Satakunnan ELY-keskus

Robocoast Rekry -pilottihankkeen avulla 159 erikoisosaajaa 67 yritykseen Satakunnassa

Jaa
Robocoast Rekry -hankkeen tuloksena rekrytoitiin 159 erikoisosaajaa 67:ään satakuntalaiseen automaatio- ja robotiikkaklusterin yritykseen. Hankkeen palvelu tavoitti peräti 1 000 työnhakijaa ja 140 yritystä. Hanke oli julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen työnvälityksen pilottihanke, jonka rahoittajana toimi Satakunnan ELY-keskus ja palveluntuottajana Talent Center Oy.

Robocoast Rekry -pilottihanketta toteutettiin 1.4.2018-30.11.2020 välisenä aikana. Hankkeen avulla vastattiin satakuntalaisten automaatio-, robotiikka- ja ohjelmointialan yritysten pitkään jatkuneeseen työvoima- ja osaajapulaan. Tehostettua työnvälitystä tehtiin julkisen ja yksityisen työvoimapalvelun yhteistyönä.

Yritysten osaamisvaatimukset olivat korkeat. Hankkeen kautta rekrytoidut 159 osaajaa sijoittuivat pääasiassa sähkö-, automaatio- ja energia-alan yrityksiin. Työllistyneiden pohjakoulutus oli pääasiassa insinööri tai diplomi-insinööri. Iältään rekrytoidut olivat pääosin alle 40-vuotiaita, mutta rekrytointeja tapahtui kaikissa ikäryhmissä. Yrityksistä suurin osa toimii Porissa, Ulvilassa tai Eurajoella.

Hankkeeseen TE-toimiston kautta ohjatuista 1 000 työnhakijasta noin puolet oli Satakunnan ulkopuolelta, mutta rekrytoiduista vain 14 henkilöä tuli Satakunnan ulkopuolelta.

- Hankkeen tavoitteena oli rekrytointien ohella alueen vetovoiman ja tunnettuuden lisääminen sekä työnhakijoiden liikkuvuuden edistäminen. Hankkeen toimesta osallistuttiin lukuisille messutapahtumille, tuotettiin yritysvideoita rekrytointien tueksi ja tuotiin aktiivisesti alueen uramahdollisuuksia esille maata kiertäneen kiertueen ja sähköisten mainoskampanjoiden avulla, kertoo koulutusasiantuntija Olli Sipilä Satakunnan ELY-keskuksesta.

- Hankkeen keskeinen havainto ja oppi oli yritysten korkeat osaamisvaatimukset. Työnhakijoiden osaaminen näillä aloilla vanhenee erityisen nopeasti ja oppilaitoksista vastavalmistuneiden osaaminen ei sekään usein riitä työnantajille. Tarvitaankin monia erilaisia lyhyt- ja pitkäkestoisia tutkinto-, muunto- ja täydennyskoulutuksia alan osaamishaasteeseen vastaamiseksi, toteaa yksikön päällikkö Maija Saari Satakunnan ELY-keskuksesta.

Hanke rahoitettiin osana työ- ja elinkeinoministeriön Kasvuyritysten työllisyysohjelma -rahoitusta ja oli osa valtion kanssa Lounais-Suomen positiivisen rakennemuutoksen edistämiseksi laadittua Silta-sopimusta. Työ kasvavan Robocoast -keskittymän osaajatarpeisiin vastaamiseksi ja alueen tunnettuuden lisäämiseksi jatkuu hankkeen päättymisen jälkeenkin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satakunnan ELY-keskus
Koulutusasiantuntija Olli Sipilä, puh. 0295 022 051
Yksikön päällikkö Maija Saari, puh. 0295 022 116


sähköpostit: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Sidosryhmät ovat erittäin tyytyväisiä Satakunnan ELY-keskuksen toimintaan30.11.2023 09:06:45 EET | Tiedote

ELY-keskusten sidosryhmien tyytyväisyyttä mitattiin syys-lokakuussa sähköisellä kyselyllä. Näkemyksiä yhteistyöstä pyydettiin viranomaiskumppaneilta, palveluntarjoajilta, oppilaitoksilta, elinkeinoyhtiöiltä, järjestötoimijoilta ja muilta kumppaneilta sekä ohjaavilta ministeriöiltä ja virastoilta. ELY-keskusten sidosryhmätutkimus toteutetaan joka toinen vuosi ja valmistui nyt seitsemännen kerran. Tulosten mukaan ELY-keskukset koetaan asiantuntevina ja osaavina, yhteistyötaitoisina sekä helposti lähestyttävinä viranomaistahoina. Lokakuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 1849 asiakasta valtakunnan tasolla ja Satakunnassa 68.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye