Toimiiko bisnesidea koronan jälkeen? Mikroyrittäjille räätälöity koulutus alkaa Suomessa

Mikroyrittäjyyden valtakunnallinen koulutus toteutetaan kokonaan verkkokoulutuksena, joten kursseja on mahdollista suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta. Ensi viikolla alkavalla ”Vahva yrittäjä - osaamisilla ja voimavaroilla tulosta mikroyrityksiin” -täydennyskoulutuskurssilla tutustutaan mikroyrityksissä (yksinyrittäjä tai alle kymmenen henkilöä työllistävä yritys) tarvittavaan liiketaloudelliseen osaamiseen, tietoihin ja taitoihin, joiden avulla yrittäjä voi tunnistaa osaamisen yhteyden yrityksen tuottavuuteen ja kannattavuuteen.
”Kurssilla tehdään näkyväksi omat osaamiset sekä osaamisvajeet, jotka voivat olla oman hyvinvoinnin ja lopulta myös menestyksen esteenä. Ennen kaikkea kurssilla kirkastuu käsitys omista vahvuuksista ja mahdollisuuksista. Lopuksi valmistuu osaamisportfolio, joka ohjaa mikroyrittäjää johtamaan itseään ja yritystään kestävään suuntaan nyt ja tulevaisuudessa”, kuvaa verkko-opintosuunnittelija Päivi Lohikoski.
Täydennyskoulutuskurssi ”Vahva yrittäjä - osaamisilla ja voimavaroilla tulosta mikroyrityksiin” 6.5.-30.6. on mikroyrittäjille poikkeuksellisesti maksuton, millä järjestäjät haluavat tulla vastaan taloudellisesti hankalaan tilanteeseen joutuneita yrittäjiä.
Mikroyrittäjän myynti- ja markkinointiosaaminen ontuu
Toisella täydennyskoulutuskurssilla ”Digitaalinen myynti ja markkinointi mikroyrityksissä” 6.5.-30.6. keskitytään mikroyrittäjän markkinointi- ja myyntiosaamisen kehittämiseen. Oulun yliopistossa tehtyjen kasvututkimusten mukaan mikroyrityksissä osataan suunnitella tuotteita ja palveluja, mutta niiden kaupallistaminen ja yrityksen myyntiosaaminen ontuvat. Kurssilla perehdytään tärkeimpiin markkinointikanaviin, brändin rakentamiseen tarinan ja visuaalisen mainonnan keinoin sekä sosiaalisen median strategian tuottamiseen.
Mikroyrittäjyyden koulutukseen voivat osallistua kaikki suomalaiset mikroyrittäjät ajasta ja asuinpaikasta riippumatta. Koulutus on suunnattu myös yrityspalvelutehtävissä työskenteleville, yhteiskunnan päättäjille sekä yrittämisestä kiinnostuneille tai sitä suunnitteleville.
Osallistuminen täydennyskoulutuskurssille ei edellytä aiempia akateemisia opintoja eikä osallistujamäärää ole rajoitettu. Kurssille voi vielä ilmoittautua Oulun yliopiston Täydentävien opintojen keskuksen verkkosivujen kautta.
”Mikroyrittäjyyden koulutus tarjoaa yrittäjälle sopivan hetken parantaa omaa osaamistaan, kerätä voimia ja ponnistaa vahvempana liikkeelle poikkeusolojen jälkeen”, sanoo koulutuksen järjestämisestä vastaavan Kerttu Saalasti Instituutin johtaja, professori Matti Muhos.
Nyt keväällä alkavien täydennyskoulutuskurssien jälkeen mikroyrittäjyyden koulutus jatkuu ensi syksynä.
Laajemmin mikroyrittäjyydestä ja mikroyrittäjyyden koulutuksesta.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Oulun yliopiston Mikroyrittäjyyden koulutusta koskevat tiedustelut, johtaja Matti Muhos, Kerttu Saalasti Instituutti, Oulun yliopisto, puh. 0400 407 590, matti.muhos@oulu.fi
Ilmoittautumiseen, kurssien sisältöön ja suoritustapoihin liittyvät tiedustelut verkko-opintosuunnittelija Päivi Lohikoski, puh. 0294 487 060, paivi.lohikoski@oulu.fi
Viestintäpäällikkö Tapio Mäkinen, Oulun yliopisto, puh. 040 546 3413
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Tutkijat kehittävät uuden menetelmän metaanipäästöjen havaitsemiseen13.5.2025 06:36:00 EEST | Tiedote
Metaani on yksi ilmakehän voimakkaimmista kasvihuonekaasuista. Uudessa projektissa Oulun yliopiston Optoelektroniikan ja mittaustekniikan -tutkimusyksikön tutkijat yhdessä Lapin ammattikorkeakoulun ja Keski-Ruotsin yliopiston FSCN- ja STC-tutkimuskeskuksien tutkijoiden kanssa kehittävät menetelmän päästöjen havaitsemiseksi ja määrän arvioimiseksi jätehuollossa, biokaasun tuotannossa, maataloudessa ja kosteikkojen ennallistamisessa.
Oulun yliopistolle excellence-laatuleima poikkeuksellisen korkealaatuisesta kehittämistyöstä12.5.2025 11:11:00 EEST | Tiedote
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Oulun yliopistolle excellence-laatuleiman erinomaisesta toiminnan kehittämisestä. Arvioinnin mukaan yliopiston toiminta osoittaa innovatiivista edelläkävijyyttä ja pitkäjänteistä kehittämisotetta.
Kalastusvälineiden kierrätys laajenee koko Suomeen – Keräyspiste Erämessuilla 16.–18.5. Oulun yliopiston osastolla12.5.2025 06:16:00 EEST | Tiedote
Kalastusvälineet ovat merkittävimpiä merten muoviroskan lähteitä, ja niitä varten on alkamassa lain velvoittama erilliskeräys. Käytettyjen kalastusvälineiden keräystä ja kierrätysratkaisuja tutkitaan Oulun yliopiston johtamassa kansainvälisessä CIRCNETS-hankkeessa.
Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu mukana valtakunnallisessa Opin.fi-palvelussa – suomalaisten korkeakoulujen avoimia opintoja nyt yhdessä paikassa7.5.2025 05:52:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopisto ja Oulun ammattikorkeakoulu Oamk ovat mukana uudessa valtakunnallisessa Opin.fi-palvelussa, joka kokoaa korkeakoulujen avoimia opintoja yhteen paikkaan. Maksuton palvelu tekee opintojen löytämisestä ja vertailusta helppoa ja kiinnostavaa. Opinnot ovat tarjolla joustavasti kaikenikäisille, monet ajasta ja paikasta riippumatta. Opiskeltavaa löytyy esimerkiksi kestävästä kehityksestä uusiin teknologioihin ja hyvinvoinnista terveyteen ja turvallisuusalaan.
Johtavien suomalaisyritysten 6G-hankkeessa kehitetään tulevaisuuden verkkoja6.5.2025 06:36:00 EEST | Tiedote
Suomalaisten yritysten ja akateemisten sidosryhmien uudessa hankkeessa tavoitteena on nopeuttaa 5G- ja 6G-verkkojen radiotaajuusteknologioiden suunnittelua.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme