Vasa Elektriska Ab

Vasa Elektriska säljer sitt dotterbolag Ravera till Elvera

Dela
Vasa Elektriska säljer sitt dotterbolag Oy RAVERA Ab till Elvera Oy. Bolaget är från och med idag 14.5.2020 en del av koncernen Elvera. Personalen övergår till Elvera som gamla arbetstagare.
Oy RAVERA Ab. Foto: Christoffer Björklund
Oy RAVERA Ab. Foto: Christoffer Björklund

- Elvera är en av branschens största aktörer i Finland, vilket ger Ravera bättre förutsättningar att klara sig i elentreprenadbranschens allt hårdare konkurrens, konstaterar Vasa Elektriskas verkställande direktör Stefan Damlin.

- Tack vare affären får Vasaregionen en starkare nätentreprenör, vilket är viktigt också ur distributionssäkerhetssynvinkel.

- Elveras verksamhetsområde har hållit sig till östra och nordöstra Finland. Att växa geografiskt är ett strategiskt val. Tack vare den här affären breddar vi verksamheten till västra Finland, konstaterar Elveras verkställande direktör Arto Nieminen.

- Vasa är ett vitalt ekonomiskt område och utgör en ypperlig möjlighet för oss att erbjuda våra tjänster, men också utveckla nya tjänster för våra kunders behov. Köpet gör att kan vi betjäna våra kunder bättre både vad gäller nätbyggnad och felreparationer såväl i Österbotten som i östra Finland. Sällan uppstår stormar eller snölast samtidigt i hela Finland, och således kan vi använda resurser där vi behöver dem och mer effektivt reparera skadorna, fortsätter Nieminen.

- Ravera har en sådan kompetens som Elvera saknar, till exempel inom vindkraftsutbyggnad. Jag är övertygad om att dessa synergier hjälper oss att framöver kunna svara på våra kunders behov med en stark kompetenshelhet.

- Personresurserna är ändå vår viktigaste drivkraft, i endel arbeten har man inte så mycket hjälp av digitaliseringen. När det gäller nätbyggnad eller reparation av fel orsakade av snölast och stormvindar, så behövs en kompetent personal och ändamålsenliga redskap.

Raveras nya verkställande direktör vald

I slutet av juni tillträder Leif Smeds platsen som Raveras nya vd. Smeds kommer från Wärtsiläs enhet i Brasilien och tar över uppgiften efter Aimo Latvala, som övergår till avfallshanteringsbolaget Stormossen.

Oy RAVERA Ab grundades år 2006. Bolaget har verksamhet främst i Vasaregionen och cirka 30 medarbetare.

 ------

Elvera Oy är bland de största aktörerna i nät- och infraservicebranschen i Finland. Vår verksamhet har fokus på uppbyggnad och underhåll av förutom elnät, också av vatten-, värme- och datanät. Därtill erbjuder vi mångsidiga tjänster för industrin. Även om företaget inte har många år på nacken, så har vårt kunnande långa anor. I Elvera Oy sammanslogs Suur-Savon Sähkötyö Oy, Lappeenrannan Verkonrakennus Oy och Kyvera Oy:s nätbyggnadstjänster. Vi har blicken riktad mot framtiden utan att glömma våra rötter. I vårt expertnätverk arbetar mer än 300 yrkesmänniskor. Vi erbjuder och utvecklar mångsidiga och flexibla tjänster i hela Finland. Elvera ägs av tre inhemska energibolag.

Nyckelord

Kontakter

Följande kontaktpersoner svarar på eventuella förfrågningar 14.5 från kl. 15.45:


verkställande direktör Stefan Damlin, Vasa Elektriska
tfn 050 557 0726


verkställande direktör Arto Nieminen, Elvera
tfn 0400 670 525

Bilder

Oy RAVERA Ab. Foto: Christoffer Björklund
Oy RAVERA Ab. Foto: Christoffer Björklund
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vasa Elektriska Ab
Vasa Elektriska Ab
Kyrkoesplanaden 0
65100 Vasa

06 324 5750http://www.vasaelektriska.fi

Vasa Elektriska är en stark energikoncern inom elhandel, elöverföring och fjärrvärme. Till koncernen hör även dotterbolaget Vasa Elnät Ab. Koncernen sysselsätter ungefär 120 personer och omsättningen år 2019 utgjorde ca 153 milj. euro.

Följ Vasa Elektriska Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vasa Elektriska Ab

Vasa Elnät ber om kommentarer till utvecklingsplanen för elnätet17.5.2024 07:01:00 EEST | Tiedote

Vasa Elnät har utarbetat en utvecklingsplan för elnätet, där det presenteras hur elnätet i regionen ska utvecklas under de kommande åren. Planen baserar sig på bedömningar av olika samhälleliga förändringsfaktorer, såsom hur den gröna omställningen framskrider och utvecklingen av regionens befolkning, tjänster och industri. Betydande faktorer är också elektrifieringen av uppvärmning och trafik samt småskalig elproduktion. Planen kan kommenteras fram till slutet av maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye