Benchmarking Alliance

Kysynnän äkillinen romahtaminen sulkee hotelleja

Jaa
Hotelliketjut ja yksittäiset toimijat ovat ilmoittaneet sopeutustoimista äkkinäisesti muuttuneen markkinatilanteen vuoksi. Suomen hallituksen antaman poikkeustilailmoituksen sekä muiden maiden vastaamien toimien jälkeen kysyntä on romahtanut lähes kokonaan.
Kuva: Myytyjen huoneiden muutos Suomessa ajalla 10.2.–22.3.2020 verrattuna edellisen vuoden samaan ajankohtaan.
© Benchmarking Alliance ja Statea AB
Kuva: Myytyjen huoneiden muutos Suomessa ajalla 10.2.–22.3.2020 verrattuna edellisen vuoden samaan ajankohtaan. © Benchmarking Alliance ja Statea AB

”Maaliskuun alusta näimme jo selkeää kysynnän laskua edelliseen vuoteen verrattuna, tällöin rajoitukset näkyivät hotellien kysynnässä nopeasti Vantaalla ja Helsingissä”, kertoo matkailualan markkinatrendejä tarjoavan yrityksen Benchmarking Alliance Suomen maajohtaja Hanna Lak.

Kysyntä laski kuitenkin äkillisesti eri puolella Suomea alkaen WHO:n pandemia ilmoituksesta ja syventyen Suomen hallituksen antaman poikkeustilailmoituksen jälkeen. Viikolla 12 myydyt huoneet laskivat 82% verrattuna samaan ajankohtaan edellisenä vuotena. Käyttöaste, joka laski nopeasti viikon kuluessa, oli vain 11,9% ajalla 16.3-22.3.

Benchmarking Alliance Hotel Trends -palvelun tiedot perustuvat Suomen 180 merkittävämmän hotellin ja majoitusliikkeen raportoimiin lukuihin. Tällä hetkellä (23.3.) näistä 180 toimijasta 39 on jo sulkenut tai ilmoittanut sulkevansa ovensa kokonaan kuukaudeksi tai jopa kesäkuun loppuun asti. Osa näistä toimijoista on ilmoittanut vielä kartoittavansa toimintojansa ja tekevänsä mahdollisia päätöksiä sulkemisista tulevien päivien aikana.

”Jatkamme markkinamuutosten seuraamista kuten normaalisti. Palvelumme toimijat ovat siten valmiina sopeuttamaan toimintaansa kysynnän palautuessa”, sanoo Lak.

Lisätiedot:

Benchmarking Alliance 
Hanna Lak / Country Manager Finland 
Puh. 02 361 900 25 | 040 186 8409
Sähköposti: hanna.lak@benchmarkingalliance.com

www.benchmarkingalliance.com

Benchmarking Alliance Nordic AB
Benchmarking Alliance on Pohjoismaiden ja Baltian johtavin matkailutrendien ja markkinatutkimusten tarjoaja. Trendipalvelut soveltuvat majoitusliikkeille, ravintoloille, kokoustiloille ja kylpylöille trendien ja markkinaosuuden mittaamiseen. HMMH Consulting Oy edustaa Benchmarking Alliance Nordic AB:n palveluita Suomessa.
Benchmarking Alliance Nordic AB:n kotipaikka on Tukholma. 

HMMH Consulting Oy
Hanna Lak / Toimitusjohtaja
Puh. 02 361 900 25 | 040 186 8409
Sähköposti: hanna.lak@hmmhconsulting.com

www.hmmhconsulting.com

HMMH Consulting Oy
HMMH Consulting Oy on matkailualan tiedolla johtamisen valmennuksiin erikoistunut yritys. Palveluihin kuuluvat mm. tuottojohtamisen, myynnin- ja markkinoinnin valmennukset, sekä matkailualan IT- ja digitalisointiprojektit. Toimitusjohtaja Hanna Lak on yksi Visit Finland Akatemian valmentajista. HMMH Consulting Oy:n kotipaikka on Turku.

Lähteet:
Hotellitilastot: Benchmarking Alliance.

Kuvat

Kuva: Myytyjen huoneiden muutos Suomessa ajalla 10.2.–22.3.2020 verrattuna edellisen vuoden samaan ajankohtaan.
© Benchmarking Alliance ja Statea AB
Kuva: Myytyjen huoneiden muutos Suomessa ajalla 10.2.–22.3.2020 verrattuna edellisen vuoden samaan ajankohtaan. © Benchmarking Alliance ja Statea AB
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Benchmarking Alliance Nordic AB
Benchmarking Alliance on Pohjoismaiden ja Baltian johtavin matkailutrendien ja markkinatutkimusten tarjoaja. Trendipalvelut soveltuvat mm. majoitus- ravintola- kokous-, ohjelmapalvelu- ja kylpyläyrityksille päivittäisen liiketoiminnan ohjaamiseen ja myynnin ja markkinoinnin sekä markkinaosuuden mittaamiseen. HMMH Consulting Oy edustaa Benchmarking Alliance Nordic AB:n palveluita Suomessa. Benchmarking Alliance Nordic AB:n kotipaikka on Tukholma. 

HMMH Consulting Oy
HMMH Consulting Oy on matkailualan tiedolla johtamisen valmennuksiin ja kehittämiseen erikoistunut yritys. Palveluihin kuuluvat mm. tuottojohtamisen, myynnin- ja markkinoinnin valmennukset, sekä matkailualan digitalisointiprojektit. Toimitusjohtaja Hanna Lak on Suomen johtavia matkailualan tiedolla johtamisen asiantuntijoita sekä yksi Visit Finland Akatemian valmentajista. HMMH Consulting Oy:n kotipaikka on Turku.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye