Smaku Tour rantautuu Naantaliin jälleen 12.-22.8.2020

Smakussa on mahdollisuus kierrellä maistelemassa paikallisten ravintoloiden ja kahviloiden herkullisia maisteluannoksia kahden viikon ajan ja tutustua paikallisiin yrittäjävetoisiin ravintoloihin omaan tahtiin yhdessä ystävien kanssa.
Smakuannosten hinta vain 5-7 euroa. Mukana olevat ravintolat annostietoineen löydät sivuiltamme smakufestivals.com. Naantalin Smakuannokset on kuvannut valokuvaaja Jenni Virta. Yleisö voi myös äänestää omaa suosikkiannostaan Smakun aikana ja Naantalin Makuaarre 2020 julkistetaan tapahtuman päätteeksi 22.8.2020.
Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan lahjakortteja osallistujaravintoloihin.
Meille Smakussa on tärkeää paikallisuus, paikallinen yhteistyö sekä paikalliset maut. Tuomme annoksissa esille juuri kyseisen alueen omaleimaisuutta ja paikallisia erikoisuuksia, kertoo Smaku Festivalsin Laura Pulkkinen. Suosi Sinäkin lähimatkailua ja heittäydy mukaan makumatkalle!
Lisää ajankohtaista infoa löytyy @smakufestivals #smakutournaantali #smakutournaantali2020 @visitnaantali
Lisätietoja tapahtumasta:
Laura Pulkkinen Tuottaja Smaku Events Oy 0405777883 info@smakufestivals.com www.smakufestivals.com
Mukana olevien ravintoloiden esittelyt sometunnisteineen
After Sail 714 Ravintola After Sail 714 on Naantalin rannan uusin tulokas, jonka ohjenuorana on ollut annosten valmistaminen itse alusta loppuun, niin kahvila kuin ruoka-annosten osalta. After Sail 714 tarjoaa raikasta ja tuoretta ruokatuotetta sekä oman savustimen suussa sulavia herkkuja. SMAKU-annoksena on Savustettu porsaankylki 7 € Omalla savustimella pitkään kypsennetty porsaankylki, johon viimeistellään rapea pinta. Porsaankylki tarjoillaan raikkaan kaalisalaatin ja paahdetun perunan kanssa.
Amandis / @amandisnaantali Amandis on rakastettava elämys Naantalin vanhan kaupungin sydämessä, meren äärellä. Paistelemme maailman parhaita vohveleita ja tarjoilemme niitä sydämellisellä asiakaspalvelulla. Just sulle, senkin Ihana. ❤️ SMAKU-annoksena Tommin vohveli 7 € Rapea ja kepeä maailman paras vohveli, jonka päällä savustettua ankanrintaa, Kolatun vuohenjuustomousse ja hapankirsikkaa. Yhteistyössä Keittiömestari Tommi Virranta/ Unilever Food Solutions.
Café Laituri / @cafelaituri Lämminhenkinen pieni kahvila Velkualla Palvan saaressa. Meillä on anniskeluoikeudet. Tule nauttimaan aidosta saaristolaistunnelmasta! SMAKU-annos Toast Skagen 7 €. Cafe laiturin toast skagen on valmistettu perinteiseen tapaan msc-sertifioiduista katkaravuista, puhtaita ja lähituotettuja raaka-aineita mukaillen. Skagen kootaan herkullisen saaristolaisleivän päälle. Selittelyt sikseen, maku puhuu puolestaan.
Café Santala Kesäinen keidas Naantalin vierasvenesatamassa meren äärellä. SMAKU-annos Kylmäsavulohi-wrap 7 € Kesäinen lohiherkku.
Naantalin Kaivohuone / @naantalinkaivohuone Legendaarinen kesäravintola, terassi ja keikkapaikka Naantalin rantabulevardilla. Kesäisin Kaivolla nautitaan rantaviivan kuumimmista keikoista, mehevimmistä burgereista ja viileimmistä drinkeistä. Idyllisen puutalon kattokruunujen alla järjestyvät myös tunnelmalliset häät ja muut yksityisjuhlat. SMAKU-annos Perinteinen silakka 7 €. Rymättylän silakat saavat Kaivolla ansaitsemansa huomion. Paikallisen herkun kruunaa 145 asteeseen kuumennettu sherryllä maustettu voi.
Naantalin Metsätähti / @naantalinmetsätähti Naantalin Metsätähden kiinteistö suunniteltiin ja rakennettiin 2017-2018 Soinisten asuinalueelle paikallisen timpurin ja perheen voimin. Yrittäjäpariskunta Susanna ja Patrik Stolpe yllättyivät nopeasta paikallisten suosiosta.
Suosittu lounaamme markkinoi tilaamme juhlapaikkana ja yksityistilaisuuksia vietetään lähes joka viikonloppu. Susanna toimii kokkina Metsätähden keittiössä ja hän myös suunnittelee ruokalistat lounaalle ja juhliin. Lähituottajien raaka-aineet ja alusta asti itse tehdyt ruoat ja leivonnaiset ovat pääosassa ruokapalveluamme. Mielestämme vähemmän on enemmän. Annoksissamme se näkyy tunnistettavina sesongin mukaisina raaka-aineina.
SMAKU-annos 1: Graavattua siikaa voissa paistetulla mallasleivällä ja Mikolan Luomutilan salaattia 5 €. Metsätähdessä leivotaan joka päivä erilaisia ruokaleipiä, joista tähän annokseen on valittu suosittu mallasleipämme. Tarjoamme asiakkaillemme kesäsesongin aikana parhaimpia lähituotettuja vihanneksia. Yhteistyökumppanimme Mikolan Luomutilan vihanneksia löydät niin juhlamenuista kuin arkisin lounassalaateista. pikkelöidyt kurkut, tillimajoneesi ja vihreä jääsalaatti raikastaa tämän herkullisen graavisiikaleivän. Suosittelemme leivälle Mallasseppien Kultaranta Lageria kyytipojaksi tai Laitilan Pore kivennäisvettä.
SMAKU-annos 2: Kebakko Rintalan Tilan luomukaritsasta, paahdettu paprika-jugurttikastike ja Merimaskun perunaa 7 €. Meille Metsätähdessä on tärkeää tietää ruoan alkuperä, ja suosimme lähituotettuja raaka-aineita. Rintalan Tila Yläneellä kasvattaa suomenlampaita jo vuodesta 1982. Metsätähdessä Luomukaritsan lihaa käytetään muutaman kerran kuukaudessa ja yhdeksi suosikiksemme ovat nousseet kebakot. Tarjoamme ne usein tsatsikin kanssa, mutta nyt maustoin jugurtin paahdetulla Mikolan luomupaprikalla ja valkosipulilla. Köylijärven perunat friteerataan rapeiksi. Ruokajuomaksi suosittelemme talon punaviiniä, saksalaista luomuviiniä Dautel Jacob D
SMAKU-annos 3: Mustikkapiirakkaa ja vaniljajätelöä 5 € Mustikka ei juuri esittelyjä kaipaa. Suomalaisten marjojen aatelia ja poimittu lähimetsistämme. Metsätähdessä tehdään päivittäin perusleivonnaisia, muutamaa tuotetta kerrallaan. Pullaa ja piirakkaa. "Raparperin jälkeen tulee mansikka, mansikan jälkeen mustikka, mustikan jälkeen vadelma, sitten herukat sekä puolukka. Vielä karpalokin kelpaa piiraaseen, tuotekehittely sujuu siis kuin itsestään kun ymmärtää sesonkiajattelun." Leivonnaiset maistuvat parhaimmalle juuri paistuneina ja Susanna pyörittääkin jäätelöpallon tai "knellin" lusikalla mustikkapiiraan kaveriksi. Ja kun kaikkea ei ehdi itse tekemään, niin silloin valitaan paras mahdollinen. Nuvole tekee Metsätähden jäätelöt, naantalilainen yrittäjäpariskunta löytyy myös tämän nimen takaa. Juomasuosituksena Askaisten Lähipaahtimon Prännärin kahvia.
Ravintola Kultaranta Resort / @kultarantaresort Ravintola Kultaranta Resort sijaitsee kauniissa saaristossa golfkentän ja meren ympäröimänä. Pääravintolamme palvelee aamiais- ja lounasravintolana joka päivä kesäsesonkina. Niiden ohella tarjoamme catering- ja juhlapalvelua. Kauniilta alueeltamme löytyy myös toinen ravintolamme Heineken House gourmet pizzoineen ja salaatteineen, raikkaita juomia unohtamatta.
SMAKU-annos Tyrniä & Valkosuklaata & Hunajaa 7 €. Saariston karussa otteessa kasvanutta vahvaa ja aromaattista tyrniä yhdistettynä lempeään ja laadukkaaseen valkosuklaaseen, sekä pieni twist hunajasta. Tyrninä kakun päällä lähituottajan kukkia ja yrttejä.
Ravintola Snickari / @restaurantsnickari Snickari on täysin uudistunut ravintola Naantalin vanhankaupungin ja vierasvenesataman kupeessa, historiallisessa puutalomiljöössä. Meillä tarjoillaan puhtaita makuja kera merinäköalan ja ainutlaatuisen tunnelman. Tervetuloa! SMAKU-annos; Ravioli 7 €. Keittiömestarin italialaisen isoäidin reseptillä valmistettu lammas ravioli vie sinut makumatkalle Italiaan.
Thai Garden Makumatka Aasiaan alkaa Thai Gardenista. Ravintola tarjoaa autenttisia, thaimaalaisia makuelämyksiä. SMAKU-annos Sateh hoy shell 7 €. Iron Chef valmistaa perinteisin thaimaalaisin ottein grillattua kampasimpukkaa ja artesaani maapähkinä currya.
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Kaivotori 2
21100 Naantali
02 435 9800, info@visitnaantali.comhttp://www.visitnaantali.com
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Visit Naantali
Kultarannan tilanhoitaja Sari Mäkiranta vuoden 2025 VALTAKUNNAN VIRALLISEKSI UNIKEOKSI ™27.7.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Vanhan ja arvostetun perinteen mukaisesti Sari Mäkirannan valinta julkistettiin Unikeonpäivänä sunnuntaina 27.7.2025 klo 8.00 molskauttamalla hänet mereen Naantalin vanhan kaupungin vierassatamassa.
Kenestä vuoden 2025 Valtakunnan virallinen Unikeko?15.7.2025 16:08:25 EEST | Kutsu
Naantalissa valmistaudutaan Unikeonpäivän viettoon ja odotettu keskikesän huipennus kruunaa Naantalin kesää! Valtakunnassa jännitys tiivistyy - kuka saa virkistävän kasteen ja halutun tittelin tänä vuonna? Kuka paljastuu vuoden 2025 Valtakunnan Viralliseksi Unikeoksi?
Yksittäisten matkailijoiden määrä kasvaa saaristossa – Herrankukkaro laajentaa palveluitaan myös yksityisille vieraille11.7.2025 07:48:00 EEST | Tiedote
Naantalin Rymättylässä toimiva saariston perinteikäs kokous- ja virkistyskeskus Herrankukkaro laajentaa palveluvalikoimaansa merkittävällä tavalla. Yli 30 vuoden ajan pääasiassa ryhmille suunnattuja elämyksiä tarjonnut matkailukohde avaa ovensa nyt myös yksittäisille vieraille loma-aikoina ja juhlapyhinä. Kasvava kiinnostus saariston luontomatkailua kohtaan sekä uusien majoitusvaihtoehtojen myötä Herrankukkaro vastaa yhä paremmin myös yksityisten asiakkaiden kysyntään.
Yli kaksisataa Team Rynkeby -pyöräilijää polkee heinäkuussa Suomesta Pariisiin syöpään sairastuneiden lasten hyväksi27.6.2025 07:47:00 EEST | Tiedote
Heinäkuussa käynnistyy jälleen sykähdyttävä matka, kun yli 200 suomalaista pyöräilijää lähtee polkemaan kohti Pariisia osana kansainvälistä hyväntekeväisyyspyöräilytapahtumaa Team Rynkeby.
Team Rynkeby Koulujuoksu –tapahtumassa lapset juoksevat lapsille.12.6.2025 07:50:00 EEST | Tiedote
Vuoden 2025 keräystulos oli upea 159.553,72 euroa Pohjoismaiden suurimmassa hyväntekeväisyysjuoksussa koululaiset juoksevat vakavasti sairaiden lasten hyväksi Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa sekä ensimmäistä kertaa myös Saksassa. Suomessa Team Rynkeby Koulujuoksun päätapahtuma juostiin 2. toukokuuta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme