Wolfcom

Palkittu tislaajamestari Mikko Mykkänen kehitti nimikkojuomaperheen

Jaa
Suomen kansainvälisesti palkituin käsityötislaamo The Helsinki Distilling Company on tuonut markkinoille ansioituneen tislaajamestarinsa Mikko Mykkäsen nimeä kantavan kotimaisen Muteman-juomatuoteperheen. Mykkäsen itsensä kehittämä valikoima koostuu lajiensa täydellisyyttä tavoittelevista inkiväärioluesta ja tonic-vedestä sekä premium-luokan suomalaisesta käsityöginistä ja ruisviskistä. Alkoholit on tislattu kotimaisista raaka-aineista Helsingin Kalasataman Teurastamolla, inkivääriolut sekä tonic-vesi valmistetaan Iisalmessa.
Tislaajamestari Mikko Mykkäsen myös pullojen etiketteihin nostava Muteman-tuoteperhe vastaa erityisesti baarien ja kotibaarimestareiden tarpeisiin laadukkaista ja helppokäyttöisistä, yhdessä ja erikseen nautittavista drinkkituotteista.
Tislaajamestari Mikko Mykkäsen myös pullojen etiketteihin nostava Muteman-tuoteperhe vastaa erityisesti baarien ja kotibaarimestareiden tarpeisiin laadukkaista ja helppokäyttöisistä, yhdessä ja erikseen nautittavista drinkkituotteista.

Helsinkiläinen tislaajamestari Mikko Mykkänen on voittanut tisleillään kilpailuja Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Hänet on muiden muassa nimitetty artesaanitislauksen arvostetuimpiin kansainvälisiin tapahtumiin kuuluvassa Destille Berlin -kilpailussa Euroopan innovatiivisimmaksi tislaajaksi vuonna 2018. Mykkänen on myös kutsuttu yhtenä harvoista Iso-Britannian ulkopuolisista jäsenistä Lontoossa toimivan kuninkaallisen ginintislaajien yhdistyksen jäseneksi. Tislaajamestarin myös pullojen etiketteihin nostava Muteman-tuoteperhe vastaa erityisesti baarien ja kotibaarimestareiden tarpeisiin laadukkaista ja helppokäyttöisistä, yhdessä ja erikseen nautittavista drinkkituotteista.

”Idea kokonaiselle uudelle tuoteperheelle syntyi yksinkertaisesta tarpeesta luoda tutulle Helsinki-ginillemme sopiva premium-luokan tonicvesi. Sellaisen saloihin syvennyttyäni lavensin ajatusta viskien ja ginien helposti lähestyttäviin makupareihin. Niiden hiomista helpotti, että pystyimme tislaajina rakentamaan kaikille oman, toisiaan mielestäni täydellisesti tukevan makumaailman. Koktaileissa on yleisesti myös eduksi, että niiden raaka-aineiden alkoholipitoisuus ja hintapiste ovat normaalia superpremium-tasoamme matalammat”, kertoo The Helsinki Distilling Companyn vastaava tislaajamestari Mikko Mykkänen ja jatkaa:

”Uusi, kotimaisista pääraaka-aineista valmistettu ginimme on oivallinen kesäisiin drinkkeihin, sillä siinä on normaalia enemmän sitrushedelmää. Metsäistä katajaa on hieman vähemmän ja Helsinki-sarjastamme tutut puolukka ja fenkoli ovat jätetty tästä ginistä kokonaan pois. Kotimaisesta rukiista tislattu Muteman-viski on puolestaan hieman nuorempaa ja kevyempää kuin perinteinen tisleemme ja se on viimeistelty makeutta ja syvyyttä tuovissa sherrytynnyreissä. Muteman-tonicvesi valmistetaan luontaisesta kiniinistä ja inkiväärioluessa on aitoa inkivääriä, joka antaa mukavan puraisun. Molemmissa on myös vältetty liiallista sokeria, mikä usein tukkii juomasekoitusten parhaiden ominaisuuksien esillepääsyn. Kaikki Muteman-tuotteet sopivat nautittavaksi yhtä hyvin yhdessä ja erikseen.”

Muteman Premium Indian Tonic Water -tonicvesi ja Muteman Premium Ginger Beer -inkivääriolut löytyvät vähittäiskaupoista kautta Suomen. Tuoteperheen Muteman Rye Whiskey ja Muteman Gin ovat saapuneet kesäkuussa Alkojen valikoimiin. Koska Muteman tähtää myös kansainvälisille markkinoille, on tuoteperheellä perisuomalaista Mykkästä helpommin lausuttava kansainvälinen nimi. Ensimmäiset Muteman-erät lähtevät Viroon, Espanjaan, Saksaan ja Japaniin.

Koronakeväästä kuivin jaloin

Helsingin Kalasataman Teurastamolla vuodesta 2013 lähtien toiminut The Helsinki Distilling Company on sataan vuoteen ensimmäinen ja ainoa tislaamo Helsingissä. Se tunnetaan ennen kaikkea luovana, käsityötuotteiden korkeaan laatuun keskittyvänä pientislaamona. Koronakeväästä tislaamo selvisi kuivin jaloin kuluja karsimalla ja aloittamalla myös käsidesin valmistuksen.

”Tämä kevät oli meille luonnollisesti haastava, sillä ravintolat olivat Suomessa kiinni ja vientimarkkinat hiljenivät hetkeksi tyystin. Nyt vienti on piristynyt uudelleen. Erityisen ylpeä olen siitä, että pystyimme valjastamaan osaamistamme myös epidemian hillitsemisessä kriittisen tärkeään asemaan nousseen käsidesin valmistamiseen. Sen valmistus tulee näillä näkymin jatkumaan poikkeustilanteen jälkeenkin, sillä käsihygienian rooli osana kaikkien jokapäiväisiä arkiruutiineja on tullut jäädäkseen”, lisää Mykkänen.

Tuotetiedot

Muteman Gin

  • Alkoholitilavuus 40 %, hinta 29,99 euroa Alkossa
  • Pullon koko 50 cl
  • Valmistettu Helsingissä

Muteman Rye Whiskey

  • Alkoholitilavuus 40 %, hinta 44,98 euroa Alkossa
  • Pullon koko 50cl
  • Valmistettu Helsingissä

Muteman Premium Ginger Beer

  • Pullon koko 275 ml
  • Valmistettu Iisalmessa 

Muteman Premium Indian Tonic Water

  • Pullon koko 275 ml
  • Valmistettu Iisalmessa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kai Kilpinen, The Helsinki Distilling Company
+358406484781, kai.kilpinen@hdco.fi


Mikko Mykkänen, The Helsinki Distilling Company
+358 40 648 3937, mikko.mykkanen@hdco.fi


Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Tislaajamestari Mikko Mykkäsen myös pullojen etiketteihin nostava Muteman-tuoteperhe vastaa erityisesti baarien ja kotibaarimestareiden tarpeisiin laadukkaista ja helppokäyttöisistä, yhdessä ja erikseen nautittavista drinkkituotteista.
Tislaajamestari Mikko Mykkäsen myös pullojen etiketteihin nostava Muteman-tuoteperhe vastaa erityisesti baarien ja kotibaarimestareiden tarpeisiin laadukkaista ja helppokäyttöisistä, yhdessä ja erikseen nautittavista drinkkituotteista.
Lataa
The Helsinki Distilling Companyn perustajat Master Distiller Mikko Mykkänen ja Master Blender Kai Kilpinen. Kuva: Akifoto
The Helsinki Distilling Companyn perustajat Master Distiller Mikko Mykkänen ja Master Blender Kai Kilpinen. Kuva: Akifoto
Lataa
Muteman Premium Indian Tonic Water
Muteman Premium Indian Tonic Water
Lataa
Lataa
Muteman Gin
Muteman Gin
Lataa
Lataa
Muteman Rye Whiskey
Muteman Rye Whiskey
Lataa
Muteman Gin and Tonic
Muteman Gin and Tonic
Lataa
Muteman Premium Ginger Beer
Muteman Premium Ginger Beer
Lataa
Muteman Gin
Muteman Gin
Lataa
Muteman Rye Whiskey
Muteman Rye Whiskey
Lataa
Tislaajamestari Mikko Mykkänen
Tislaajamestari Mikko Mykkänen
Lataa
Muteman Gin and Tonic
Muteman Gin and Tonic
Lataa
Tislaajamestari Mikko Mykkänen
Tislaajamestari Mikko Mykkänen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Korkeavuorenkatu 1 B 11
00140 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote

Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.

Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote

Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.

Burgerifestivaali täyttää taas Rautatientorin 11.-14. kesäkuuta23.5.2025 13:50:04 EEST | Tiedote

Jo perinteeksi muodostunut vuotuinen Burger Lovers -festivaali valtaa Rautatientorin keskiviikosta lauantaihin 11.–14. kesäkuuta. Pohjoismaiden suurin hampurilaisfestivaali järjestetään nyt viidennen kerran. Tänä vuonna festivaalilla esittäytyy ennätysmäärä ravintoloita pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ja mukana on myös useita maakuntien pienempiä helmiä. Festivaalilla palkitaan jälleen Suomen paras burgeriravintola, jonka yleisöäänestys alkaa 2. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye