Helsingin yliopisto alkaa sijoittaa opiskelijoidensa startup-yrityksiin

Teknologinen kehitys ja globalisaatio mullistavat taloutta ja työelämää. Nyt myös käynnissä oleva COVID-19-pandemia osoittaa karulla tavalla, miten ennakoimattomaksi maailma on muuttunut.
– Yliopiston tavoitteena on valmistaa opiskelijoitaan kohtaamaan tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet. Haluamme samalla suunnata katseen eteenpäin ohi tämän pandemian, kvestori Marjo Berglund sanoo.
Huhtikuun alussa käynnistyvän yrittäjyysohjelman tavoitteena on tukea opiskelijoita startup-yrityksen perustamisessa. Ohjelmaan ei kuulu pakollisia opintoja, vaan luovaa vapautta ja Helsinki Think Company -opiskelijayrittäjäyhteisön tarjoamaa joustavaa tukea.
Ohjelmaan osallistuvat opiskelijat työstävät ideastaan kirjallisen liiketoimintasuunnitelman syyskuun 2020 loppuun mennessä. Sijoittamisen ja yrittämisen asiantuntijoista koostuva raati käy suunnitelmat läpi ja antaa niistä palautetta. Lupaavimpien suunnitelmien tekijät kutsutaan esittämään ideansa pitching-kilpailuun, joka järjestetään Tiedekulmassa marraskuussa 2020.
– Tiede ja innovaatiot vievät yhteiskuntaa eteenpäin. Opiskelijoiden ideoista voi syntyä ratkaisuja erilaisiin maailman ongelmiin. Samalla startup-yrittäjyys voi olla hyvä väylä työelämään, sanoo sijoitusjohtaja Anders Ekholm.
HELSEED on osa yliopiston vastuullista sijoitustoimintaa
Helsingin yliopistokonserniin kuuluva Helsingin yliopiston rahastot on valmis sijoittamaan 10 000–50 000 euroa lupaavimpiin ideoista syntyviin startup-yhtiöihin. Sijoituksilla yliopisto haluaa vaikuttaa yhteiskuntaan myönteisesti edistämällä vastuullista liiketoimintaa ja yrittäjyyttä.
Koska ohjelmalle ei ole olemassa suoranaisia esikuvia, sen luonteeseen kuuluu kokeilu ja kokemuksista oppiminen. Sen perustana on kuitenkin vankka kokemus sijoitustoiminnasta, mikä on kertynyt aina Helsingin yliopiston vanhimman rahaston perustamisesta vuonna 1745.
– Olemme luotsanneet tutkimukseen perustuvia spinout-yhtiöitämme vuosikymmenen ja tytäryhtiöitämme jo paljon tätäkin pidempään. HELSEED-ohjelman kautta haluamme jakaa osaamistamme innovaatioiden kaupallistamisesta opiskelijoiden ja koko yhteiskunnan hyödyksi, Marjo Berglund toteaa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja
Sijoitusjohtaja Anders Ekholm, +358 50 526 4253, anders.g.ekholm@helsinki.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Viikin lehmät kirmasivat laitumelle – lataa riemukkaat videot median käyttöön!3.5.2025 13:26:46 EEST | Tiedote
Suomen urbaaneimmat lehmät ovat kirmanneet iloiten laitumelle Viikin tutkimustilalla ensimmäisen kerran talven jälkeen. Perinteikäs koko perheen tapahtuma keräsi yleisöä laitumen laidalle Helsingin maantieteelliseen keskipisteeseen lauantaina 3.5. arviolta 6 000 henkeä.
Polttavaa tiedettä, viileitä tanssimuuveja – Suomeen voitto kansainvälisessä tiedeviestintäkilpailussa2.5.2025 13:17:05 EEST | Tiedote
Sulo Roukan ja monitaiteellisen tiimin tanssiaskeleet toivat voiton arvostetun Science-lehden Dance Your Ph.D. -kilpailussa.
Luonnontieteellisen keskusmuseon tutkijat löysivät yli 150 tieteelle uutta lajia vuonna 202429.4.2025 07:15:00 EEST | Tiedote
Suuri osa maapallon eliölajeista on vielä tuntemattomia. Tutkimustieto lajeista ja niiden välisistä suhteista, levinneisyysalueista ja elintavoista auttaa ymmärtämään paremmin maapallon monimuotoisuutta ja suojelutarpeita.
Kylmään sopeutuneet lajit väistyvät lämpimään sopeutuneiden tieltä24.4.2025 08:12:47 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoittaa, että ilmaston muuttuessa lämpimään ilmastoon sopeutuneet lajit, kuten tietyt linnut ja perhoset, ovat yleistyneet Suomessa. Samaan aikaan viileään ilmastoon sopeutuneet lajit ovat vähentyneet ja siirtyneet pohjoisemmaksi.
Suomalaisten turvallisuuskäsitykset ovat sopeutuneet maailmanpolitiikan myllerrykseen24.4.2025 07:01:00 EEST | Tiedote
Suomalaisten suhtautuminen puolustuspolitiikkaan on muuttunut huomattavasti Suomen Nato-jäsenyyttä seuranneen kahden vuoden aikana. Nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa suomalaiset mieltävät Nato-jäsenyyden edelleen laajasti (80 %) Suomen turvallisuutta vahvistavaksi tekijäksi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme