
Kasarmikadun uudessa ravintola Gilletissä juhlistetaan hyvää elämää

Uudesta Gilletistä halutaan luoda klassikko, josta tulee pysyvä kiintopiste Helsingin ravintolaelämään. Paikalla on historiaa pitkäikäisistä ravintoloista, viihdyttihän Gilletin edeltäjä Cantina West asiakkaita samassa rakennuksessa peräti 29 vuotta. Ravintolan suunnittelutoimistoksi valittiin helsinkiläinen Suunnittelutoimisto Amerikka.
”Liikeidean ytimessä on ihmisten yhdessäolo; nauttiminen, syöminen ja juhliminen itselle tärkeiden ihmisten kanssa. Yhdessäolossa on voimaa, se ei muutu ajan virrassa”, toteaa sisustusarkkitehti Taija Maunu Amerikasta.
”Valaistukseltaan, kalustukseltaan ja tunnelmaltaan erilaisista miljöistä jokainen seurue löytää juuri heille sopivimman sopen elämän eri juhlahetkiin. Kaikissa tiloissa voi ruokailla tai nauttia Gilletin laadukkaista juomista. Ruokalista tukee yhdessäolon ajatusta”, Maunu jatkaa.
Ravintolan tunnelman ja toiminnallisuuden keskiössä Lasipihan baari
Ravintolan sisäpiha toimii talvipuutarhamaisena kohtaamispaikkana. Kuuteen metriin nouseva katto, vehreä kasvillisuus ja valtava baaritiski tekevät tilasta näyttävän. Baarista tarjoillaan ajattomia cocktail-klassikoita ja pohjoisen luonnon mauista inspiroituneita mocktaileja.
Lasipihan tunnelmaan on helppo pistäytyä ja viihtyä pidempäänkin – tai vaihtaa tiloja tunnelman mukaan. Can Can -salissa syödään ja seurustellaan art deco -hengessä, Tempero on rustiikkinen, Väli-Amerikan tunnelmista inspiroitunut tila.
Gilletin ruokafilosofia pohjautuu ensiluokkaisiin raaka-aineisiin
Ruokalistalla aistii vaikutteita klassisesta skandinaavisesta perinteestä, mutta Gilletissä ei arastella hyödyntää myöskään maailman etnisten keittiöiden makuja. ”Valtamerien äyriäiset tulevat hyvin toimeen Inarijärven siian kanssa, ja Herrankunnan tilan kyyttö sopii loistavasti calabrialaisen Nduja-salamin kanssa. Keskiössä ovat laadukkaat raaka-aineet ja hyvät maut”, kertoo keittiötoimenjohtaja Sami Hiltunen Ravintolakolmio-konsernista. ”Erityisherkkua on ostereita, hummeria, sinisimpukoita ja katkarapuja sisältävä äyriäisvalikoima.”
Lounaalle katetaan niin tasokas bisnesmenu kuin kotiruokatyyppisiä annoksia. Höyryävää bouillabaissea on tarjolla joka päivä. Arkipäivinä tarjoiltavan lounaan raikastaa runsas Green table, joka sopii nautittavaksi myös sellaisenaan.
Gilletin laadukasta viinivalikoimaa yhdistää vastuullinen tuottaminen. Hiltunen lupaa, että alati karttuvalta kellarilistalta avataan todellisia helmiä vieraiden erityisiin hetkiin. Sesonkien ja trendien mukaan vaihtuva olutlista on vaikuttava sekin, helmenä talon oma Gillet Lager, Mallaskosken Panimon vain Gilletille panema.
Juhlatalo Gillet – juhlia jo 1920-luvulta
Kasarmikadun kivilinnassa on juhlittu jo 1920-luvulta lähtien. Vieraat ovat vuosikymmenten saatossa vaihtuneet, mutta juhliminen on edelleen Gilletin sydämessä. Hienosti entisöity toisen kerroksen ”Festsal” 100 vuotta vanhoine kristallikruunuineen ja vaaleine liinoineen on isompien tapahtumien ja juhlien näyttämö jopa 130 juhlijalle, niin perhe- kuin yritysjuhliin. Kolmessa kabinetissa kokoonnutaan pienemmin.
Kivilinnassa on kohahdutettu kaupunkilaisia ennenkin. 1990-luvulla nykyisen Gilletin tilassa avautui Helsingin ensimmäinen texmex-ravintola Cantina West, jonka uniikki liikeidea kantoi menestyksekkäästi aina vuoteen 2019 asti. Uusi Gillet upeine Lasipihoineen täydentää nyt Kaartinkaupungin vireää ja kiinnostavaa ravintolaelämää.
Ravintolapäällikkönä aloittaa Ari Savunen ja keittiöpäällikkönä Toni Leskinen.
Gillet Bar & Bistro avautuu 2.2.2021 osoitteessa Kasarmikatu 23, Helsinki. Ravintola on avoinna ma-to klo 11–22 (keittiö sulkeutuu klo 21), pe 11–23 (keittiö sulkeutuu klo 22) ja la 12–23 (keittiö sulkeutuu klo 22).
Pöytä- ja juhlatilavaraukset: s-posti: ravintola@gillet.fi , puh. 020 742 4210
Lisätietoja: Sami Hiltunen, keittiötoimenjohtaja, partner, Ravintolakolmio-konserni / Gillet Bar & Bistro, sami.hiltunen@ravintolakolmio.fi, puh. 040 588 3448
Joonas Keskinen, kentän johtaja, senior partner, Ravintolakolmio-konserni / Gillet Bar & Bistro, joonas.keskinen@ravintolakolmio.fi, puh. 040 738 4087
Taija Maunu, sisustusarkkitehti, Suunnittelutoimisto Amerikka Oy, taija.maunu@amerikka.fi, puh. 044 762 5401
Gillet Bar & Bistro on monen miljöön tyylikkään rento ruoka- ja seurusteluravintola Helsingin Kasarmikadulla. Kivikaunottaressa on juhlittu jo 1920-luvulta lähtien. Vieraat ovat vuosikymmenten saatossa vaihtuneet mutta elämästä nauttiminen ja juhliminen on edelleen Gilletin sydämessä. Nyt 2020-luvulla ravintola palvelee kaikkia meitä, jotka haluamme juhlistaa hyvää elämää – tilanteessa kuin tilanteessa ja yhdessä ystävien kanssa.
Gillet koostuu Lasipihasta (88 paikkaa), ensimmäisen kerroksen kahdesta ravintolatilasta (yhteensä 118 paikkaa) sekä toisen kerroksen juhlasali Festsalista kabinetteineen (150 asiakaspaikkaa). Tilat omistaa ruotsalainen kauppakilta Handelsgillet i Helsingfors. Ravintoloitsijana toimii toisen polven perheyritys Ravintolakolmio-konserni.
Ravintolakolmio-konserni on yli 40-vuotias perheyritys, jota luotsaa järjestyksessään jo toinen sukupolvi. Konserniin kuuluu 12 yksilöllistä ravintolaa pääkaupunkiseudulla. Ravintoloita yhdistää pitkäikäisyys ja kestävät liikeideat. Ravintolakolmio työllistää kaikkiaan noin 150 henkeä, ja kokonaisliikevaihto vuonna 2019 oli noin 24,5 miljoona euroa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Joonas Keskinen, kentän johtaja, senior partner, Ravintolakolmio-konserni Oy, puh. 040 738 4087, joonas.keskinen@ravintolakolmio.fi
Joonas Keskinenkentän johtaja, senior partnerRavintolakolmio-konserni
Puh:0407384087joonas.keskinen@ravintolakolmio.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Pieni Ideapuoti Oy
Kaisa Mäkäräinen ja Kolin Matkailu Oy yhteistyöhön. Urheilijoille tiedossa täsmävinkkejä treeniin.6.9.2023 08:30:00 EEST | Tiedote
Kolin Matkailu Oy ja urheilija, yrittäjä Kaisa Mäkäräinen ovat sopineet monipuolisesta yhteistyöstä. Mäkäräinen on jatkossa mukana edistämässä Kolin matkailualueen tunnettuutta erityisesti urheilijoiden ja eri urheilulajien harrastajien parissa. Yhteistyön ensi vaiheessa hän on kartoittanut Kolin parhaita harjoituspaikkoja ja -reittejä niin treeniryhmien leirityspaketteihin kuin kilpaurheilijoiden omatoimista treenaamista varten.
Kolin kansallismaisema esillä Pariisin muotiviikoilla Ivana Helsingin näytöksessä. Kolin Matkailu tavoittelee yhteistyöllä uusia kohderyhmiä.14.7.2023 12:00:00 EEST | Tiedote
Kansainvälinen yleisö pääsee ihailemaan Kolin kansallispuiston maisemia Pariisin muotiviikoilla syksyllä 2023. Taiteilija Paola Suhosen kuvaamat Koli-aiheiset, antiikkisella tekniikalla otetut suurvalokuvat toimivat tuolloin Ivana Helsingin 25-vuotisjuhlanäytöksen taustamaisemana. Yhteistyöllä Kolin Matkailu Oy tavoittelee kansainvälistä näkyvyyttä ja uusia kohderyhmiä.
Seikkailumatkailija Anna-Katri Räihästä Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen7.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote
Anna-Katri Räihä (39) on saavuttanut tavoitteensa käydä kaikissa maailman 197 maassa. Ainoastaan noin 300 ihmistä koko maailmassa on päässyt samaan, heistä vain noin 30 on ollut naisia. Räihä on ensimmäinen suomalainen nainen, ja samalla nuorin pohjoismainen nainen, joka on käynyt kaikissa maailman maissa.
Anna-Katri aikoo valloittaa kaikki maailman maat. Kohta tavoite täyttyy.16.3.2023 07:00:00 EET | Tiedote
Maaliskuussa 39-vuotias seikkailumatkailija Anna-Katri Räihä matkustaa Tyynellemerelle. Kun alueen kymmenen saarivaltiota on koettu, jää helsinkiläisen Räihän maalistalle enää Turkmenistan. Sitten kaikki maailman 197 maata on nähty – näillä näkymin tavoite toteutuu kesäkuussa 2023.
Kolin matkailualue on valittu Pohjoismaiden parhaaksi ulkoilukohteeksi.8.3.2023 09:02:00 EET | Tiedote
Kolin matkailualue on saanut Pohjoismaiden parhaan outdoor- eli ulkoilukohteen palkinnon. Palkinnosta kilpailivat muun muassa tanskalainen Sønderjyllandin alue sekä kotimainen GoSaimaa. Palkinto julkistettiin kansainvälisillä matkailumessuilla, ITB Berlinissä, 7.3.2023. Scandinavian Outdoor Awards palkitsee pohjoismaisia luontomatkakohteita, jotka ovat panostaneet merkittävällä tavalla alueensa matkailun kehittämiseen.