Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK rySähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry

Sähköistysala vie kohti hiilineutraaliutta

Jaa
23.1. 2020 on vuosittainen Sähkön päivä, joka muistuttaa sähkön tuottamasta hyvinvoinnista. Päästötön sähköntuotanto tekee mahdolliseksi Suomenkin tavoitteleman hiilineutraalin yhteiskunnan, ja on siksi tehokas väline ilmastonmuutoksen hidastamiseen.

Riippuvuus sähköstä on mahdollisuus

- Nyky-yhteiskunnassa lähes kaikki järjestelmät toimivat sähköllä. Siksi päästötöntä sähköntuotantoa lisäämällä voidaan tehokkaasti vaikuttaa kokonaispäästöihin, STEK ry:n toimitusjohtaja Timo Kekkonen sanoo.   - Suomen tavoite ilmastoneutraaliudesta vuonna 2035 on kova, mutta moni luotettava taho on todennut sen mahdolliseksi, kunhan vähennyksiä saadaan tehtyä kaikilla oleellisilla sektoreilla, hän jatkaa. 

Energiateollisuus ry:n vuositilastojen mukaan sähköntuotannon päästöt laskivat vuoden 2019 aikana 23 prosenttia, ja ovat nyt alemmalla tasolla kuin koskaan aikaisemmin.  

- Rohkaisevaa on, että päästöttömän sähköntuotannon, kuten uusiutuvan ja ydinvoiman, osuus oli ennätyksellisesti 82 prosenttia koko sähköntuotannosta, Kekkonen sanoo.  - Positiivisia uutisia saatiin myös liikenteen päästöjen osalta, kun sähköautojen myynti kaksinkertaistui viime vuonna. Kehitys on suotuisa ja tulee todennäköisesti nopeutumaan entisestään, hän jatkaa.  

Ala etsii ratkaisuja ilmastohaasteeseen 

Sähköistysalan toimijat ovat yhteisen visionsa kautta sitoutuneita ilmastoneutraaliuden tavoitteeseen, jonka mukaan yhteiskunnan energiankäyttö ei enää lämmittäisi ilmastoa. Hyvinvointia sähköllä – visio 2030:n allekirjoittaneet organisaatiot jakavat samat arvot, ja etsivät paremman tulevaisuuden mahdollistavia ratkaisuja kaikilta elämänalueilta.  

Teemapäivänä valotaidetta Heurekassa

STEK ry juhlistaa Sähkön päivää yhdessä tiedekeskus Heurekan kanssa. Sähköaiheisen ohjelman lisäksi Heurekan edustalla palaa Virtaa! -valotaideteos. Valotaideteos on nähtävillä 26.1.asti.

Hyvinvointia sähköllä - Visio 2030 on Sähköteknisen Kaupan Liitto ry:n, Sähkösuunnittelijat NSS ry:n, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n, SESKO ry:n ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n näkemys tulevaisuudesta ja sähkön roolista osana jokapäiväistä elämää vuonna 2030. Yhdistysten ohella visioon on sitoutunut 23 alan yritystä.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:


Toimitusjohtaja Timo Kekkonen
timo.kekkonen(at)stek.fi
gsm 050 5003 214


Viestintäpäällikkö Kirsi Gimishanov
kirsi.gimishanov(at)stek.fi
gsm 040 4808 223

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry
Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry
Särkiniementie 3
00210 HELSINKI

http://www.stek.fi

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry on yleishyödyllinen yhdistys, joka edistää sähkön käytön turvallisuutta ja luotettavuutta, sähköisiä energiatehokkuusratkaisuja sekä älykästä sähkön käyttöä keräämällä, tuottamalla ja jakamalla tietoa. STEKin näkyvimpiä tehtäviin kuuluu painopisteitään edistävien hankkeiden rahoittaminen sekä sähköaiheisten oppimateriaalien tuottaminen eri asteen opettajille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry

STEKin lahja satavuotiaalle Suomelle: Voimala -oppimispaketti sadalle peruskoululle26.6.2017 11:33:33 EEST | Tiedote

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry lahjoittaa sadalle suomalaiselle peruskoululle kaksi sataa Voimalaa. Voimala on oppimispaketti, jolla peruskoululaiset noin viidennestä aina yhdeksänteen luokkaan voivat tutustua sähköön, uusiutuvaan energiaan, sähkön varastointiin ja käyttöön. Voimala-paketin on STEKille suunnitellut tietokirjailija ja keksijä Janne Käpylehto yhdessä opettajista ja asiantuntijoista koostuvan työryhmän kanssa.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye