Tekonivelsairaala Coxa

Coxa alensi taas hintojaan – reaalinen muutos neljässä vuodessa -10 %

Jaa
Jatkuvasti kasvaneet leikkausmäärät ovat mahdollistaneet Tekonivelsairaala Coxan markkinoista poikkeavan hintakehityksen.
Tekonivelsairaala Coxassa tehtiin 5261 tekonivelleikkausta vuonna 2019.
Tekonivelsairaala Coxassa tehtiin 5261 tekonivelleikkausta vuonna 2019.

Tekonivelsairaala Coxa Oy:n hallitus päätti laskea kuntahintoja tänä vuonna 0,5 prosenttia viime vuoden hoito- ja leikkaushintoihin verrattuna. Hinnanlasku kohdistetaan revisioleikkauksiin.

Kuluttajahintaindeksin kehitykseen verrattuna Coxan reaalihinnat ovat laskeneet neljässä vuodessa 10 prosenttia.

–    Tekonivelleikkausten volyymit kasvavat koko Suomessa parin prosentin vuosivauhtia. 
Meillä kasvu on ollut nopeampaa vapaan hoitopaikan valinnan kautta tulevien potilaiden ansiosta, kertoo Tekonivelsairaala Coxan toimitusjohtaja Kristiina Michelsson.

Tekonivelsairaala Coxassa tehtiin viime vuonna 5261 tekonivelleikkausta, kun määrä vuonna 2018 oli 4569 leikkausta.

Hintakehitys perustuu myös Coxan toiminnan rakenteeseen puhtaasti tekonivelleikkauksiin keskittyvänä fokussairaalana. Keskittymisen mahdollistamat ison volyymin prosessit ovat laskeneet kustannuksia.

Laadussa ja potilasturvallisuudessa onnistumisesta kertoo esimerkiksi Coxan asiakastyytyväisyyttä mittaava NPS-luku, joka oli viime vuonna 95.

–   Kehitämme jatkuvasti omaa tekemistämme myös tuottavuuden näkökulmasta. Se tarkoittaa, että pyrimme aina tunnistamaan, mitä voisimme tehdä paremmin, toimitusjohtaja Michelsson sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Michelsson I toimitusjohtaja
050 409 8480 I kristiina.michelsson@coxa.fi


Sami Ahlström I talousjohtaja
050 566 0072 I sami.ahlstrom@coxa.fi

Kuvat

Tekonivelsairaala Coxassa tehtiin 5261 tekonivelleikkausta vuonna 2019.
Tekonivelsairaala Coxassa tehtiin 5261 tekonivelleikkausta vuonna 2019.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tekonivelsairaala Coxa
Niveltie 4
33520 TAMPERE

03 311 715https://www.coxa.fi

Tekonivelsairaala Coxa Oy on Suomen ainoa puhtaasti tekonivelleikkauksiin erikoistunut sairaala, joka tekee vuosittain yli 5000 tekonivelleikkausta. Coxa työllistää yli 250 alan huippuosaajaa, jotka haluavat olla mukana kehittämässä tekonivelkirurgian huippuyksikköä.

Tekonivelsairaala Coxa Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus.

Yhtiön omistavat Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiri, Vaasan sairaanhoitopiiri, Tampereen kaupunki, Mänttä-Vilppulan kaupunki, Sastamalan kaupunki sekä Valkeakosken kaupunki.

Tekonivelsairaala Coxan tärkeimmät tavoitteet ovat parhaan mahdollisen hoidon tarjoaminen potilaille ja heidän palauttamisensa takaisin toimintakykyiseen arkeen. Coxan potilasturvallisuus on kansainvälisesti tarkasteltuna alansa huippuluokkaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekonivelsairaala Coxa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme