Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronaviruksen vaikutukset Espoon sivistystoimessa

Jaa
Espoossa päivähoitoa ja lähiopetusta järjestetään ja kulttuuri-, liikunta ja nuorisotiloja on suljettu hallituksen 16.3. antamien linjausten mukaisesti. Toimenpiteiden toteutusta on tänään tarkennettu. Kuntalaisille tarjotaan sähköisesti mm. liikuntavinkkejä ja nuorisotoimintaa viedään verkkoon.

Opetuksen järjestäminen

Lähiopetusta järjestetään vuosiluokilla 0-3 oleville lapsille, joiden huoltajat ovat yhteiskunnan kannalta kriittisissä tehtävissä. Lapsille, jotka osallistuvat lähiopetukseen, tarjoillaan koululounas sekä järjestetään iltapäivätoiminta ja aamu- ja iltapäivähoito, mikäli he tavallisestikin ovat hoidossa.

Lisäksi lähiopetusta järjestetään tarvittaessa niille erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille, joiden huoltajat eivät pysty ottamaan lastaan kotiin.Oppilailla ja varhaiskasvatuksen lapsilla, joilla lähiopetus ja päivähoito jatkuvat, jatkuvat myös kuljetukset. Huoltajia on tänään pyydetty ilmoittamaan kouluille, mikäli heidän lapsensa tarvitsee lähiopetusta. 

Päiväkodit ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa.  Avoimen varhaiskasvatuksen (avoimet päiväkodit, kerhot ja asukaspuistot) toiminta on keskeytetty.  Huoltajia suositellaan hoitamaan lasta kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin. Koulun opettajat ohjeistavat Wilma-viestillä oppilaita ja heidän huoltajiaan, miten etäopetus järjestetään. Opetuksen toteuttamisen tapoja tarkennetaan, kun kouluun saapuvien ja etäopetukseen osallistuvien lasten määrä täsmentyy.

Oppilashuolto on edelleen käytettävissä kaikille espoolaisille lapsille ja nuorille. Tapaamiset tulee järjestää joko puhelimitse, etäyhteyksin tai yksittäisten oppilaiden käynteinä ajanvarauksen kautta.

Espoon lukioiden muut kuin kevään ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat opiskelijat ovat 16.3.siirtyneet itsenäiseen etäopiskeluun 13.4. saakka. Näin halutaan varmistaa, että lukiot kykenevät kaikissa olosuhteissa hoitamaan ylioppilaskirjoitukset. 

Koulutilojen iltakäyttö ja kerhotoiminta on keskeytetty.  

Kulttuuri- ja urheilutilat on suljettu

Hallituksen kulttuuritilojen sulkemista koskevat linjaukset koskevat Espoossa kaikkia kirjastoja, Espoon kulttuurikeskusta, näyttelykeskus WeeGee:tä ja kaikkia muita kulttuuritiloja. Tilat pysyvät suljettuna 13.4.2020 asti. Myös kaupungissa toimiva yksityisen ja kolmannen sektorin toiminta seuraa valtioneuvoston linjauksia.

Jo suljettujen uimahallien ja kuntosalien lisäksi myös muut kaupungin liikuntatilat on suljettu vähintään 18.3. -13.4. Tekojäät ovat auki 22.3. asti, mutta niiden pukukopit eivät ole käytössä. Liikuntapalvelut kannustaa ulkoilemaan, mutta haluaa muistuttaa, että ulkonakaan ei kannata oleilla joukoissa ja esimerkiksi ulkokuntosaleilla tulee käyttää käsineitä. 

Ohjattua liikuntaa videoiden ja netti-tv:n opastuksella

Kaikki liikuntaryhmät ja -kurssit ovat tauolla, mutta ihmisiä kannustetaan liikkumaan kotona. Tarjolle on tulossa erilaisia liikuntavinkkejä ja ohjeistusta eri ikäisille. Vinkkejä videoihin, tulostettaviin ohjeisiin ja yhteistyössä tarjottavaan live-lähetykseen kootaan sivulle espoo.fi/liikunta > Ohjattu liikunta.

Nuorisotoimintaa verkossa

Kaupungin nuorisotilat ovat kiinni ainakin 18.3. - 13.4.2020. Toiminta ei kuitenkaan lopu, vaan sitä viedään verkkoon. Jo nyt nuorisonohjaajat ovat tavoitettavissa mm. nuorisotilojen sometilien kautta ja peliympäristöissä. Myös Ohjaamotalon arki jatkuu. Starttipistetoiminta jatkuu puhelinpalveluna ja nuoria kohdataan puhelimitse myös muutoin.

Lisätietoja:

sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho, p. 050 428 9440

 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailussa huikea osallistujamäärä18.6.2024 16:50:28 EEST | Tiedote

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu on ollut tänä vuonna osallistujamäärältään menestys. Kilpailuun saatiin 57 hakemusta. Suuri osallistujamäärä kielii Espoon kehitysmyönteisyydestä ja halusta jatkuvasti parantaa kaupungin toimintoja asukaslähtöisesti. Innovaatiokilpailuun haettiin uudistuksia, jotka ovat kehittäneet kaupungin palveluita tai toimintatapoja. Kaupungin henkilöstön lisäksi osallistua saivat espoolaisyritykset. Kilpailun palkinnot jaetaan lokakuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye