa muokattua Beautify-toiminnolla.

Nokia 2.2 on hintaluokkansa ensimmäisiä älypuhelimia, jossa on puhelimen aktivoiva biometrinen kasvojentunnistus ja Google Lens -älykameratoiminto. Toisin kuin muissa saman hintaluokan puhelimissa, Nokia 2.2 -älypuhelimen kasvojentunnistus käyttää syväoppimista hyödyntäviä algoritmeja ja kasvojen ilmeistä oppivaa tunnistusta, mikä tekee tunnistamisesta turvallisen.

Nokia 2.2 -puhelin tarjoaa viimeisintä näyttöteknologiaa, ja siinä on tehoa. Puhelimessa on reunasta reunaan ulottuva kirkas, 5,71 tuuman HD+-näyttö, jossa on huomaamaton selfie-lovi. Vaikka Nokia 2.2 -puhelimessa on mahdollisimman suuri näyttö, se mahtuu edelleen taskuun ja puhelinta on helppo käyttää yhdellä kädellä. Tehoa puhelimeen antaa neliytiminen MediaTek A22 CPU -prosessori, joka on suunniteltu optimoimaan puhelimen akunkulutusta niin että akku kestää käyttöä koko päivän.

Nokia 2.2 on saatavilla mustana. Lisäksi puhelimen voi helposti muuttaa omannäköisekseen vaihdettavilla ja kauniisti kiiltävillä Nokia Xpress-on -kuorilla, jotka on valmistettu yhtä laadukkaasti kuin puhelimen myyntipaketissa oleva kuori. Nokia Xpress-on -vaihtokuorien värivaihtoehdot ovat pinkki, jäänsininen ja metsänvihreä.

Ensimmäisenä hintaluokassaan Google Assistant -ääniohjaus

Nokia 2.2 -älypuhelin on hintaluokkansa ensimmäinen Nokia-puhelin, jonka valikossa on valmiina Google Assistant -ääniohjausnäppäin. Google Assistantin avulla puhelimen käyttäjä voi yhdellä näppäimen painalluksella hoitaa ison joukon erilaisia askareita, kuten saada navigaatio-ohjeita, soittaa puheluita tai saada vastauksia kysymyksiin aiempaa nopeammin. Käyttäjän pidempiä kyselyjä ja tehtäviä varten Google Assistant -näppäintä painetaan pitkään.

Nokia-puhelimet vain paranevat ajan myötä

Nokia 2.2 -puhelimessa olevan Android 9 Pie -käyttöjärjestelmän ansiosta puhelin oppii käyttäjänsä tavoista käyttää puhelinta, ja se voi esimerkiksi ennakoida ja nopeuttaa suosikkisovellusten käyttöä ja analysoida puhelimen käyttöä niin että akunkesto on mahdollisimman pitkä.

Nokia 2.2 -puhelimessa liittyy laajaan valikoimaan Android One -perheeseen kuuluvia Nokia-älypuhelimia, jotka tarjoavat puhtaan, turvallisen ja ajan tasalla olevan Android-kokemuksen sekä viimeisimmät Googlen innovaatiot ja ohjelmistot. Kuten kaikissa Nokia-älypuhelimissa, Nokia 2.2 -puhelimessa ei ole ylimääräisiä esiasennettuja sovelluksia, käyttöliittymägrafiikan muutoksia tai puhelimen akkua kuluttavia taustaprosesseja.

Lisätietoja medialle

Ossi Korpela
Pohjois-Euroopan liiketoimintajohtaja, HMD Global Oy
Puh. 050 482 4109
Sähköposti: ossi.korpela@hmdglobal.com

HMD Global on Nokia-puhelinten koti, jonka pääkonttori on Espoossa. HMD Global muotoilee ja markkinoi älypuhelin- ja peruspuhelinvalikoimaa, joka on kohdennettu useille eri kuluttajaryhmille ja joka tarjoaa puhelimia useissa eri hintakategorioissa. Innovointiin ja korkeaan laatuun sitoutunut HMD Global Oy on Nokia-puhelinten ja -tablettien lisensoija yksinoikeudella, www.hmdglobal.com.

Nokia on Nokia-yhtymän rekisteröity tavaramerkki. Android, Google ja muut Googlen tavaramerkit ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.

*Google Assistant on saatavilla valikoituina kieliversioina. Saatavuuden voi tarkistaa osoitteesta https://support.google.com/assistant

**Kuvien tallennus Google Kuvat -palveluun edellyttää Google-tiliä ja internet-yhteyttä. Tarkista saatavuus https://support.google.com/assistant.

Avainsanat

Kuvat

Nokia 2.2
Nokia 2.2
Lataa
Nokia 2.2
Nokia 2.2
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HMD Global
HMD GlobalTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HMD Global

KORJATTU TIEDOTE: Uudet Nokia-puhelimet tarjoavat eri käyttäjäryhmille aivan uudenlaisia kokemuksia5.9.2019 18:31:06 EEST | Tiedote

KORJAUS LOPUSSA: Nokia 7.2 -puhelimen muistiversiot ovat 4GB/64GB ja 6GB/128GB (EI 6GB/64GB). Nokia 7.2 ja Nokia 6.2 vievät keskihintaisten puhelinten käyttökokemuksen täysin uudelle tasolle. HMD Global tuo uutuuksia myös peruspuhelinvalikoimaan esittelemällä korkean kestävyysluokituksen vaatimukset täyttävän Nokia 800 Tough -puhelimen ja tämän päivän tarpeisiin päivitetyn klassikkomalli Nokia 2720 Flip -peruspuhelimen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye