Kustannusosakeyhtiö Otava

Petra Rautiaisen esikoisromaanin oikeudet myyty jo ulkomaille – kirja ilmestyy tänään

Jaa
Petra Rautiaisen Tuhkaan piirretty maa -romaanin oikeudet myytiin viidelle kielialueelle jo ennen teoksen ilmestymistä. – Tämä on varsin poikkeuksellista, sanoo romaanin ulkomaisten oikeuksien myynnistä vastaava kirjallisuusagentti Leenastiina Kakko Rights & Brandsilta.

Petra Rautiaisen Lapin jälleenrakennuksesta ja vankileirien salaisuuksista kertova Tuhkaan piirretty maa ilmestyy Suomen lisäksi ainakin Isossa-Britanniassa, Australiassa, Saksassa, Hollannissa ja Italiassa. Osaan käännössopimuksista on jo tässä vaiheessa sisällytetty toisen romaanin oikeudet. Isossa-Britanniassa teos ilmestyy yhtenä Pushkin Press -kustantamon kärkikirjoista keväällä 2022.

– On varsin poikkeuksellista, että esikoisromaanin oikeuksia myydään näin laajalti jo ennen teoksen ilmestymistä. Itse asiassa en muista toista suomalaista esikoiskirjaa, jonka englanninkielisiä oikeuksia olisi myyty ennen sen julkaisua, Leenastiina Kakko Rights & Brandsilta sanoo.

Brittiläisen Pushkin Pressin kustantaja Adam Freudenheim kommentoi käännösoikeuksia:
– Petra Rautiaisen romaani avaa kirjallisuudessa aivan uudenlaisen näkymän jo pitkälti koluttuun aikakauteen kertomalla vaikuttavan ja koukuttavan tarinan todentuntuisine henkilöhahmoineen. Odotan innolla, että saamme viedä englanninkieliset lukijat tämän teoksen mukana Lapin maisemiin.

Tuhkaan piirretty maa on karunkaunis romaani sodanjälkeisestä Lapista ja sen jälleenrakennuksesta. Kahdessa aikatasossa etenevä romaani käsittelee fiktion keinoin Suomen historian vaiettuja aiheita: natsi-Saksan vankileirejä ja saamelaisiin kohdistunutta kolonialismia.

– Lapin pohjoisen luonnon herkkävireinen kuvaus taustoittaa julmia, historian kätköihin jääneitä toisen maailmansodan aikaisia tapahtumia. Salaisuudet vähitellen paljastava jännitteinen juoni yhdistyy omaääniseen jylhään kerrontaan, joka yhdistää nationalististen ja etnisten motiivien käsittelyn uudella tavalla suomalaisessa kirjallisuudessa. Myös saamelaisten kohtaama rasismi on teema, joka resonoi kansainvälisesti, Leenastiina Kakko kuvaa.

Petra Rautiainen (s. 1988) on valmistunut filosofian maisteriksi historian alalta Jyväskylän yliopistosta ja valmistelee Oulun yliopistoon väitöskirjaa saamelaisuuden representaatioista mediassa toisen maailmansodan jälkeen. Rautiainen on kotoisin Pohjois-Savosta Lapinlahdelta.

Tuhkaan piirretty maa ilmestyy tänään 12.8.2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Ihanissa luontokirjoissa sukelletaan kasvien kiehtovaan maailmaan17.5.2024 14:40:37 EEST | Tiedote

Kasvit ovat osa jokapäiväistä elämäämme: syömme kasviksia, liikumme luonnossa, ostamme kukkia, kuopsutamme puutarhassa, rakennamme puusta ja käytämme fossiilisia polttoaineita. Mutta mitä oikeasti tiedämme meitä ympäröivistä luonnon ihmeistä? Ihanasti kuvitetut, englantilaisten huippunimien uutuuskirjat Puut (Nemo) ja 50 kasvia jotka muuttivat maailmaa (Moreeni) tarjoavat sykähdyttävää luontotietoutta herkullisesti paketoituna!

Otavan alkukesän viihteessä kuuma TikTok-ilmiö ja kuusikymppisen naisen elämän täyskäännös16.5.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Hillary Yablon: Sylvian toinen näytös Ilmestyy 21.5.2024 Vauhdikas hyvänmielen romaani tuulettaa railakkaasti käsityksiä ikääntymisestä, rakkaudesta ja onnesta. Neljänkymmenen yhteisen vuoden jälkeen Sylvia, 63, havaitsee miehensä petolliseksi sekä aviovuoteessa että raha-asioissa. Nyt saa riittää! Niinpä tylsä senioriyhteisö Floridassa vaihtuu kimppakämppään New Yorkin sykkeessä. Uuden elämän aloittaminen lähes tyhjän päältä ei ole helppoa, kun sekä mies että aikuinen tytär yrittävät pysäyttää Sylvian järkipuheillaan. Vuodet ovat kuitenkin tuoneet hänelle kokemusta, suhteellisuudentajua ja viisautta. Nyt on hauskanpidon ja säpinän aika. Hillary Yablonin esikoisteos on saanut ilmestyessään kiittävien arvioiden vyöryn. "[A] delightful debut. . . It’s impossible not to cheer for the strong heroine at the center of Yablon’s savvy story." —Publishers Weekly Kirjailija Hillary Yablon asuu Los Angelesissa perheensä kanssa. Hän valmistui Princetonin yliopistosta ja opiskeli runoutta maisterik

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye