Pielisen Betoni Oy

Ensimmäiset hiilineutraalit betonituotteet markkinoille

Jaa
Tiedote 21.11.2019, klo 7.30. Betonielementtien ja valmisbetonin tuottaja Pielisen Betoni Oy lähtee tarjoamaan markkinoille hiilineutraalia betonia ensimmäisenä suomalaisena betonivalmistajana. Taustalla on asiakkaiden kiinnostus ilmastoystävälliseen rakentamiseen.

Päijät-Hämeessä, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa viidellä eri tehtaalla betonielementtejä ja valmisbetonia valmistava Pielisen Betoni Oy lähtee tarjoamaan asiakkailleen hiilineutraalia betonia.

─ Hiilijalanjälkemme pienentämiseksi olemme kartoittaneet käyttämiemme raaka-aineiden sekä oman toimintamme hiilipäästöt. Oman toimintamme päästöjä olemme alentaneet parantamalla energiatehokkuutta sekä siirtymällä vähäpäästöisempiin polttoaineisiin ja raaka-aineisiin, sanoo Pielisen Betonin toimitusjohtaja Tuija Kilpinen.

Raaka-aineista sekä yrityksen omasta toiminnasta kertyvät hiilipäästöt Pielisen Betoni kompensoi sitomalla vastaavan hiilidioksidimäärän yrityksen ja sen pääomistajien omistamiin metsiin Itä-Suomessa. Näin yritys vastaa osaltaan hallitusohjelman tavoitteeseen, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.  

─ Olemme hankkineet omistukseemme metsiä niin, että niiden kasvuun sitoutuva hiili kattaa yli 20-kertaisesti yrityksemme omasta toiminnasta aiheutuvat hiilipäästöt. Sama hiilinielu kattaa sataprosenttisesti tuotteidemme kokonaishiilipäästöt, raaka-aineiden hiili mukaan lukien. Sitoudumme hoitamaan metsiämme siten, että hiiltä sitoutuu metsiin vähintäänkin päästöjen verran, Kilpinen sanoo.

Hiilineutraaleja ratkaisuja kysytään

Hiilineutraalien betonituotteiden tarjoamisen taustalla on asiakkaiden kiinnostus ilmastoystävälliseen rakentamiseen.

─ Tämä on keinomme auttaa betonituotteita käyttäviä asiakkaita vastaamaan markkinakysyntään, kun toiveet hiilineutraalia rakentamista kohtaan edelleen lisääntyvät, Kilpinen sanoo.

Pielisen Betonin omasta tuotannosta ja yrityksen käyttämien raaka-aineiden hiilipäästöistä tehdyt arviot perustuvat yleisesti käytössä oleviin päästökertoimiin, kulutus- ja kuljetustiedot yrityksen omaan tietoon, sanoo päästömääriä arvioinut osastopäällikkö Eeva Punta rakennetun ympäristön ja teollisuuden konsulttipalveluja tarjoavasta Sweco Industry Oy:stä.

─ Päästöt on laskettu Pielisen Betonin kolmen edellisvuoden toiminnan keskiarvona. Luonnonvarakeskus laski metsien hiilinielun suuruuden ja sen kehityksen seuraavan 20 vuoden aikana yrityksen toimeksiannosta, Punta avaa laskentamallia.

INFO: Tavoitteena hiilineutraali Suomi 2035

Otteita hallitusohjelman tavoitteista (Kohta 3.1 Hiilineutraali ja luonnon monimuotoisuuden turvaava Suomi)

- Suomi on hiilineutraali vuonna 2035

- Hiilinieluja ja -varastoja vahvistetaan lyhyellä ja pitkällä aikavälillä

- Pienennetään asumisen ja rakentamisen hiilijalanjälkeä

- Lisätietoa: https://valtioneuvosto.fi/rinteen-hallitus/hallitusohjelma/hiilineutraali-ja-luonnon-monimuotoisuuden-turvaava-suomi


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja
Tuija Kilpinen
040 3400 133
torstaina 21.11. klo 7.30-9.00
sekä klo 12.30 jälkeen.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pielisen Betoni Oy
Pielisen Betoni Oy
Talkkitie 16
83500 OUTOKUMPU

https://www.pielisenbetoni.fi
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye