Suomen Palopäällystöliitto ry

Opetusalan turvallisuuspalkinto 2020 on myönnetty Etelä-Karjalan lainvastaisten tekojen työryhmälle, joka tarttuu vakaviin kiusaamistilanteisiin ja tekoihin kouluissa

Jaa
Opetusalan turvallisuuspalkinnon 2020 saajaksi on valittu Etelä-Karjalan lainvastaisten tekojen työryhmä. Opetusalan turvallisuuspalkinto luovutettiin tiistaina 17.11.2020 Opetusalan turvallisuusfoorumissa.
Opetusalan turvallisuusfoorumi antaa opetuksen ja koulutuksen parissa työskenteleville eväitä turvallisemman kouluympäristön luomiseen. Kuvituskuva.
Opetusalan turvallisuusfoorumi antaa opetuksen ja koulutuksen parissa työskenteleville eväitä turvallisemman kouluympäristön luomiseen. Kuvituskuva.

Kouluissa lainvastaisia tekoja käsitellään valitettavan usein kiusaamisena. Kiusaaminen on epämääräinen ja vähättelevä ilmaisu, joka ei kerro yksittäisen teon vakavuutta, vastenmielisyyttä tai lainvastaisuutta. Laissa kiusaamista ei ole määritelty. Kasvuun ja kehitykseen kuuluu aina haasteita: sosiaalisten suhteiden luomisessa ja ylläpitämisessä on lähes kaikilla ajoittain vaikeuksia. Rikoksen tunnusmerkistön täyttävät teot eivät kuitenkaan kuulu luonnolliseen kasvuun ja kehitykseen.

Tapauksiin puuttumista varten Etelä-Karjalassa toimii lainvastaisten tekojen työryhmä, joka koostuu kuntien eri viranomaisista sekä Eksoten, Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen ja poliisin edustajista. Työryhmä on laatinut koko maakuntaan yhteisen ohjeistuksen, jonka mukaisesti kiusaamiseen ja lainvastaisiin tekoihin on puututtu alueen kouluissa hyvällä menestyksellä.

Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinnot myönnetty kolmelle

Tapahtumassa palkittiin myös Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinnoilla rehtori Kimmo Rantanen Seinäjoelta sekä palomestari Juha Lahtinen ja ruiskumestari Aleksi Matilainen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

Kimmo Rantasella on ollut Seinäjoen perusopetuspalvelujen turvallisuuden edistämisessä huomattava vastuu. Rehtorin toimen ohella hän on ollut perusopetuksen johtoryhmän jäsen vuodesta 2009. Rantasen vastuulla ovat perusopetuksen koulujen turvallisuus ja yhteiset hankkeet. Lisäksi hän auttaa ja kannustaa kouluja turvallisuussuunnittelussa.

Aleksi Matilainen ja Juha Lahtinen ovat merkittävällä henkilökohtaisella panoksellaan edistäneet Orimattilan Jokivarren koulun turvallisuuskulttuuria, -kasvatusta ja -käytäntöjä. Yhteistyöllä syntynyt koulutusmalli ja toimintakulttuuri ovat osoittaneet kiistatta toimivuutensa. Erityismaininnan ansaitsee 8. luokan oppilaiden erinomainen menestys vuosien ajan valtakunnallisessa NouHätä!-kilpailussa.

Palkinnot luovutettiin 16. valtakunnallisessa Opetusalan turvallisuusfoorumissa, johon kokoontui verkon välityksellä yli 100 opetusalan turvallisuudesta kiinnostunutta. Vuodesta 2005 jaetun, opetusalan turvallisuustoiminnan edistämiseksi perustetun palkinnon taustalla ovat Opetushallitus, aluehallintovirastot, Opetusalan ammattijärjestö OAJ, Suomen Rehtorit ry, Kuntaliitto, Pelastusopisto, Helsingin pelastuskoulu, Suomen Palopäällystöliitto ja SPEK-ryhmä.

Lisätietoa:

Palkintolautakunnan sihteeri: Tomi Timonen, koulutusjohtaja, Suomen Palopäällystöliitto, 044 733 4112

Palkintolautakunnan puheenjohtaja: Matti Waitinen, rehtori, 050 364 5374

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Opetusalan turvallisuusfoorumi antaa opetuksen ja koulutuksen parissa työskenteleville eväitä turvallisemman kouluympäristön luomiseen. Kuvituskuva.
Opetusalan turvallisuusfoorumi antaa opetuksen ja koulutuksen parissa työskenteleville eväitä turvallisemman kouluympäristön luomiseen. Kuvituskuva.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Palopäällystöliitto ry
Suomen Palopäällystöliitto ry
Iso Roobertinkatu 7 A 5
00120 Helsinki

0440 345 112http://www.sppl.fi

Suomen Palopäällystöliitto on aatteellinen yhdistys, jonka keskeisimpiä tavoitteita on yhteiskunnan turvallisuuden edistäminen ja jäsenistönsä ammattiosaamisen kehittäminen.

Palopäällystöliiton jäsenistö koostuu pelastusalan henkilöstöstä, sopimuspalopäällystöstä, turvallisuusalan asiantuntijoista ja johtavissa asemissa olevista henkilöistä. Liitolla ei ole ammatilliseen edunvalvontaan liittyviä tehtäviä.

Palopäällystöliitto on arvostettu turvallisuuspoliittinen keskustelija sekä avoimeen kumppanuuteen ja jatkuvaan kehittymiseen luottava yhteistyöjärjestö, joka tuottaa asiantuntija-, koulutus- ja materiaalipalveluja. Liiton vaikuttavuus perustuu pitkäjänteiseen työhön sekä välittömään yhteydenpitoon eri viranomaisten ja turvallisuusalan toimijoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Palopäällystöliitto ry

Vuoden 2023 Sosiaali- ja terveysalan turvallisuuspalkinto on myönnetty Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeen Kaatumisen ehkäisyn toimintamallille10.1.2024 12:57:23 EET | Tiedote

Kaatumisen ehkäisyn toimintamalli on saanut vuoden 2023 turvallisuuspalkinnon. Palkinnon myönsi Suomen Palopäällystöliiton Sosiaali- ja terveysalan turvallisuustoimikunta. Toimintamalli on tuotettu Etelä-Karjalan hyvinvointialueen hallinnoimassa Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeessa, ja se on merkittävä panos alueen ikääntyvien asukkaiden turvallisuuden parantamiseksi.

Terveiset Kanadasta: Mitä sinä voisit tehdä metsäpalojen estämiseksi Suomessa?5.7.2023 11:38:14 EEST | Tiedote

Kanadassa kärsitään yhdestä historiansa pahimmasta metsäpalokaudesta. Erittäin vaikeiden palojen taustalla on osaksi luonto ja sään ääri-ilmiöt ja osaksi ihmisten huolimattomuus. Myös Suomessa koettiin tänä keväänä ja kesänä pitkä ja kuiva ajanjakso, jolloin metsäpaloja syttyi ympäri maan. Metsäpalojen yleisimmät syttymissyyt Suomessa liittyvät ihmistoimintaan. Ilmastonmuutos alkaa näkyä myös Suomessa aiempaa pidempinä alkukesän kuivina kausina. City of Red Deerin pelastuslaitoksen johtaja ja Kanadan Palopäällystöliiton puheenjohtaja Ken McMullen kertoo, miten Kanadan paloja vastaan taistellaan ja mitä sinä voisit tehdä metsäpalojen estämiseksi Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye