WordDive

Suomalaisyritys kansainvälisen innovaatiokilpailun voittoon

Jaa
Tamperelainen WordDive päihitti lähes 500 maailman kovatasoisinta innovaatiota sovelluksellaan, joka opettaa puhumaan sujuvaa englantia parissa kuukaudessa.

WordDive-ohjelmistoyrityksen mobiilisovellus on voittanut kansainvälisen Quality Innovation Award -palkinnon. Voittoisa sovellus opettaa käyttäjää puhumaan englantia tekoälyn avulla. 

– Vieraiden kielten puhuminen on monille vaikeaa niin Suomessa kuin ulkomailla: kieltä oppii paljon helpommin kirjoittamaan ja lukemaan kuin puhumaan. Tekoälysovelluksemme antaa käyttäjälleen henkilökohtaista palautetta ääntämisestä kuin yksityisopettaja. Lopputuloksena puhumisen arkuus vähenee, ja käyttäjä saavuttaa opiskelu- tai työelämässä vaadittavan sujuvan kielitaidon ennätysajassa, jopa kuukaudessa tai parissa, WordDiven toimitusjohtaja  Timo-Pekka Leinonen kertoo.

WordDiven palkittu tekoälyominaisuus on globaalisti ainutlaatuinen. Yritys on hakenut sille patenttia USA:ssa. 

– Globalisaatio on lisännyt kaikkialla kielitaidon tarvetta, ja sujuva englannin kielen taito avaa ovia parempiin työ- ja opiskelupaikkoihin, parempaan palkkaan ja elämänlaatuun. Innovaatiollemme on huomattava maailmanlaajuinen kysyntä, onhan jopa kaksi kolmasosaa maailman kaikesta kieltenopetuksesta englantia. 

Suomalaiskeksintö päihitti maailman kovatasoisimmat innovaatiot

Quality Innovation Award on vuosittain järjestettävä kilpailu, jossa palkitaan maailman kovatasoisimmat innovaatiot. Kilpailuun osallistui tällä kertaa yhteensä 508 erilaista innovaatiota 19 eri maasta.

Quality Innovation Awardissa on kahdeksan kilpailusarjaa. Kansainvälisessä finaalissa eri sarjojen voittajat kustakin osallistujamaasta kisaavat toisiaan vastaan. 

– Kovatasoisen kilpailun globaali voitto on iso askel meille ja kunnianosoitus koko Suomen koulutussektorille. Olemme hyödyntäneet sovelluksen suunnittelussa suomalaisten opettajien ja mobiilikehittäjien maailmallakin arvostettua ammattitaitoa. Innovaatiota on kehitetty yhdessä Tampereen yliopiston kanssa Business Finlandin tuella ja pilotoitu Suomessa ja Saksassa, Leinonen kertoo.

WordDivella jo lähes miljoona käyttäjää

Englannin lisäksi WordDivella on nettikursseja muihin kieliin sekä abiturienteille suunnatut, suositut valmennuskurssit. Yrityksen ohjelmilla kieliä opiskelee jo yli 800 000 käyttäjää 150 maassa. 

WordDive voitti viime joulukuussa Koulutusalan innovaatiot -sarjan Laatukeskuksen kansallisessa innovaatiokilpailussa. Kansallisen kilpailun muiden kategorioiden voittajina palkittiin mm. Nokia ja Solteq. 

Tuomariston mukaan WordDiven tekoälysovellus on käyttäjälleen huomattavasti edullisempi kuin perinteinen tapa opiskella englantia. Sovellusta voi hyödyntää ajasta, paikasta ja henkilöstä riippumatta. Sen avulla voi opiskella itsenäisesti alkeista edistyneelle tasolle saakka.

Tasavallan presidentin allekirjoittama tunnustus

Quality Innovation Award on järjestetty vuodesta 2007. Kilpailun on kehittänyt suomalainen Laatukeskus, joka vastaa edelleen kilpailun toteuttamisesta kansainvälisesti. Kilpailu alkoi alun perin kansallisena, mutta se on myöhemmin laajentunut 18 muuhun maahan.

– Sadat innovaattorit eri puolilta maailmaa ovat osallistuneet Quality Innovation Awardiin saadakseen puolueetonta arviointia ja tunnustusta työlleen. Suomen tasavallan presidentti on allekirjoittanut voittajien sertifikaatit kilpailun alusta alkaen, Laatukeskuksen toimitusjohtaja Tani Järvinen kertoo.

Ennen WordDivea kilpailun globaalin ykkössijan ovat suomalaisyrityksistä saavuttaneet mm. Stora Enso Packaging, Vaisala, Sandvik Mining and Construction, Genelec, Espoon kaupunki ja Innofactor.

Yhteyshenkilöt

Timo-Pekka Leinonen
Toimitusjohtaja
WordDive Oy
p. +358 40 506 6048,
timo-pekka.leinonen@worddive.com


Heidi Sharma
Director, Learning Material & Customer Relations
WordDive Oy
p. +358 44 230 9029
heidi.sharma@worddive.com


Tani Järvinen
Toimitusjohtaja
Laatukeskus
p. +358 40 844 5767
tani.jarvinen@laatukeskus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

WordDive
WordDive
Kalevantie 7C, 6. kerros
33100 Tampere

http://www.worddive.com

WordDive on mobiilisovellus, jolla voi oppia puhumaan vieraita kieliä. Tekoälyinnovaation avulla WordDive opettaa käyttäjäänsä puhumaan englantia antamalla henkilökohtaista palautetta ääntämisestä. Englannin lisäksi WordDivella on nettikursseja muihin kieliin sekä abiturienteille suunnatut, suositut valmennuskurssit.  Suomalaisen koulutuksen ja peliteollisuuden parhaat puolet yhdistävä WordDive on palkittu mm. Suomen parhaana e-oppimisratkaisuna ja Suomen parhaana mobiilipalveluna. WordDivella on yli 800 000 käyttäjää 150 maassa. Tampereelta käsin toimivan yrityksen myynti on noin 2 miljoonaa euroa ja se työllistää 36 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye