Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Euroopan parlamentin puheenjohtajakokous tapaa Suomen hallituksen Helsingissä

Jaa
Euroopan parlamentin puhemiehestä David Sassolista ja parlamentin poliittisten ryhmien puheenjohtajista koostuva puheenjohtajakokous vierailee Helsingissä 5.-6.9. Sassoli tapaa vierailunsa aikana pääministeri Rinteen ja Suomen hallituksen sekä suomalaisia nuoria.

Euroopan parlamentin puhemies Sassoli ja pääministeri Rinne tapaavat perjantaiaamuna 6.9. Säätytalolla. Tämän jälkeen Euroopan parlamentin puheenjohtajakokous ja Suomen hallitus keskustelevat Suomen puheenjohtajakauden painopisteistä ja instituutioiden välisestä yhteistyöstä. Tapaamisten päätyttyä puhemies Sassoli ja pääministeri Rinne pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Säätytalolla. Säätytalosta puheenjohtajakokous siirtyy eduskuntaan, jossa he tapaavat eduskunnan varapuhemies Tuula Haataisen ja puhemiesneuvoston jäseniä sekä suuren valiokunnan jäseniä.

Lisäksi puhemies ja poliittisten ryhmien puheenjohtajat tapaavat suomalaisia nuoria sekä vierailevat pääministeri Rinteen vieraana Kesärannassa.

Valtioneuvoston kanslia vastaa 6.9. Säätytalolla pidettävän tiedotustilaisuuden järjestelyistä.  Median edustajien on akkreditoiduttava viimeistään perjantaina 23.8. osoitteessa  https://eu2019.fi/media/akkreditointi

Tietoa puheenjohtajakokouksesta

Puheenjohtajakokous on täysistunnon ohella parlamentin toiminnan selkäranka ja poliittinen elin, joka päättää parlamentin työn järjestämisestä sekä suhteista muihin EU-toimielimiin ja kansallisiin parlamentteihin. Euroopan parlamentin puheenjohtajakokouksen muodostavat puhemies ja poliittisten ryhmien puheenjohtajat.

Puheenjohtajakokouksen kokoonpano:

David Sassoli, Euroopan parlamentin puhemies

Manfred Weber, EPP-ryhmän puheenjohtaja

Iraxte García Pérez, S&D-ryhmän puheenjohtaja

Dacian Cioloș, RE-ryhmän puheenjohtaja

Ska Keller ja Philippe Lamberts, Greens/EFA-ryhmän yhteispuheenjohtajat

Marco Zanni, ID-ryhmän puheenjohtaja

Raffaele Fitto ja Professor Ryszard Antoni Legutko, EKR-ryhmän yhteispuheenjohtajat

Martin Schirdewan, GUE/NGL-ryhmän yhteispuheenjohtajat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EU-erityisasiantuntija Tuomas Nirkkonen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295160597


EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, valtioneuvoston kanslia, p. 040 537 0733


Ada Segerstam, valtioneuvoston kanslia (median akkreditointi), p. 0295 160 434

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye