UM: Suomalaiset ratkaisut ilmastonmuutoksen hillitsemiseen uusimman This is FINLAND Magazinen aiheina
”This is FINLAND -lehdessä haluamme tarjota vilkaisuja suomalaiseen yhteiskuntaan, tapaamme ajatella ja hakea ratkaisuja yhteisiin haasteisiin. Tämän vuoden numerossa haluamme erityisesti esitellä suomalaista kestävän kehityksen ja kiertotalouden osaamista sekä näkökulmia – aina arkielämän ympäristövalinnoista suomalaisyritysten pioneerirooliin kestävän kehityksen alalla”, sanoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Laura Kamras. ”Minua ilahduttaa myös, että suomalaiset eturivin kansainväliset nimet, kuten Lauri Porra ja Dalia Stasevska, haluavat jakaa lehdessä oman tarinansa. Ihmisten kautta tarinamme tulee lähemmäksi ja toivottavasti herättävät kiinnostuksen meille tärkeisiin aiheisiin.”
Erityisesti nuoret suomalaiset ovat aktiivisia ilmastonmuutostyössä ja toimivat mielipidevaikuttajina. Ilmastoaktivisti Atte Ahokas liputtaa Suomen edelläkävijyyttä ja on sitä mieltä, että Suomi voisi ottaa johtavan roolin ilmastonmuutostyössä: ”Hallituksella on kunnianhimoinen agenda tehdä Suomesta hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja Suomesta nousee alalle lupaavia yrityksiä”, Ahokas kirjoittaa kolumnissaan.
Lehti esittelee suomalaisia ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja kertoo, millaisia innovaatioita meillä on esimerkiksi merien muovisaasteongelmaan: Sulapac on kehittänyt mikromuovittoman ja biologisesti hajoavan vastineen muoville; Woodly kehittää puupohjaista muovimaista pakkausmateriaalia ja Durat käyttää omissa tuotteissaan kierrätysmuovia raaka-aineena, vain muutamia mainitaksemme.
Ilmastoteemalla jatkaa näyttelijä ja vapaiden jokien puolestapuhuja Jasper Pääkkönen, joka kertoo haastattelussa haluavansa itse elää niin, että suomalainen puhdas luonto ja terveet kalaisat joet jäisivät elämään myös hänen jälkeensä.
Suomessa on suotuisa toimintaympäristö myös terveysteknologialle. Harvardin yliopiston genetiikan professori ja Suomen molekyylilääketieteen instituutin (FIMM) johtaja Mark Daly asettui Suomeen juuri tämän vuoksi. Hän kehuu avoimesti, miten Suomi on täydellinen paikka geeniteknologian tutkimukselle: ”Kansallinen terveydenhoitojärjestelmämme on kerännyt valtavan määrän tietoa, joka on myös avoin tutkijoille. Tällaista tutkimusnäkökulmaa ei ole muualla.”
Kansainväliselle lukijakunnalle suunnattu englanninkielinen julkaisu tarjoaa inspiroivia näkökulmia suomalaiseen osaamiseen, innovaatioihin ja elämäntapaan osana Suomen maakuvatyötä. Lehti on jaossa globaalisti toimitusneuvoston jakelukanavia hyödyntäen ja se julkaistaan maaliskuun alussa myös saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, kiinaksi ja venäjäksi.
This is FINLAND Magazinea julkaisevat ulkoministeriö, Business Finland ja Sitra. Lehden tuotannosta vastaa Otavamedia OMA.
Lue This is FINLAND Magazine 2020–2021:
- This is FINLAND Magazine PDF: https://toolbox.finland.fi/life-society/this-is-finland-magazine-2020-2021/
- This is FINLAND Magazine digilehti: issuu.com/otavamedia_asiakasviestinta/docs/this_is_finland_2020_-_english_edition
- Paperilehtien tilaukset: vie-50@formin.fi
Lisätietoja:
Laura Kamras, maakuvayksikön päällikkö, ulkoministeriö, puh. +358 295 351 558
Hetta Huittinen, Head of International Media & PR, Business Finland, puh. +358 400 339 597
Sari Tuori, viestintäpäällikkö, Sitra, puh. +358 294 618 241
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto
0295 16001http://um.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Suomi muiden silmin 2025: Suomi-kuva säilyi vakaana, mutta mielikuvat maailmalla jakautuvat4.2.2025 00:01:00 EET | Tiedote
Koulutus, hyvä hallinto, luonto, tasa-arvo ja onnellisuus ovat teemoja, joista Suomi tunnetaan maailmalla, kertoo Finland Promotion Boardin julkaisu Suomi muiden silmin. Vuonna 2024 kansainvälistä medianäkyvyyttä toivat erityisesti Nato-jäsenyys ja turvallisuuspolitiikka. Suomi-kuva on haastavasta maailmantilanteesta huolimatta säilynyt pääosin myönteisenä, mutta erot eri maiden suhtautumisessa Suomeen ovat kasvaneet. Sen vuoksi on yhä tärkeämpää, että Suomi tunnetaan omista vahvuuksistaan, julkaisussa todetaan.
// KORJATTU TIEDOTE // VALTOSEN INFO PERUTTU //Tiedoksi toimituksille: ulkoministeri Valtosen info Ukrainan ja Moldovan vierailuista9.1.2025 09:22:54 EET | Kutsu
Tiedoksi toimituksille Ulkoministeri Valtosen infotilaisuus toimittajille torstaina 9.1.2025 klo 18.25 Suomen aikaa on peruuntunut. Lisätiedot: tiedottaja Miia Vihola, puh. 0295 350 680 tai UM viestintäpäivystäjä, puh. 040 551 6571 Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi
Tiedoksi toimituksille: ulkoministeri Valtosen info Ukrainan ja Moldovan vierailuista8.1.2025 18:00:24 EET | Kutsu
Ulkoministeri Elina Valtonen vieraili Ukrainassa 8. tammikuuta ja vierailee Moldovassa 9. tammikuuta. Ukrainassa tapaamisten aiheena olivat mm. Etyjin ja Suomen tuki Ukrainalle. Moldovassa Valtonen keskustelee mm. Moldovan energiatilanteesta ja Transnistrian konfliktista.
//KORRIGERAT//Finland får eget nationellt ljudlandskap6.12.2024 00:00:00 EET | Pressmeddelande
//KORRIGERAT: telefonnummer i kontaktuppgifter// På Finlands självständighetsdag, den 6 december, offentliggör Finland som första land i världen ett nationellt ljudlandskap. ”Ääniä” är ett verk som komponerats av Lauri Porra. Verket består av 15 originalkompositioner som har inspirerats av Finland och det finländska. Beställningsverket kommer att lanseras vid ambassadernas självständighetsfester runt om i världen. Efter det kan alla som vill uppleva det finländska lugnet ta del av det musikaliska verket.
//KORJATTU//Suomi saa oman kansallisen äänimaiseman6.12.2024 00:00:00 EET | Tiedote
//KORJATTU puhelinnumero yhteystiedoissa// Suomen itsenäisyyspäivänä, 6. joulukuuta, Suomi julkaisee ensimmäisenä maana maailmassa kansallisen äänimaiseman. ”Ääniä” on Lauri Porran säveltämä, 15 alkuperäisestä sävellyksestä koostuva teoskokonaisuus, joka on saanut inspiraationsa Suomesta ja suomalaisuudesta. Tilausteos lanseerataan suurlähetystöjen itsenäisyyspäiväjuhlissa ympäri maailmaa, minkä jälkeen se on avoinna kaikille, jotka haluavat rauhoittua kokemaan suomalaisuutta musiikin kautta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme