Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Puistopolun peruskoululaiset ja Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat mukana luomassa vastuullista muotia

Jaa
-vaatemallisto esitellään Helsinki Fashion Week-tapahtumassa

Tervetuloa seuraamaan

The R3turn Of The Unicorns -vaatemalliston julkistamista

Helsinki Fashion Week-tapahtumassa

Sunnuntaina 21.7.2019 klo 18.00

Wanha Satama, Pikku Satamakatu 3-5, 00160 Helsinki

Median ilmoittautuminen:
Riina Salmi p.+358 469097351 la 20.7.2019 klo 16.00 mennessä.

Vastuullinen muotibrändi ja kierrätysmateriaaleista luotu vaatemallisto

Burlesque Tsunami ja palveluarkkitehtitoimisto Etmay ovat kehittäneet konseptin yhteisöllisesti tuotetusta ja vastuullisesta muotibrändistä. The R3turn Of The Unicorns -mallisto on brändin ja tuotantotavan pilotti.

Vaatemallisto on luotu 100-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista: roskasta ja tekstiilijätteestä. Vastuullinen muoti voi tarkoittaa ympäristövaikutusten lisäksi myös vaikutusta yhteiskuntaan laajemmin, esimerkiksi yhteiskunnallista osallisuutta ja mielekästä oppimista.

Vaatemallisto muodostuu uniikeista prototyypeistä, joista syksyllä 2019 toteutetaan Fuusio-oppimismetodia hyödyntäen ensimmäinen tehdastuotettava mallisto.

Vaatemalliston eri työvaiheisiin osallistui oppijoita eri koulutusasteilta

Muotisuunnittelija Riina Salmi ja taideilmaisun opettaja Helka Lundell yhdistivät viime syksynä voimansa ja päättivät luoda vaatemalliston yhdessä lasten kanssa. Vaatemalliston eri työvaiheisiin on osallistunut oppijoita eri koulutusasteilta, peruskoulusta ammattikorkeakouluun.

Mukana mallistoa suunnittelemassa ja toteuttamassa on olleet Puistopolun peruskoulun taideilmaisun 4.-luokkalaiset, vaatetus- ja tekstiilialan opiskelijat Juulia Järvinen ja Nina Sirén Stadin ammatti- ja aikuisopistosta, Hämeen ammattikorkeakoulun jalkinemuotoilijaopiskelijat Niko Tuononen ja Iivo Evijärvi ja nuoret suunnittelijat Salla Oinas, Annukka Havukumpu ja Anna Laitela. Mukana suunnittelussa ovat olleet myös assistentti Sofia Mattsson, kuvataiteilija Helmi Silvo, korutaitelija Djemille Ramadani sekä Kontulan D-aseman osallistava kansalaistoiminta. Näytöksen stylistinä toimii Senay Coco.

Vaatemalliston rinnalla syntyi fuusio-oppimisen malli

Pian suunnitteluprojektin kanssa rinnalla kulki jo uudenlaisen oppimiskokeilun kehitys. Oli syntynyt eri aloille skaalautuva oppimismenetelmä, Fuusio-oppimismetodi, joka nivellyttää eri koulutusasteita yhteen.

Wanhassa Satamassa lanseerataan vaatemalliston lisäksi myös fuusio-oppiminen.   

Uuden oppimismetodin ovat kehittäneet pedagogi Helka Lundell, filosofi Ilmari Helin ja muotisuunnittelija Riina Salmi. Fuusio-oppiminen tarkoittaa yhteiskunnan eri toimijoiden ja koulutuksen tavoitteellista yhteistyötä. Fuusio-oppimismenetelmällä luodaan uusia konsepteja, tuotteita ja palveluita. Fuusio-oppiminen tuo uusia näkökulmia ja osaamista koulutukseen ja työelämään. Oppilaat ja opiskelijat pääsevät mukaan oikeisiin projekteihin, ja kaikki osallistava työ on mahdollista sisällyttää koulujen opetussuunnitelmiin. Oppijat ovat yhteistyön myötä saaneet laaja-alaista osaamista, ymmärrystä muotisuunnittelijan työstä ja ammattialasta sekä kartuttaneet henkilökohtaista työkokemustaan.

Lisätietoja:

Vaatemallisto

Riina Salmi
muotisuunnittelija, muotoilija
Muotibrändi Burlesque Tsunami
www.burlesquetsunami.com
Vaatemallistosta Forbes julkaisussa
+358 469097351, salmi.riina@gmail.com

Fuusio-oppimismetodi

Helka Lundell
Designer/luokanopettaja/taideilmaisu, muotoilija

Puistopolun peruskoulu
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
+358 407178030, helkatar@gmail.com

Helsinki Fashion Week

Helsinki Fashion Week

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mervi Kopomaa-Weymarn
palveluviestinnän päällikkö
Kasvatus ja koulutus /Viestintä
PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki
p. 09 310 43360

Kuvat

Puistopolun peruskoulun 4.-luokkalaiset osallistuivat vaatemalliston suunnitteluun.
Puistopolun peruskoulun 4.-luokkalaiset osallistuivat vaatemalliston suunnitteluun.
Lataa
Kuva: Fuusio-oppimismenetelmä, Puistopolun peruskoulu
Kuva: Fuusio-oppimismenetelmä, Puistopolun peruskoulu
Lataa
Kuva: Fuusio-oppimismenetelmä, Puistopolun peruskoulu
Kuva: Fuusio-oppimismenetelmä, Puistopolun peruskoulu
Lataa
Burlesque Tsunami, kuva: Niko Tuononen
Burlesque Tsunami, kuva: Niko Tuononen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Työpajankatu 8
00580 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 21.5.202417.5.2024 11:05:44 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 21. toukokuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa perusopetuslain mukaisen iltapäivätoiminnan avustusperusteiden mukaiset euromäärät lukuvuodelle 2024–2025. Tilahankkeista esityslistalla on seuraavat tilat: päätös Etu-Töölön lukion Etu-Töölössä osoitteessa Runeberginkatu 14-16 sijaitsevien väliaikaisten lisätilojen tarveselvityksestä päätös Punavuoressa osoitteessa Iso Roobertinkatu 21-25 sijaitsevien Ressun IB-lukion väliaikaisten lisätilojen tarveselvityksestä päätös Pitäjänmäellä osoitteessa Sylvesterintie 10 sijaitsevan Sophie Mannerheimin koulun lisätilan tarveselvityksestä lausunto osoitteessa Runonlaulajantie 40 sijaitsevan Kannelmäen peruskoulun toimipisteen korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelmasta Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 14.5.202410.5.2024 08:43:33 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 14. toukokuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa talousarvion vuoden 2024 ensimmäinen toteutumisennuste ja lausunto vuoden 2023 arviointikertomuksesta. Tilahankkeista esityslistalla on päätös Maunulassa osoitteessa Maunulanmäki 5 sijaitsevien suomen- ja ruotsinkielisten ala-aste- ja esiopetustilojen perusparannuksen ja laajennuksen tarveselvityksestä lausunto kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle Kruununhakaan osoitteeseen Maurinkatu 1 toteutettavien päiväkotitilojen hankesuunnitelmasta lausunto kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle Käpylässä osoitteessa Louhentie 3 sijaitsevan Yhtenäiskoulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta lausunto kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostolle Taka-Töölössä osoitteessa Stenbäcki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye