Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaalla työttömyyden tasainen lasku jatkui marraskuussa

Jaa
Pirkanmaan tänään julkaistun työllisyyskatsauksen mukaan maakunnan työttömyysaste oli marraskuussa 11,8 prosenttia, kun se koko maassa oli 12 prosenttia.

Työttömiä työnhakijoita oli yhteensä 28 891, heistä lomautettuina 5 450 henkilöä. Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna työnhakijoiden kokonaismäärä nousi lähes 12 900 henkilöllä, myös työttömiä työnhakijoita oli 7380 enemmän. Korkein työttömyysaste oli Tampereen seutukunnassa, jossa työttömien määrä kasvoi 6 164 henkilöllä edellisvuodesta. Määrä kuitenkin laski merkittävästi lokakuusta.

Marraskuussa ilmoitettiin lähes 6 100 uutta avointa työpaikkaa, mikä on 511 enemmän kuin vuosi sitten.

- Pitkäaikaistyöttömyyden määrä on kasvanut huolestuttavasti. Yli vuoden työttömänä työnhakijana olleiden määrä kasvoi 37 prosentilla edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta. Lisäksi yli 2 vuotta työttömänä olleita oli marraskuussa 13 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, kertoo ennakointiasiantuntija Juha Salminen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Työttömien työnhakijoiden määrän kasvu vuositasolla johtuu koronaviruksen torjuntaan liittyvistä toimista ja sen aiheuttamasta taloustilanteen merkittävästä muuttumisesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Salminen
Ennakointiasiantuntija
Puhelin 0295 036 208
Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä Pirkanmaalla oli tammikuussa 6115 henkilöä suurempi kuin vuotta aiemmin20.2.2024 08:00:00 EET | Tiedote

Pirkanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä tammikuussa laski hiukan edellisestä kuukaudesta, mutta oli huomattavasti korkeampi kuin vuotta aiemmin. Työttömien määrä Pirkanmaalla oli tammikuussa 27 908 henkilöä. Työttömyys laski joulukuusta 465 henkilöllä. Lomautettujen määrä oli 3327 henkilöä, kasvua oli vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna 1715 henkilöä, eli 106 prosenttia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye