Ravintola Lastu Lahden Sibeliustalossa avaa ovensa uudistuneena

Vesijärven rannalla, Lahden Sibeliustalossa oleva ravintola Lastun isäntä vaihtui vuoden vaihteessa, kun Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat otti hoitaakseen KOKO Lahden kaikki ravintolatoiminnot. Ravintoloitsijan vaihdoksen myötä Lastu pistettiin remonttiin tammikuun ajaksi, ja se avaa ovensa jälleen 5.2.2020.
Ravintolaan on tehty mittava uudistus niin ruokalistaan kuin sisustukseenkin. Sibeliustalon henki ja muotokieli ovat saaneet innoituksensa suomalaisesta metsästä sekä alueen teollisesta historiasta.
Samoista lähteistä ammentaa inspiraationsa myös ravintola Lastu, jonka suunnittelun on toteuttanut sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co. Ruokalistalle ripauksen paikallisväriä tuovat Lahden alueen pientuottajien raaka-aineet.
“Tavoitteenamme oli rakentaa kansainvälinen, laadukas ravintolakokonaisuus, jossa perinteinen kohtaa modernin”, luonnehtii Food&Events Tapahtumaravintoloiden ketjujohtaja Kristian Helanne.
Näistä lähtökohdista Lastussa tarjoillaan sesonginmukaista, innovatiivisella otteella valmistettua ruokaa, jonka raaka-aineet on tuotettu eettisesti ja lähellä.
Lastussa kruunataan Sibeliustalon konserttielämys tai viihdytään muuten vain aamiaisen, lounaan, iltapäiväkahvien, à la carte -illallisen ja sunnuntaibrunssin merkeissä. Hyvän ruoan ja ihanan illan kruunaa loistava palvelu.
“Ilolla ja ylpeydellä odotamme uuden ravintolan avajaisia. Uudistuneen Lastun raikas ja valoisa ilme on herättänyt Sibeliustalon satamanpuoleisen sisäänkäynnin uuteen eloon. Lastu sopii täydellisesti Sibeliustalon muuten historiallisesti arvokkaaseen, mutta samalla kodikkaaseen tunnelmaan”, sanoo KOKO Lahden toimitusjohtaja Emilia Mäki.
Avajaisten jälkeen Lastu palvelee asiakkaita Sibeliustalossa viikon jokaisena päivänä.
Tervetuloa tutustumaan!
Lastu viettää avajaisiaan 5.2.2020 kutsuvierastilaisuudella. Olet lämpimästi tervetullut avajaisiin klo 18 alkaen. Ilmoitathan saapumisestasi ja edustamasi median etukäteen 5.2.2020 klo 12 mennessä sähköpostilla: ravintolat@sibeliustalo.fi
Ravintola Lastu
Ankkurikatu 7, 15140 Lahti
Aukioloajat
Aamiainen arkisin ma–pe klo 8–10
Lounas arkisin ma–pe 11–14
Ravintola ke–su 17–22
Sunnuntaibrunssi su 11–15
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Kristian Helanne, ketjujohtaja
Food&Events Tapahtumaravintolat, Restel Ravintolat Oy
Hämeentie 19
00500, Helsinki, Finland
+358 (0) 40 831 8300 | kristian.helanne@restel.fi
Emilia Mäki, toimitusjohtaja
KOKO Lahti Oy
Ankkurikatu 7
15140 Lahti, Finland
+358 (0) 50 582 0953 | emilia.maki@kokolahti.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Food&Events Tapahtumaravintolat on osa suomalaista ravintola-alan yritystä Restel Oy:tä. Food&Events huolehtii tilaisuutesi tarjoiluista sekä palvelusta, jolloin sinä voit keskittyä juhlimiseen ja seurusteluun sekä nauttia itsekin tunnelmasta.
Food&Events tarjoaa ravintolapalveluita Suomen suurimmilla tapahtuma-areenoilla kuten Hartwall Arenalla, Helsingin Jäähallilla, Espoon Metro Areenalla, Tampereen Jäähallilla, Turun Messukeskuksessa, Helsingin Musiikkitalossa sekä Lahden Sibeliustalossa, Lahden Messukeskuksessa, Pianopaviljongissa ja Lahden Konserttitalolla.
Tapahtumayhtiö KOKO Lahti Oy:n brändit Lahden Messut, Lahden Sibeliustalo, Finlandia-klubi, Lahden Konserttitalo sekä Piano Paviljonki tarjoavat monipuoliset ja muuntuvat tapahtumatilat ja tuotantopalvelut 10-20 000 hengen tilaisuuksille Lahdessa upean luonnon äärellä. KOKO Lahden ammattitaitoinen henkilökunta toteuttaa vaativatkin tapahtumat vuosien kokemuksella. Henkilökohtainen palvelu takaa, että tilaisuus täyttää asiakkaan toiveet ja odotukset. Laadukkaat tapahtumatilat luovat inspiroivan ympäristön niin erikokoisille kokouksille, suurille messutapahtumille, elämyksellisille konserteille kuin juhlaville gaalailloillekin.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restel Oy
Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat aloittaa ravintolatoiminnan Juttutuvassa ja Meripaviljongissa1.7.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat vahvistaa asemaansa Helsingin ravintolakentässä aloittamalla operoinnin kahdessa tunnetussa ravintolassa. 1.7.2025 alkaen. Food&Events Tapahtumaravintolat ottaa vastuulleen legendaarisen Juttutuvan ja ainutlaatuisen, merellisen Meripaviljongin toiminnan. Ravintola Meripaviljonki avautuu asiakkaille keskiviikkona 2.7. ja ravintola Juttutupa perjantaina 4.7.2025. Kyseessä on ensimmäinen vaihe Food&Events Tapahtumaravintoloiden toiminnan laajentumisessa osaksi Paasitornin ravintolakokonaisuutta. Samaan aikaan Restel ottaa operoinnin haltuunsa talon tilausravintoloissa Paasiravintolassa ja Paasin Kellarissa, ja myöhemmin tänä vuonna myös ravintola Graniittilinnassa. Juttutupa on jo yli vuosisadan ajan ollut olennainen osa Helsingin kulttuurielämää ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka. Se on ollut tunnettu paitsi historiastaan myös legendaarisista musiikkiklubi-illoistaan, jotka jatkuvat tulevaisuudessakin uudistumisen rinnalla. Meripaviljonki taas tar
“Huili tekee hyvää” – Restelin uusi ravintola- ja kahvilabrändi Huili lanseerataan Nesteen asemille25.6.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Suomen tieverkoston varrelle nousee uusi ravintola- ja kahvilabrändi Huili, jonka ytimessä on laadukas ruoka. Huili syntyi halusta luoda paikka, jossa matkantekijä voi hengähtää.
Restel ja Neste aloittavat yhteistyön osassa Suomen liikenneasemaverkostoa4.3.2025 11:00:00 EET | Tiedote
Restel Oy ja Neste Oyj ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka koskee ravintola- myymälä- ja autoilupalvelujen tarjoamista osalla Neste- asemia. Restelillä on jo kokemusta liikenneasemien ravintolapalveluista, joten uusi yhteistyö on erinomainen lisä konsernin ravintolavalikoimaan.
Casino Helsingin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille27.2.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Restel Oy ja Veikkaus Oy ovat solmineet sopimuksen Casino Helsingin ravintolapalveluista. Restelin tavoitteena on kehittää kasinon ravintolapalveluita ja varmistaa, että asiakkaat saavat siellä unohtumattomia elämyksiä myös tulevaisuudessa.
Paasitornin ravintolapalvelut siirtyvät Restelille16.1.2025 09:45:00 EET | Tiedote
Restel on voittanut kilpailutuksen Helsinki Congress Paasitornin ravintolatoiminnan toteuttamisesta. Restelin innovatiivisuus sekä vahva kokemus ja näytöt tapahtumatalojen ravintolatoimintojen toteuttajana olivat kilpailutuksessa ratkaisevia tekijöitä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme