Suomen Vuokranantajat ry

Kesähelteet saapuvat: huomattavan korkeat lämpötilat voivat oikeuttaa vuokranalennukseen 

Jaa
Sääennusteiden mukaan kesälomalaisille on nyt luvassa toivottuja helteitä. Lähes kolmenkymmenen asteen ulkolämpötilat voivat kuitenkin aiheuttaa tukalia hetkiä erityisesti vanhojen rakennusten asukkaille. Asuntojen huoneilman lämpötiloista määrätään sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa, jonka mukaan huoneilman tulee kesäisin olla 18 ja 32 asteen välissä.
”Lain mukaan vuokralaisella on oikeus saada vuokranalennusta siltä ajalta, kun huoneisto on puutteellisessa kunnossa. Tällaisena puutteellisuutena on pidettävä myös liian korkeaa lämpötilaa. Sopivan alennuksen suuruus on noin 10 – 20 prosenttia vuokran määrästä siltä ajalta kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta. Vuokralaisella on tällainen oikeus, vaikka huoneiston puutteellisuus ei johdu vuokranantajasta”, muistuttaa Suomen Vuokranantajien lakimies Tarik Ahsanullah.   
 
”Asunto-osakeyhtiöissä sisäilman lämpötila ja riittävän hyvin toimiva ilmanvaihto on taloyhtiön vastuulla. Valitettavasti ilmastonmuutos aiheuttaa todennäköisesti yhä useammin tukalia helteitä myös Suomessa, joten vanhoissa taloyhtiöissä kannattaa harkita esimerkiksi kaukojäähdytysverkostoon liittymistä erityisesti isojen peruskorjauksien yhteydessä”, Ahsanullah jatkaa.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tarik Ahsanullah
Lakimies
Suomen Vuokranantajat ry
p. 045 114 3854
tarik.ahsanullah@vuokranantajat.fi

Tietoja julkaisijasta

Suomen Vuokranantajat ry
Suomen Vuokranantajat ry
Annankatu 24
00100 HELSINKI

09 1667 6421http://www.vuokranantajat.fi

Suomen Vuokranantajat on yksityisten vuokranantajien ja asuntosijoittajien valtakunnallinen järjestö, joka tekee vuokraustoiminnasta palkitsevampaa, turvallisempaa ja helpompaa. Jäsenenämme on yli 18 000 vuokranantajaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Vuokranantajat ry

Hyvä vuokranantaja 2023 -palkinnon saivat kokonaisia kiinteistöjä ostavat ja remontoivat kuopiolaiset Anniina ja Jesse Parviainen25.11.2023 16:39:48 EET | Tiedote

Vuokralaiset VKL:n ja Suomen Vuokranantajien yhdessä jakama Hyvä vuokranantaja -palkinto meni tänä vuonna kuopiolaispariskunta Anniina ja Jesse Parviaiselle. He ostavat kokonaisia vuokratalokiinteistöjä Naapurikodit-yrityksensä kautta ja remontoivat ne. Palkinnolla halutaan nostaa esiin kasvollisia yksityisiä vuokranantajia ja kannustaa hyvään ja vastuulliseen vuokranantajuuteen.

Korkein oikeus jyrähti: sähkölaskut laiminlyönyt vuokralainen syyllistyi törkeään vahingontekoon22.11.2023 13:50:00 EET | Tiedote

Tuoreessa ennakkotapauksessa KKO 2023:90 vuokralainen oli jättänyt maksamatta sähkölaskut ja jättänyt sähkölämmitteisen omakotitalon talvella tyhjilleen useiksi viikoiksi ilmoittamatta vuokranantajalle. Sähköyhtiön katkaistua talosta sähköt, talon putket ja vesikalusteet olivat jäätyneet ja rikkoutuneet, mistä oli seurannut vesivahinko. Vuokralaisen katsottiin laiminlyönnillään syyllistyneen törkeään vahingontekoon.

Kutsu medialle la 25.11.: Vuokranantaja 2023 – Suomen suurin asuntosijoittamisen ja vuokranantamisen tapahtuma15.11.2023 11:05:00 EET | Tiedote

Suomen Vuokranantajat ry:n Vuokranantaja 2023 -tapahtumassa Messukeskuksessa lauantaina 25.11. klo 12–18 puhujina ovat muun muassa ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen sekä Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Marja Nykänen. Yksityiset vuokranantajat vuokraavat noin 360 000 asuntoa ympäri Suomen ja niissä asuu yli 500 000 ihmistä.

Kotivakuutus ei aina riitä kattamaan vuokranantajan riskejä – huomioi vakuutuksissa ainakin nämä30.10.2023 09:45:00 EET | Tiedote

Vastoin yleistä käsitystä, vuokralaiselta vaadittava kotivakuutus ei läheskään aina riitä taklaamaan kaikkia vuokranantajan riskejä. Vuokranantajien tarpeisiin onkin tarjolla vakuutuksia täyttämään vuokralaisen kotivakuutuksen ja taloyhtiön kiinteistövakuutuksen aukkoja, selviää Suomen Vuokranantajat ry:n tilaamasta vakuutusvertailusta. Osana vertailua on ensi kertaa tarkasteltu myös Airbnb:n tarjoamaa Majoittajan vahinkoturvaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme