Snellmans nya pastejask ett led i arbetet för att minska matsvinnet

Att minska på matsvinnet är ett bra sätt att göra en insats för miljön och klimatet. Det bästa är att vi alla kan vara med och bidra. Här vill Snellman hjälpa konsumenterna på traven.
– Vi vill göra det lätt för alla att välja ett ansvarsfullt alternativ. Genom att erbjuda bättre förpackningslösningar kan vi påverka matsvinnet i hushållen. Med innovativa lösningar minskar svinnet nästan automatiskt, eller åtminstone så att man inte behöver ägna det hemskt mycket tankeverksamhet, säger Tommi Fors som är marknadsförings- och kommunikationsdirektör på Snellman.
Bättre smak med buljong
I samband med att asken ändrar förbättras också smaken med köttbuljong. Den förnyade produkten görs nu helt utan mjölk. Köttbuljongen som används i leverpastejen är även den med och minskar på matsvinnet.
- Vid framställningen tar vi vara på överblivna ben från våra processer och kokar egen buljong av dem. Kött, ben och äkta kryddor utgör grunden för vår smakrika buljong, berättar produktgruppschef Johanna Salo.
För att bättre ta vara på benen investerade Snellman ifjol i byggandet av en egen buljongfabrik. Den nya fabriken drivs helt på biogas, precis som hela Snellmans fabrik i Jakobstad.
Förnyade leverpastejer:
- Leverpastej 2 x 75 g
- Lantleverpastej 2 x 75 g
- Leverpastej med gräslök 2 x 75 g
Nyckelord
Kontakter
Tommi Fors,
marknadsförings- och kommunikationsdirektör, Snellmans Köttförädling Ab
044-7966513, tommi.fors@snellman.fi
Bilder


Dokument
Länkar
Om
Snellmans Köttförädling Ab är ett familjeföretag från Jakobstad som har tillverkat högkvalitativa kött- och charkprodukter i 70 år. Företaget tillverkar sina produkter utgående från principer de inte ger avkall på, hög kötthalt och inga onödiga tillsatsämnen. Vid fabriken i Jakobstad jobbar ca 900 människor. Snellmans Köttförädling Ab ingår i livsmedelskoncernen Snellman Ab.
Följ Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Snellman lanserar nytt alternativ till traditionellt malet kött – kombinationen av nötkött och ärta är förvånansvärt vanlig13.11.2025 08:00:00 EET | Pressmeddelande
Malet kött är en av de mest använda råvarorna i finländska hemmakök och ingår i många favoriträtter. Snellman lanserar nu som första företag i Finland ett nytt alternativ till traditionellt malet kött. Malet nötkött och ärtfärs 7,5% består av 70 procent finländskt nötkött och 30 procent ärtfärs. Produkten är proteinrik och innehåller endast 7,5 procent fett.
Snellmanilta uudenlainen vaihtoehto perinteiselle jauhelihalle – naudanlihasta ja herneestä tehty uutuus on hämmästyttävän tavallinen13.11.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Jauheliha on suomalaisten kotikeittiöissä yksi käytetyimmistä raaka-aineista ja kuuluu moniin suosikkiruokiin. Snellman lanseeraa nyt uuden vaihtoehdon perinteiselle jauhelihalle ensimmäisenä Suomessa. Kevyt Nauta-Hernejauhis 7,5 % sisältää 70 % suomalaista naudanlihaa ja 30 % hernejauhista. Tuote on runsasproteiininen ja siinä on vain 7,5 % rasvaa.
Snellman visar riktningen för djurens välmående tillsammans med producenterna – målet är 100 % frigrisning år 20283.10.2025 09:00:00 EEST | Pressmeddelande
Snellmans målsättning är att alla grisar på Lantgriskedjans familjegårdar föds i frigrisning från och med år 2028. Redan nu föds över 70 % av grisarna i frigrisning.
Snellman näyttää suuntaa eläinten hyvinvoinnissa yhdessä tuottajien kanssa – tavoitteena 100 % vapaaporsitus vuonna 20283.10.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
Snellmanin tavoitteena on, että kaikki Maatiaispossut syntyvät vapaaporsituksessa perhetiloilla vuoteen 2028 mennessä. Jo nyt yli 70 % porsaista syntyy vapaaporsituksessa.
Drömmen blev verklighet – Snellman lanserar finsk lufttorkad skinka27.8.2024 09:34:14 EEST | Nyheter
Finländarna har länge kunnat njuta av lufttorkade skinkor, men utbudet i butiken har främst utgjorts av importerade produkter. Fast vem har sagt att lufttorkad skinka måste komma från Parma? Nu kommer den från Jakobstad.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum
