Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki ja Espoo purkavat HR- ja palkanlaskentajärjestelmän päivityssopimuksen CGI Suomi Oy:n kanssa

Jaa
Helsingin kaupunki ja Espoon kaupunki ovat päättäneet yksipuolisesti purkaa CGI Suomi Oy:n kanssa tehdyn HR- ja palkanlaskentajärjestelmän päivityssopimuksen. Purku astuu voimaan heti.

Nykyisin käytössä olevat järjestelmät säilyvät edelleen kaupunkien käytössä toistaiseksi ennen korvaavan järjestelmän käyttöönottoa. Näin turvataan kaupunkien palkanmaksun jatkuminen.

Helsingin ja Espoon näkemyksen mukaan CGI:llä ei enää ollut edellytyksiä toimittaa kaupungeille sopimuksen mukaista HR- ja palkanlaskentajärjestelmää. Päivityssopimuksen päättäminen nähtiin tässä vaiheessa ainoana ratkaisuna, jotta vältytään lisäviivästyksiltä ja ylimääräisiltä kustannuksilta. CGI:n ehdottamaan ratkaisumalliin liittyi myös hankintaoikeudellinen este. Sopimuksen purkamiseen liittyy myös kaupunkien vahingonkorvausvaatimuksia.

”HR-järjestelmien viivästyneet aikataulut ja kehityshaasteet ovat hankaloittaneet HR-palveluiden ohella koko kaupungin sisäisten järjestelmien kehittämistä. Tästä johtuu tyytymättömyys sisäisiin HR-ratkaisuihin ja esimiesten työkaluihin”, toteavat Helsingin ja Espoon kaupungin henkilöstöjohtajat Nina Gros ja Kimmo Sarekoski.

”Helsingin ja Espoon kaupungit tarvitsevat toimintansa kehittämisen tueksi modernit ICT-ratkaisut. CGI ei ole pystynyt toimittamaan sopimuksessa määriteltyä ratkaisua eikä tilattuja versiopäivityksiä sovitussa aikataulussa. Projektia on tehty jo yli 5 vuotta ja käyttöönotto on siirtynyt useita kertoja, eikä varmuutta valmistumisesta edelleenkään ole.”, toteavat Helsingin kaupungin digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama ja Espoon tietohallintojohtaja Maarit Waskilampi-Kuikka.

HIJATiksi kutsuttu henkilöstö- ja palkanlaskentajärjestelmä on ollut kaupunkien käytössä vuodesta 1984. Vuosittain HIJAT-järjestelmällä tuotetaan Helsingissä yhteensä noin 800 000 ja Espoossa noin 250 000 palkkalaskelmaa.

Helsingin ja Espoon kaupunkien tavoitteena on löytää kumppanit ja ratkaisut, jotka parhaiten tukevat kaupunkien uudistumista digitalisaation avulla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Mikko Rusama, Helsingin digitalisaatiojohtaja, mikko.rusama@hel.fi, p. 050-5722 229
Maarit Waskilampi-Kuikka, Espoon tietohallintojohtaja, maarit.waskilampi-kuikka@espoo.fi, p. 0400-737 833
Nina Gros, Helsingin henkilöstöjohtaja, nina.gros@hel.fi, p. 040-820 3780
Kimmo Sarekoski, Espoon henkilöstöjohtaja, kimmo.sarekoski@espoo.fi, p. 050-351 5087


Viestin välitti:
Tero Lahti, Helsingin viestintäasiantuntija, tero.j.lahti@hel.fi, p. 040 334 4801

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunkiin kohdistunut tietomurto ei ole laajentunut – tiedossa ei ole väärinkäytöksiä18.6.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki on jatkanut yhteistyötä viranomaisten kanssa kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneeseen tietomurtoon liittyen. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja viestintävastuu rikostutkinnan etenemiseen liittyen on Keskusrikospoliisilla. Tietomurrossa rikolliselle taholle päätyneitä tietoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole väärinkäytetty.

Jätkäsaaren uuden koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma etenee valtuustoon17.6.2024 18:22:20 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunginhallitus päätti 17. kesäkuuta kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle Jätkäsaareen suunnitellun Melkinlaiturin peruskoulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. Peruskoulu ja päiväkoti rakennetaan rakenteilla olevalle Länsisataman Jätkäsaaren alueelle Tulimaankadun ja Samoankujan läheisyyteen. Sekä koulu että päiväkoti ovat uusia perustettavia yksiköitä.

Helsinki tavoittelee sosiaalisesti kestävää kasvua ja monipuolisia asumisen vaihtoehtoja uudessa AM-ohjelmassa14.6.2024 13:48:53 EEST | Tiedote

Helsinki tavoittelee uudessa Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmassa (AM-ohjelma) 7 000 uuden asunnon rakentamista vuosittain ja edistää asuntojen hallinta- ja rahoitusmuotojen alueellista monipuolisuutta. Kaupunkiuudistusta eli alueiden kokonaisvaltaista kehittämistä Helsinki jatkaa Malminkartanossa ja Kannelmäessä, Malmilla, Mellunkylässä ja Meri-Rastilassa. Vuosia 2024–2027 koskeva AM-ohjelma etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi elokuussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye