/Helsingin yliopisto peruuttaa kaikki yleisötilaisuutensa koronaviruksen vuoksi, joten myös ti 17.3. Luonnon monimuotoisuusilta on peruutettu. Tilaisuus järjestetään myöhemmin. Luonnon monimuotoisuusilta 17.3.2020

Helsingin yliopiston Tiedekulman Stagelle nousee kovan luokan monimuotoisuusasiantuntijoita ja yhteiskunnan vaikuttajia.
Stagella 17–18.30
Elämän verkko -teoksen asiantuntijat alustavat:
- Suvi Vikström, Suomen ympäristökeskus: Miksi biodiversiteettia tarvitaan?
- Juha Helenius, Helsingin yliopisto: Teknologiausko, sivistys ja ruoan taju
- Raisa Mäkipää, Luonnonvarakeskus: Mitä hyötyä metsien monimuotoisuudesta on?
- Jari Lyytimäki, Suomen ympäristökeskus: Miten luonnosta pitäisi puhua?
Alustusta seuraa paneeli paneutuu luonnon monimuotoisuuden aihepiiriin myös talouden ja yhteiskunnan näkökulmasta. Keskustelemassa Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn, ST1:n tulevaisuuden energiaratkaisujen johtaja Riitta Silvennoinen ja Suomen ympäristökeskuksen professori Eeva Furman.
Lue lisää esiintyjistä tapahtumasivuilta: Luonnon monimuotoisuusilta 17.3.2020.
Tervetuloa!
Kirja nostaa esiin biodiversiteetin monet mahdollisuudet
Tapahtumassa julkistetaan teos Elämän verkko – Luonnon monimuotoisuutta edistämässä. Gaudeamuksen kustantama kirja avaa luonnon monimuotoisuuden käsitettä eri näkökulmista ja kertoo, mitä sen hyväksi voimme tehdä.
Tapahtuman päätteeksi on tarjolla mahdollisuus keskustella teoksen kirjoittaneen laajan asiantuntijajoukon kanssa.
Lisätietoja:
- Tapahtuma: Laura Hiisivuori, Helsingin yliopisto (laura.hiisivuori@helsinki.fi; 050 576 2960)
- Elämän verkko -teos: Outi Kitti, Gaudeamus (outi.kitti@gaudeamus.fi; 050 540 1299)
- Tiedekulma: Kävijälle
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Laura HiisivuoriTiedeviestinnän asiantuntija Helsingin yliopisto
Puh:+358 50 576 2960laura.hiisivuori@helsinki.fiKuvat

Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Mielenterveyden häiriöt koskettavat valtaosaa suomalaisista26.6.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Arviolta 77 % naisista ja 70 % miehistä saa elämänsä aikana jonkin mielenterveyden, käyttäytymisen tai neurokehityksen häiriön diagnoosin. Yleisimmät häiriöt ovat ahdistuneisuus- ja mielialahäiriöt. Miehillä häiriö todetaan useimmiten ensimmäisen kerran jo 6-vuotiaana.
Maahanmuuttajataustaisilla pojilla suurempi riski masennus- ja ahdistusoireiluun – koululla on tärkeä rooli heidän tukemisessaan26.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Maahanmuuttajataustaiset lapset ja nuoret raportoivat useammin masennus- ja ahdistusoireita. Oireilta suojaavissa tekijöissä korostuu koulun ja läheisten ihmissuhteiden rooli nuoren elämässä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme