GreenStar HotelsGreenStar Hotels

GreenStarista Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju yhteistyössä CO2Eston kanssa

Jaa

Ympäristöystävällinen hotelliketju GreenStar on aloittanut yhteistyön päästöjen mitätöintiä tarjoavan CO2Eston kanssa ja saavuttanut siten pitkäaikaisen tavoitteensa tulla Suomen ensimmäiseksi hiilineutraaliksi hotelliketjuksi.

”Tämä oli meille toki merkittävä investointi, mutta myös luonnollinen kehityssuunta, koska teemme päästövähennyksiä jo monella muullakin tavalla. Hiilineutraaliustavoitteessa tietenkin tärkeintä on ensin vähentää kaikki vähennettävissä olevat päästöt ja kompensoida vain ne, mitä ei voida vähentää”, GreenStar Hotelsin toimitusjohtaja Kristian Ikonen kuvailee.

”Tästä lähtien asiakkaamme voivat nukkua yönsä hyvin tietäen, että majoituksen, aamiaisen, kokoustoiminnan sekä muidenkin tarjoamiemme palvelujen ja tuotteiden hiilidioksidipäästöt ovat nolla.”

GreenStarin konsepti yhdistää ympäristöystävällisyyden ja kustannustehokkuuden. Tämä vaatii tarkoin suunniteltuja, pääsääntöisesti kolme henkeä mahduttavia huoneita sekä erittäin energiatehokasta hotellirakennusta. GreenStarin huoneet maksavat saman verran riippumatta majoittuvasta henkilömäärästä, mikä johtaa korkeampaan käyttöasteeseen ja täten pienempään energiankulutukseen henkilöä kohden.

GreenStarilla on hotelleja Joensuussa, Lahdessa ja Jyväskylässä. Vaasaan avataan hotelli vuoden lopulla.

CO2Esto valikoitui laajan selvityksen perusteella

Hiilineutraaliuden saavuttaminen on ollut vuonna 2008 aloittaneelle GreenStarille pitkäaikainen projekti. Yhteistyö muun muassa Suomen Ympäristökeskuksen sekä kompensaatiomalleihin erikoistuneen ympäristöinsinöörin Matias Sivosen kanssa auttoi GreenStaria selvittämään ensin päästölähteensä, sovellettavat standardit sekä sopivat palveluntarjoajat. Sweco laski sitten GreenStarin päästöt Greenhouse Gas Protocol (GHG Protocol) -standardin mukaisesti ja teki päästölaskurin päästöjen jatkuvaa seurantaa varten.

GreenStarin tekemässä selvityksessä CO2Esto valikoitui parhaaksi päästökompensoinnin tarjoajaksi.

”Tärkein syy valintaan oli se, että päästöjen mitätöinti CO2Eston kautta tarkoittaa selkeitä, todellisia päästövähennyksiä. Muutenkin yrityksen toimintamalli on hyvä ja läpinäkyvä,” Kristian Ikonen perustelee.

CO2Esto on VTT:n asiantuntijoiden perustama, kustannustehokkaisiin ilmastonmuutoksen hillintäkeinoihin keskittynyt yritys, joka auttaa organisaatioita ja yksilöitä löytämään ratkaisuja ilmasto- ja energiakysymyksiin. Sillä on ainutlaatuinen, EU:n päästökauppajärjestelmän kautta toimiva kasvihuonekaasupäästöjen vähennyspalvelu.

”Olemme ilolla seuranneet GreenStarin edelläkävijyyttä ilmastoasioiden huomioimisessa omassa liiketoiminnassaan”, kertoo Janne Kärki, yksi CO2Eston perustajista.

”Ne hotellitoiminnan päästöt, joita ei voida välttää, GreenStar mitätöi jatkossa CO2Eston CO2-päästöleikkuri™ -palvelulla. Se hyödyntää EU:n päästökauppajärjestelmää, jolloin mitätöidyt päästöt ovat suoraan pois Euroopan laajuisesta päästökiintiöstä.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Greenstar Hotels Oy
Kristian Ikonen
Toimitusjohtaja
Sähköposti: kristian.ikonen@greenstar.fi
Puhelin: +358 50 522 2000
https://www.greenstar.fi


CO2Esto Oy
Janne Kärki
Hallituksen puheenjohtaja
Sähköposti: janne@co2esto.com
Puhelin: +358 40 751 0053
https://co2esto.com/

Linkit

Tietoja julkaisijasta

GreenStar Hotels
Torikatu 16
80100 Joensuu

https://www.greenstar.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.