Helsingin yliopistoon hyväksyttiin 4 246 uutta opiskelijaa

Yhteishaussa haetaan sekä kandiohjelmiin että suomen- ja ruotsinkielisiin maisteriohjelmiin. Kandiohjelmiin hakeneita oli 31 192 ja hyväksyttyjä 3 866. Kandiohjelmien sisäänpääsyprosentti oli 12,4.
Helsingin yliopiston suosituimmat hakukohteet olivat oikeustiede, psykologia ja lääketiede, kun mittarina käytetään hakijamäärää verrattuna aloituspaikkoihin. Kandiohjelmien hakijamäärä kasvoi eniten valtiotieteellisen ja humanistisen tiedekunnan koulutusohjelmissa sekä metsätieteessä ja luokanopettajakoulutuksessa.
COVID-19-pandemian aiheuttamien haasteiden takia maan hallitus myönsi Helsingin yliopistolle lisärahoitusta 428 aloituspaikan lisäämiseen syksyllä 2020. Paikkoja lisättiin laajasti eri hakukohteisiin, eniten matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan sekä kasvatustieteelliseen tiedekuntaan varhaiskasvatuksen alalle.
– Lämpimät onnitteluni kaikille opiskelupaikan saaneille! Teemme kaikkemme, jotta opintonne lähtevät hyvin käyntiin, vaikka opetus on syksyn osalta vielä pääosin etäopetusta. Yliopisto seuraa tarkasti mahdollisesti muuttuvaa epidemiatilannetta ja lähiopetuksen osalta opetustiloissa noudatetaan turvavälejä, kehitysjohtaja Susanna Niinistö-Sivuranta opetus- ja opiskelijapalveluista sanoo.
Kokemuksia digitaalisista valintakokeista hyödynnetään jatkossa
Koronapandemian takia valintakokeet järjestettiin pääosin kaksivaiheisina digitaalisina kokeina. Poikkeustilanteessa todistusvalinnalla valittavien määrää myös kasvatettiin useissa hakukohteissa. Hyväksytyistä opiskelijoista 61 prosenttia valittiin todistuksen perusteella.
Digitaaliset kokeet vaativat lukuisten erilaisten ohjelmien ja järjestelmien käyttöönottamista – pikavauhtia ja ensimmäistä kertaa. Hakijoille järjestettiin myös erilaisia tukipalveluja, kuten puhelinpalvelu, mihin kokeisiin osallistujat saivat soittaa ongelmatilanteissa. Tämä osoittautuikin korvaamattomaksi palvelukanavaksi.
– Kokemuksia digitaalisista valintakokeista hyödynnetään jatkossa, mutta vastaavaa toteutustapaa ei tulla käyttämään normaalitilanteessa, hakijapalvelujen päällikkö Sini Saarenheimo sanoo.
Valinnan tulokset näkyvät hakijoille valtakunnallisessa Opintopolku-palvelussa. Opiskelupaikka on otettava vastaan 22.7. klo 15.00 mennessä.
Tarkemmat tiedekuntakohtaiset tilastot opiskelijavalinnoista julkaistaan heinäkuun aikana.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja antaa:
Sini Saarenheimo, hakijapalveluiden päällikkö
sini.saarenheimo@helsinki.fi, p. 050 448 0840
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Missä ovat pääkaupunkiseudun monimuotoisimmat ja saavutettavimmat viheralueet?9.5.2025 06:50:00 EEST | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen tulokset osoittavat, että viheralueet, jotka ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden kannalta, eivät aina ole samoja kuin ne, jotka ovat tärkeitä saavutettavuuden kannalta. Uudet menetelmät auttavat tunnistamaan viheralueiden merkittävyyden eri näkökulmista.
Preeria laajeni ja kutistui – uusi tutkimus paljastaa muinaisen ilmastonmuutoksen syyt8.5.2025 07:57:06 EEST | Tiedote
Pohjois-Amerikan pitkä kuivuuskausi heti jääkauden jälkeen on ollut tiedossa jo pitkään. Uusi tutkimus osoittaa, että ankaran ilmaston aiheutti maapallon kiertoradan muutos.
Helsingin yliopisto palkitsi neljä ansiokasta väitöskirjaa6.5.2025 20:00:00 EEST | Tiedote
Mattia Cordiolin, Paavo Huotarin, Ita Puuseppin ja Ina Satokankaan väitöskirjat käsittelivät biopankkeja, Vanhaa Testamenttia, koululaisten matematiikan taitojen kehitystä ja luonnon monimuotoisuutta.
KUTSU 7.-9.5.2025: Kansainväliseen vammaistutkimuksen konferenssiin 700 osallistujaa6.5.2025 10:37:32 EEST | Kutsu
Nordic Network on Disability Research (NNDR), Helsingin yliopisto, Suomen vammaistutkimuksen seura sekä Kehitysvammaliitto järjestävät kansainvälisen vammaistutkimuksen konferenssin 7.–9. toukokuuta Helsingin yliopistossa (Fabianinkatu 33 ja yliopistonkatu 3).
Ovatko maataloudessa käytettävät kasvinsuojeluaineet uhka myös ympäröivälle luonnolle?5.5.2025 12:29:02 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkimus osoitti, että kasvinsuojeluaineilla voi olla negatiivisia vaikutuksia maatalousympäristöissä eläviin lajeihin, jotka eivät ole aineiden varsinaisia kohteita. Vaikutukset kuitenkin vaihtelivat suuresti riippuen testatusta kasvinsuojeluaineesta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme