Rakennusliike Lapti Oy

Lapti rakentaa kaksi hirsikerrostaloa Pudasjärvelle

Jaa
Rakennusliike Lapti Oy ja Pudasjärven Vuokratalot Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Pudasjärven keskustaan rakennettavasta kahdesta hirsikerrostalosta. Rakennukset ovat 4-kerroksisia, hirsivaippaisia kerrostaloja, joihin tulee yhteensä 53 asuntoa ja liiketiloja. Hirsikerrostalot nousevat Pudasjärven keskustaan, kaupungintalon viereiselle tontille. Rakennustyöt käynnistyvät huhtikuussa maanrakennustöillä. Kohteen hirret toimittaa Kontiotuote Oy. Talot valmistuvat syksyllä 2021. Hankkeen arvo on noin 9,5 miljoonaa euroa.
Rakennusliike Lapti rakentaa Pudasjärven keskustaan kaksi nelikerroksista hirsikerrostaloa. Havainnekuva: Linja Arkkitehdit Oy
Rakennusliike Lapti rakentaa Pudasjärven keskustaan kaksi nelikerroksista hirsikerrostaloa. Havainnekuva: Linja Arkkitehdit Oy

Pudasjärven keskustaan Kauppatietä ja Oikopolkua rajaaville tonteille tulee kahteen ekologisesti hirsivaippaiseen kerrostaloon yhteensä 53 asuntoa yksiöistä perheasuntoihin. Lisäksi Oikotien puolelle tulee viisi noin 80 m2:n kokoista liikehuoneistoa.

Pudasjärven keskustaan nousevat kerrostalot rakennetaan hybridirakenteella, jossa talon runko tehdään betonielementeistä ja ulkovaippa pudasjärveläisen Kontiotuotteen painumattomasta hirrestä. Tämä on mielenkiintoinen hanke meille rakentajille, kertoo Rakennusliike Lapti Oy:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Mikko Lohi.


Pudasjärven ensimmäiset hirsikerrostalot

Pudasjärven kaupungintalon viereiselle tontille ja Kurenalan keskeiselle paikalle päätettiin rakentaa hirsiteeman mukaisesti jykevät kerrostalot.

Talot tukevat sekä kaupungin strategiaa että Pudasjärven Vuokratalojen kiinteistöstrategiaa. Hirsikerrostalojen rakentamisella haetaan myös mahdollisuutta muuttaa maailmaa ja tuoda hirsirakennukset kerrostalorakentamisen oikeaksi vaihtoehdoksi, kertoo Pudasjärven Vuokratalot Oy:n toimitusjohtaja Jouko Väänänen.

Pudasjärven Hirsihoviksi nimettyjen talojen ensimmäiseen kerrokseen tulee liiketiloja tuleville ja nykyisille yrittäjille. Asunnoista suuri osa on yksiöitä ja kaksioita. Taloista löytyy myös kolmioita ja neliöitä. Pudasjärvelle Hirsihovi tarkoittaa uusia, terveitä asuntoja ja liiketiloja. Asunnot rakennetaan ARA:n korkotukimallilla. Vuokrahinta määräytyy omakustanneperiaatteella kuten muuallakin Pudasjärven Vuokratalot Oy:n asuntokannassa. Hirsihovin asukashaku käynnistetään syksyllä 2020 ja muuttamaan pääsee 2021 vuoden loppupuolella, Väänänen lisää.

Julkisivuun näyttävä hirsivaippa

Pudasjärven Hirsihovin kerrostaloihin käytetään vajaa 700 m3 hirttä. Asuintalojen ulkoseinät tehdään näyttävällä 275mm paksulla ja 275mm korkealla hirrellä.

Investointi painumattomaan SmartLog -hirteen on selvästi vahvistanut Kontion asemaa julkisissa hankinnoissa. SmartLog on osoittanut olevan sekä teknisesti että kaupallisesti erittäin kilpailukykyinen ratkaisu isojen rakennusten toteuttamisessa. Hirren käyttö kerrostalorakentamisessa on uusi merkittävä askel hirren käyttötapojen laajentamiseen, toteaa Kontiotuotteen B2B-liiketoiminnan johtaja Hanna Haipus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietojen antajat ovat tavoitettavissa 30.4. klo 13 saakka.


Mikko Lohi
Aluejohtaja, Rakennusliike Lapti Oy
puh. 045 631 2946
mikko.lohi@lapti.fi


Jouko Väänänen
toimitusjohtaja, Pudasjärven Vuokratalot Oy
puh. 040 828 8241
jouko.vaananen@pudasjarvi.fi


Hanna Haipus
Liiketoimintajohtaja, Kontiotuote Oy
puh. 050 408 5073
hanna.haipus@kontio.fi

Kuvat

Rakennusliike Lapti rakentaa Pudasjärven keskustaan kaksi nelikerroksista hirsikerrostaloa. Havainnekuva: Linja Arkkitehdit Oy
Rakennusliike Lapti rakentaa Pudasjärven keskustaan kaksi nelikerroksista hirsikerrostaloa. Havainnekuva: Linja Arkkitehdit Oy
Lataa
Kerrostalojen ulkoseinät tehdään pudasjärveläisen Kontiotuotteen painumattomasta hirrestä.
Kerrostalojen ulkoseinät tehdään pudasjärveläisen Kontiotuotteen painumattomasta hirrestä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rakennusliike Lapti Oy
Rakennusliike Lapti Oy
Äyritie 8 B
01510 VANTAA

020 785 5500http://www.lapti.fi

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden päivähoito- ja hoivakiinteistöjen, liike- ja toimitilojen sekä koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin liikevaihto oli tilikaudella 2019 noin 340 miljoonaa euroa ja konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 600 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme hyvän elämän puitteet.

 

Kontio lyhyesti

Kontiotuote Oy, yleisesti tunnettu Kontiona, on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Pohjoissuomalaiseen PRT-Forest -konserniin kuuluva Kontiotuote Oy työllistää reilut kaksisataa työntekijää. Kontion liikevaihto vuonna 2018 oli 55,6 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli noin 28 prosenttia. Toimitamme Suomen lisäksi rakennuksia vuosittain noin 30 eri maahan. Tärkeimmät vientimaat ovat Venäjä, Ranska ja Japani. www.kontio.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Fingrid siirtää kolme varavoimalaitosten kaasuturbiinia Huutokoskelle – Lapti aloittaa rakennustyöt kesäkuussa5.6.2024 09:02:49 EEST | Tiedote

Fingrid on päättänyt siirtää Tahkoluodon ja Vaskiluodon varavoimalaitosten kolme kaasuturbiinia Joroisille Huutokosken varavoimalaitoksen yhteyteen. Projektissa siirrettäville kaasuturbiineille rakennetaan uusi turbiinihalli, jonne kolme kaasuturbiinia sijoitetaan. Rakennustyöt alkavat suunnitelmien mukaan kesäkuussa 2024, ja projektin on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye