Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Putkiremontti ei yleensä jää rahoituksesta kiinni – rahoitusta saa 88 prosenttia kohteista

Jaa
88 prosenttia isännöitsijöistä kertoo, että heidän taloyhtiönsä ovat saaneet ongelmitta rahoitusta putkiremonttiin. Rahoituksen saatavuus on kuitenkin vähiten taloyhtiön osakkaita huolestuttava asia putkiremontissa.

Rahoituksen saaminen putkiremontteihin ei edelleenkään ole ongelmallista, arvioivat isännöitsijät tuoreessa Putkiremonttibarometrissä. 88 prosenttia isännöitsijöistä kertoo saaneensa asiakastaloyhtiöilleen rahoitusta ongelmitta, kun viime vuonna luku oli 91 prosenttia. Neljä prosenttia vastaajista kertoo, että kustannuksia jouduttiin pienentämään joko vähän tai merkittävästi rahoituksen saamiseksi. 8 prosenttia taloyhtiöistä sai rahoituksen tehtyään lisäselvityksiä.

”Putkiremontti on valtava investointi taloyhtiölle. Rahoituksen hankkiminen on keskeinen osa projektia. Taloyhtiön elinkaaren mukaisten remonttien oikea-aikainen tekeminen tyypillisesti vähintäänkin ylläpitää, jollei jopa paranna osakkeiden arvoa ja asumismukavuutta”, sanoo Danske Bankin kiinteistöistä vastaava johtaja Riikka Mäkinen.

Putkibarometrin mukaan taloyhtiöiden osakkailla on realistinen käsitys siitä, miten remontti vaikuttaa asunnon arvoon. Näin arvioi 65 prosenttia vastaajista.

Taloyhtiön osakkaat ovat luottavaisia putkiremontin rahoituksen suhteen. Kyselyn mukaan rahoitus huolettaa vähiten osakkaita putkiremontissa. Suurimmat huolenaiheet ovat asumismukavuus ja aikataulun pitävyys.

”Rahoituksen saamisessa kannattaa muistaa, että aikataulu on keskeinen asia. Remontit kannattaa tehdä ajoissa, jotta kustannukset eivät nouse liian suuriksi. Oikea-aikaisilla remonteilla vähennetään myös vahinkojen aiheuttamia lisäkuluja”, Mäkinen sanoo.

Rahoituksen hinta tärkein

Isännöitsijöiden mukaan suurin osa taloyhtiöistä kilpailuttaa rahoituksen. Vain 19 prosenttia keskustelee remontista yhden pankin kanssa. 74 prosenttia keskustelee vähintään kolmen pankin kanssa. Rahoitusta haetaan nyt useammasta pankista, sillä viime vuoden tutkimuksen mukaan vähintään kolmesta pankista rahoitusta haki 68 prosenttia.

Tulevaisuuden taloyhtiöremonttien päätöksentekoa ohjaa muiden tekijöiden ohella myös energiansäästöt. Näin arvioi jopa 61 prosenttia isännöitsijöistä.

”Putkiremontti on monen tekijän summa, johon vaikuttavat tekniikan ja talouden lisäksi asukkaiden ajatukset remontin tarpeellisuudesta. Rahoitus ei ole näistä kiireellisiin, mutta sen huomioon ottaminen voi lisätä taloyhtiön ja osakkaiden taloudellista liikkumavaraa.”

Taloyhtiöiden on tärkeää toimia suunnitelmallisesti elinkaaren mukaisten remonttien osalta myös tulevaisuudessa, sillä hyvässä kunnossa oleva taloyhtiö luo taloudellista mielenrauhaa osakkaille.

”Monia yhtiökokouksia on työnnetty lähemmäs takarajaa eli kesäkuun loppua. On tärkeää, että kokoukset pidetään ajallaan esimerkiksi etänä. Näin päätökset remonteista eivät veny.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Riikka Mäkinen, kiinteistörahoituksesta vastaava johtaja, Danske Bank 040 544 3463, riikka.makinen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme