Mielenterveystalo.fi-palvelulla jo yli 200 000 käyttäjää kuukausittain
”Mielenterveystalon alkuperäinen tarkoitus on ollut muuttaa psykiatriaa. Väitän, että olemme päässeet kansallisen yhteistyön turvin siinä alkuun! Jo se, että kansalaisillamme on mahdollisuus saada työkaluja tilanteen arvioon ja helpottamiseen, voi ehkäistä paljon isoja ongelmia. Palvelumme on ulottuvilla arjessa niinä hetkinä, kun tarvetta on, kirjautumatta ja ilmaiseksi, ilman portaita taikka kynnyksiä. Mahtavinta on kuulla kokemuksia, joissa palvelusta on todella ollut hyötyä”, kertoo kehittämispäällikkö Reetta-Maria Roiha HUSista.
Mielenterveystalon ammattilaisten osiossa mielenterveys- ja päihdeasioihin työssään kohtaavat ammattilaiset pääsevät kouluttautumaan ja hakemaan työkaluja työhönsä. HUSin tuottamat materiaalit ovat käytössä kirjautumisen takana. Tavoitteena on tarjota kaikille ammattilaisille mahdollisuus vakioituun ja laadukkaaseen hoitoon ja tukemiseen.
” Ammattilaisten osion huikea puoli on, että sen kautta pystymme joustavasti ja monipuolisesti tarjoamaan erilaisia työkaluja, jotka aidosti vastaavat ammattilaisten tarpeita. Ammattilaisten osiota täydennetään ja kehitetään jatkuvasti yhteistyössä ammattilaisten kanssa, ja kuka tahansa pystyy palautekanavan kautta ehdottamaan sisältöä tai muutoksia olemassa oleviin sisältöihin. Haluamme tarjota kaikkien ammattilaisien ja alaa opiskelevien käyttöön samanlaista kattavaa työkalupakkia, jotta potilaan hoito olisi mahdollisimman laadukasta ja tasalaatuista ympäri Suomen. Toivomme Ammattilaisten osion kehittyvän palvelemaan koko Suomen mielenterveyskenttää vielä paremmin. Olisiko sinulla tai kollegallasi meille ideoita yhteistyöstä? Ota yhteyttä! ” toteavat palvelusta vastaavat psykologit Ville Ritola ja Esa Nygren
”Tänä vuonna 2019 panostamme siihen, että ammattilaisilla on Mielenterveystalo käytössään paitsi oman ammattitaidon kehittämisessä, myös tarjottimella potilaan työkaluksi.”
Hyödystä hoidon tukena kertoo myös kokemusasiantuntija Petriina Virtasen kokemus:
”Jos myöhään illalla ahdistukseni kasvaa ja pelottavat ajatukset linkoavat päässäni, ei hoitajaa saa enää kiinni. Tällöin etsin kännykästä Mielenterveystalon ahdistuksen omahoito-ohjelman ja palautan sen avulla mieleeni tärkeitä taitoja. Mielenterveystalo on kuin toinen hoitaja kännykässäni -aina valmiina auttamaan. Mielenterveystalo on aidosti kansallinen palvelu. Konkreettisen ja oleellisimman työn tekevät jokaisessa sairaanhoitopiirissä työskentelevät koordinaattorit, jotka päivittävät alueen palvelut palveluhakuihin sekä kertovat Mielenterveystalosta omalla alueellaan. Parhaimmillaan Mielenterveystalo on vakiopakettina osa potilaan hoitoa.”
”Käyttäjälukujen jatkuva kasvu sekä saatu palaute kannustaa palvelun ylläpitoon ja kehittämiseen entisestään. Tulee myös vahvistusta sille, että olemme oikealla tiellä!” kiteyttää kehittämispäällikkö Reetta-Maria Roiha.
Lisätietoja:
Reetta-Maria Roiha
Kehittämispäällikkö
HUS I IT-psykiatrian ja psykososiaalisten hoitojen linja I Mielenterveystalo.fi -palvelu
050 4415301
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.
HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HUS
Jourvård för misshandlade utvecklad inom HUS – ny vårdkedja ger klarhet och stöd15.7.2025 12:48:26 EEST | Pressmeddelande
HUS har tagit i bruk en ny vårdmodell vid samjourerna i Pejas, Jorv och Mejlans som förbättrar vården av patienter som utsatts för våld. Målet med modellen är ett enhetligt tillvägagångssätt för att identifiera och undersöka våld samt hänvisa patienten till stödtjänster inom HUS. Den praktiska och tydliga verksamhetsmodellen säkerställer att alla som utsatts för våld får det stöd de behöver, oberoende av vilken jour de besöker.
Pahoinpideltyjen päivystyksellistä hoitoa kehitetty HUSissa – uusi hoitoketju tuo selkeyttä ja tukea15.7.2025 12:48:26 EEST | Tiedote
Peijaksen, Jorvin ja Meilahden yhteispäivystyksissä on otettu käyttöön uusi hoitomalli, joka parantaa väkivaltaa kokeneiden potilaiden hoitoa. Mallin tavoitteena on, että HUSissa on yhtenäinen toimintatapa väkivallan tunnistamiseen, tutkimiseen ja potilaiden ohjaamiseen tukipalveluihin. Käytännönläheinen ja selkeä toimintamalli varmistaa, että jokainen väkivaltaa kokenut saa tarvitsemansa tuen, riippumatta siitä, missä päivystyksessä hän asioi.
Emergency care of victims of violence developed at HUS – new care chain brings clarity and support15.7.2025 12:48:26 EEST | Press release
The Emergency Departments of Peijas, Jorvi and Meilahti have introduced a new care model that improves the treatment of patients who have experienced violence. The model is aimed at ensuring a uniform practice for recognizing violence, examining the patients and referring them to support services. A practical and clear operating model ensures that everyone who has experienced violence receives the support they need, regardless of which emergency department they visit.
Graviditetskomplikationer ojämnt fördelade i Finland – mer blodtrycksproblem i östra och norra Finland8.7.2025 10:15:28 EEST | Pressmeddelande
Graviditetskomplikationer förknippade med högt blodtryck, såsom preeklampsi och blodtryckssjukdom under graviditeten, är vanligare i östra och norra Finland jämfört med resten av landet. Förhöjt blodtryck under graviditeten kan vara kopplat till för låg fiberhalt i livsmedelsinköpen.
Raskauskomplikaatiot eivät jakaannu Suomessa tasaisesti – Itä- ja Pohjois-Suomessa on enemmän verenpaineongelmia8.7.2025 10:15:28 EEST | Tiedote
Korkeaan verenpaineeseen liittyvät raskauskomplikaatiot kuten pre-eklampsia ja raskaudenaikainen verenpainetauti ovat yleisempiä Itä- ja Pohjois-Suomessa kuin muualla Suomessa. Raskaudenaikainen verenpaineen nousu saattaa olla yhteydessä vähäiseen kuidun määrään ruokaostoksissa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme