Ravintola Espa avaa ovensa lokakuun alussa
Financier Groupin omistajiin kuuluvat Helena Puolakka, Eero Vottonen, Jyrki Sukula ja Saku Tuominen. Espan ideana on tarjota omistajien yksinkertaisia suosikkiruokia ja -juomia hyvistä raaka-aineista huolella tehtynä.
– Istuimme alas ja listasimme keskenämme noin sata ruokaa, joita ihan oikeasti valmistamme itsellemme kotona. Niiden pohjalle muodostuu Espan ruokatarjonnan ydin. Luotamme siihen, että jollain muullakin on samankaltainen maku kuin meillä, sanoo Jyrki Sukula.
– Emme halua kikkailla millään osa-alueella. Kaikkea toimintaamme ohjaa omistajien rakkaus hyvin tehtyä ruokaa kohtaan. Tavoitteemme on, että jokainen annos olisi sellaista ruokaa, jota itse haluamme syödä useita kertoja viikossa. Se tarkoittaa sitä, että hintatasonkin pitää olla maltillinen, sanoo Saku Tuominen.
Espan menu julkistetaan syyskuun puolivälissä. Laajassa menussa tulee olemaan ruokia kaikkialta maailmasta. Kasvisvaihtoja on paljon, viinit ovat käsinpoimittuja ja alkoholittomiin juomiin, kuten itse tehtyihin mehuihin, on panostettu.
Espan keittiömestarina toimii monessa huippuravintolassa työskennellyt Toni Leskinen (mm. Postres, Alia, Salutorget) ja ravintolapäällikkönä aloittaa Helena Puolakan kanssa Lontoossa Ravintola Skylonissa työskennellyt Karolina Hannonen.
– Listamme annokset kuulostavat ja näyttävät erittäin yksinkertaisilta. Kikkailun sijaan keskeistä on maku. Olipa kyseessä lihamureke, kasvistaco, lohisashimi tai farrosalaatti, haluan että ne ovat maultaan kaupungin parhaita, Leskinen sanoo.
Espa on avoinna maanantaista lauantaihin, lounaalla ja illalla. Sen alakerrassa toimii Downstairs at ESPA, 60-paikkainen yksityisravintola, jonka kuka tahansa voi varata omaan tilaisuuteensa.
Uuden ravintolan sisustuksesta vastaa palkittu sisustussuunnittelija, suuren määrän yksityiskoteja suunnitellut Hanni Koroma. Tiukan konseptoinnin sijaan tavoitteena on ollut tunnelma: laatu, lämpö ja kodikkuus.
– Haluamme, että Espaan on helppo tulla lounaalle ja illalliselle, isolla tai pienellä joukolla, sanoo Hanni Koroma.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Jyrki Sukula, puh. +358 40 046 4372
Saku Tuominen, puh. +358 40 060 5084
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tavoitteenamme on rakentaa maailmanluokan ravintolayhtiö Helsinkiin. Haluamme luoda paikkoja, joita ihmiset rakastavat vielä vuosikymmentenkin kuluttua.
Uskomme, että ravintolan menestyksen määrittää kolme perusasiaa: ruoka, palvelu ja tunnelma. Työmme keskittyy näiden hiomiseen.
Ravintoloidemme määrä on ja tulee aina olemaan pieni. Paikkojen tyylilaji voi vaihdella, mutta Financier tarkoittaa kaikkialla erinomaista laatua ja erityistä huolenpitoa.
Financier Groupin ravintoloita ovat Palace, Savoy ja Espa, ja osakkaita ovat Helena Puolakka, Eero Vottonen, Jyrki Sukula, Saku Tuominen ja NoHo Partners.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Financier Group
Café Savoy on klassikkoravintola Savoyn eteläranskalainen pikkuserkku7.11.2022 14:00:00 EET | Tiedote
Yksi Suomen tunnetuimmista ravintoloista, 85-vuotias Savoy laajentaa vaikutuspiiriään katutasoon, Eteläesplanadin ja Kasarmikadun kulmaan. Uusi ravintola Café Savoy avaa virallisesti ovensa huomenna tiistaina 8.11.2022.
Sukulan Pop Up huikea menestys – Yli tuhat varausta muutamassa tunnissa5.5.2021 17:00:00 EEST | Tiedote
Kiinnostus Jyrki Sukulan eilen julkistamaa Sukula 40 Pop Up -ravintolaa kohtaan on hurjaa. Ravintolaan tehtiin muutamassa tunnissa yli 1 000 varausta.
Huikea ura tiivistettynä kahdeksaan ruokalajiin – Jyrki Sukulan 40-vuotistaiteilijajuhla valtaa Espan 4.5.2021 17:00:00 EEST | Tiedote
Koko Suomen rakastaman Jyrki Sukulan huikea 40 vuoden ura kokkina ja ruokakulttuurin kehittäjänä tiivistyy Sukula 40 Pop Up -ravintolaan, joka valtaa Espan ylä- ja alakerran 12.5.–20.6. Sukulan itsensä isännöimässä, mestarin koko uraan keskittyvässä ravintolassa tarjolla on joka ilta yksi kahdeksan ruokalajin menu juomineen. Menu koostuu Sukulan uran rakkaimmista annoksista päivitettynä tähän päivään ja vaihtelee makumaailmaltaan maasta ja tunnelmasta toiseen.
Aki lähtee, Roopen Grilli jää22.11.2020 18:00:00 EET | Tiedote
Toni Toivasen japanilaisvaikutteinen popup Aki myytiin loppuun päivässä, ja jonotuslistalla oli loppuun asti satoja ihmisiä. Aki sulki ovensa lauantaina, vaikka kysyntää olisi ollut pitkälle ensi vuoden puolelle. Huoleen ei kuitenkaan ole syytä.
Toni Toivanen avaa japanilaisen huippuravintolan Helsinkiin kahdeksi kuukaudeksi23.8.2020 18:00:00 EEST | Tiedote
Yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä kokeista, hienon uran Nomassa ja Inuassa tehnyt Toni Toivanen palaa syksyksi Suomeen ja avaa yhdessä Financier Groupin kanssa pääosin suomalaisiin raaka-aineisiin perustuvan japanilaisen ravintolan. Ravintolan nimi on Aki ja se aukeaa 10. syyskuuta ravintola Espan alakertaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme