Pirkanmaan ELY-keskus

Perinnemaisemat kaipaavat huolenpitoa - etsintäkuulutus Pirkanmaan luonnonhoitajista ja perinnemaisemista!

Jaa
Perinnemaisemat, kuten niityt, kedot, haat, ranta- ja metsälaitumet kaipaavat hoitoa, jotta ne ja niiden monimuotoinen, mutta uhanalainen lajisto säilyy. Kerro meille yrityksestäsi, yritystoiminnastasi, yhdistyksestäsi tai talkooporukasta, joka voisi toteuttaa perinnemaisemakunnostusta ja -hoitoa Pirkanmaalla etenkin vuosina 2021–2022. Hoito- ja kunnostustöiden toteutuksesta maksetaan palkkiot.
Umpeenkasvava perinnemaisema kaipaa alkukunnostusta ja hoitoa säilyäkseen. Kuva: Suvi Järvenpää.
Umpeenkasvava perinnemaisema kaipaa alkukunnostusta ja hoitoa säilyäkseen. Kuva: Suvi Järvenpää.

Kunnostustöihin kaivataan tekijöitä mm. raivauksiin ja puiden kaatoihin, niittoihin kuivalle maalle ja rannoille sekä niitto-, raivaus- ja hakkuujätteen keräämiseen ja kuljettamiseen.

Hoitotöihin kaivataan lisäksi laiduntajia: lampaita, lehmiä, hevosia, alpakoita, jne., sekä työntekijöitä käsin ja koneellisesti tehtäviin niittoihin. Etsimme myös liikutettavia lammaskatraita paimenkoirineen pienille kohteille.

Tehtävät työt ovat lähes yhtä monimuotoisia kuin niittyjen lajisto, joten älä epäröi ilmoittaa erikoisemmastakaan luonnonhoitoon liittyvästä työtavasta!

Pirkanmaalla on myös kunnostusta kaipaavia perinnemaisemia, joista ELY-keskus ei vielä tiedä. Jos tällainen hiomaton helmi on tiedossasi, kerro meille siitäkin! Arvokkaimmille perinneympäristöille pyritään järjestämään kunnostus Pirkanmaan ELY-keskuksen toimesta, tietysti maanomistajan luvalla.  

Perinnemaisemien kunnostus ja hoito on osa ympäristöministeriön käynnistämää Helmi-elinympäristöohjelmaa, jossa on mukana myös Pirkanmaan ELY-keskus. Hoitotyöt tehdään pääasiassa Helmi-ohjelmassa valmistuvien suunnitelmien mukaisesti. Toivomme teidän lisäävän tiedon tarjoamastanne työpanoksesta tai eläimistä ensisijaisesti Laidunpankkiin, jolloin tiedot ovat kootusti ja valtakunnallisesti saatavilla. Voitte ottaa myös suoraan yhteyttä Pirkanmaan ELY-keskukseen puhelimitse tai sähköpostilla. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektisuunnittelija Suvi Järvenpää, p. 0295 036 379, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi


Ympäristöasiantuntija Tiina Schultz, p. 0295 036 382, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Umpeenkasvava perinnemaisema kaipaa alkukunnostusta ja hoitoa säilyäkseen. Kuva: Suvi Järvenpää.
Umpeenkasvava perinnemaisema kaipaa alkukunnostusta ja hoitoa säilyäkseen. Kuva: Suvi Järvenpää.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Rantatunneliin puolivuotishuolto ja pesu – yösulkuja arkisin kahden viikon ajan5.9.2023 10:45:00 EEST | Tiedote

Tampereen Rantatunnelissa tehdään yötyönä viikoilla 37 ja 38 tunnelin puolivuotishuolto. Työt suoritetaan tunneliputki kerrallaan neljänä perättäisenä yönä maanantai-illoista varhaisiin perjantaiaamuihin. Pirkanmaan ELY-keskus pesee ja puhdistaa silloin tunnelin perusteellisesti. Samanaikaisesti Fintraffic Tie Oy huoltaa ja testaa tunnelin teknisiä järjestelmiä. Töiden ajaksi ajoneuvoliikenne ohjataan varareitille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme