Robert Bosch Venture Capital perustaa kolmannen, 150 miljoonan euron arvoisen rahaston
Myös suomalainen Optomed on Boschin sijoitussalkussa
- Robert Bosch Venture Capitalin hallinnoimien rahastojen kokonaisarvo on nyt 420 miljoonaa euroa
- Rahasto investoi niin siemenvaiheen kuin kasvuvaiheenkin startupeihin
Bosch-konsernin pääomasijoitusyhtiö Robert Bosch Venture Capital GmbH on perustanut kolmannen rahaston, jonka arvo on 150 miljoonaa euroa. ”Robert Bosch Venture Capital vahvistaa Boschin innovatiivista edelläkävijyyttä luomalla arvokkaita kontakteja startup-ekosysteemin kanssa", sanoo Boschin pääjohtaja Volkmar Denner. Investoinnit avaavat Boschille aikaisen pääsyn startup-ekosysteemistä nouseviin poikkeuksellisiin innovaatioihin. Samalla startupien tuottamat avoimet innovaatiot tukevat Boschin teknologiajohtajuutta.
Startup-portfolion laajennus
Kolmannen rahaston myötä Robert Bosch Venture Capital hallinnoi nyt 420 miljoonan euron varallisuutta. Yhtiö investoi sekä innovatiivisiin uusyrityksiin että tiettyihin toimialakohtaisiin pääomasijoitusrahastoihin Euroopassa, Yhdysvalloissa, Israelissa ja Kiinassa.
"Uusi rahasto keskittyy kiinnostaviin avauksiin automaation, sähköistyksen, energiatehokkuuden, mahdollistavien teknologioiden ja terveydenhuollon saralla. Investoimme myös palveluihin ja liiketoimintamalleihin sekä edellä mainituilla liiketoiminta-alueilla käytettäviin uusiin materiaaleihin", sanoo Robert Bosch Venture Capitalin toimitusjohtaja Ingo Ramesohl.
Robert Bosch Venture Capitalin salkussa on useita tunnettuja yrityksiä kuten esimerkiksi sulautetun konenäön markkinajohtaja Movidius ja älykodin viestintälaitteden markkinajohtaja Green Peak. Yksi esimerkki rahaston aiemmista exiteistä on Facebookille myyty israelilainen yhtiö Pebbles, joka johtaa eleentunnistuksen kehitystyötä.
Sijoituksia niin siemen- kuin kasvuvaiheenkin yrityksiin
Robert Bosch Venture Capital on mukana niin startup-yritysten siemenvaiheen kuin varhaisen ja myöhäisenkin vaiheen rahoituskierroksilla sekä osallistuu yksityisten yritysten jatkoinvestointeihin. Yrityksen vaiheesta riippuen investointien määrä vaihtelee alle 500 000 euron siemenrahasta yli viiteen miljoonaan euroon. Tyypillinen kokonaisinvestointi Robert Bosch Venture Capitalin salkussa olevaan yhtiöön vaihtelee 6–15 miljoonaan euron välillä.
Myös suomalainen Optomed Boschin sijoitussalkussa
Syksyllä 2015 Robert Bosch Venture Capital investoi merkittävän summan suomalaiseen Optomediin, joka on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava verkkokalvokameraratkaisuja tuottava yhtiö.
"Investointi on suuri tunnustus sekä teknologiallemme että tiimillemme Suomessa. Käytämme rahan nopeuttamaan liiketoimintamme kasvua, edistämään tuotekehitystä ja auttamaan strategiamme toteuttamista onnistuneesti. Robert Bosch Venture Capitalin sijoitus osoittaa, että olemme kasvamassa aidosti globaaliksi yritykseksi", sanoo Optomedin toimitusjohtaja Seppo Kopsala.
”Maailmanlaajuinen kroonisten sairauksien kuten diabeteksen kasvu edellyttää verkkokalvon seulontaratkaisuja vakavien silmäsairauksien ehkäisemiseksi sekä niiden ajoissa toteamiseksi. Optomed tarjoaa tekniseltä suorituskyvyltään erinomaisen, edullisen lähestymistavan, jonka avulla seulontoja voidaan tehdä maailmanlaajuisesti. Se avaa suuria mahdollisuuksia", sanoo Robert Bosch Venture Capitalin Investment Partner Dieter Kraft.
Startupit jotka ovat kiinnostuneita ottamaan yhteyttä Robert Bosch Venture Capitaliin, löytävät lisätietoa osoitteesta www.rbvc.com.
Yhteyshenkilöt
Maija Andersson
+358 10 480 8225
maija.andersson@fi.bosch.com
Tietoja julkaisijasta
Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2021 lopussa noin 402 600 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 78,7 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, teollisuus 4.0:lle ja verkottuneeseen liikkumiseen. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta.
Strategisena tavoitteena on helpottaa elämää ja parantaa elämänlaatua tuotteilla ja ratkaisuilla, jotka sisältävät tekoälyä (AI) tai jotka on kehitetty tai valmistettu sen avulla. Yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life.”
Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Bosch-konserni on ollut hiilineutraali vuoden 2020 ensimmäisestä neljänneksestä lähtien. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 76 100 henkilöä 128 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Heistä noin 38 000 on ohjelmistokehittäjiä.
Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Sen ansiosta yhtiön on mahdollista suunnitella tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti ja sijoittaa tulevaisuutensa kannalta välttämättömiin investointeihin etupainotteisesti. Yleishyödyllinen säätiö Robert Bosch Stiftung omistaa 94 prosenttia Robert Bosch GmbH:n osakkeista. Loput osakkeista omistaa Boschin perhe yrityksensä kautta sekä Robert Bosch GmbH. Suurinta äänivaltaa yhtiössä käyttää Robert Bosch Industrietreuhand KG, joka huolehtii myös omistajuuteen liittyvistä toiminnoista.
Lue lisää: www.bosch.fi, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy
Boschin liiketoimintavuoden 2024 ennakkotiedot julki31.1.2025 16:19:19 EET | Tiedote
Bosch on julkaissut ennakkotiedot vuoden 2024 liiketoimintavuodesta, joka oli haasteellinen markkinakehityksen vuoksi. Huolimatta taloudellisista paineista yritys on edistynyt pitkän aikavälin strategiassaan ja pyrkii edelleen saavuttamaan tavoitteensa kasvussa ja kilpailukyvyn vahvistamisessa.
Bosch käyttää ohjelmistoja ja tekoälyä tehdäkseen tuotteistaan älykkäämpiä ja parantaakseen ihmisten turvallisuutta7.1.2025 13:42:24 EET | Tiedote
CES 2025: Boschin tuotteet ovat läsnä kaikilla elämänalueilla Tanja Rueckert: “Ohjelmisto ja digitaaliset ratkaisut ovat liiketoimintamme kulmakiviä.” Rajaton kunnianhimo: Bosch odottaa saavuttavansa yli 6 miljardin euron myynnin ohjelmistojen ja palvelujen osalta ensi vuosikymmenen alkuun mennessä. Koodattu #LikeABosch: yli 5 000 Boschin tekoälyasiantuntijaa on rekisteröinyt yli 1 500 tekoälypatenttia vain viidessä vuodessa – ei vertaistaan Saksassa eikä Euroopassa. Bosch Tech Compass: Suurin osa vastaajista aikoo kouluttautua tekoälyn parissa vuonna 2025 – Bosch on jo kouluttanut onnistuneesti 65 000 työntekijää. Ohjelmistorajoitteinen liikkuvuus: Bosch on liikkuvuuteen erikoistuneen ohjelmistotaitonsa avulla ihanteellinen kumppani maailman suurimmille teknologia-alan toimijoille. Palkittu teknologia: älykäs Boschin pinnasänky auttaa nuoria vanhempia huolehtimaan vastasyntyneistään – ja voittaa CES-palkinnon. Bosch arjessa: älykkäät MEMS-anturit varmistavat intuitiivisen ja energiate
Bosch Sensortec mukana laatimassa Suomen kansallista puolijohdestrategiaa26.4.2024 14:07:27 EEST | Tiedote
Suomen puolijohdetoimiala ennakoi liikevaihtonsa kolminkertaistuvan 5–6 miljardiin euroon ja alan työntekijöiden määrän kasvavan 20 000:en vuoteen 2035 mennessä. Strategian mukaan Suomessa toimivilla puolijohdeyrityksillä on erinomaiset lähtökohdat kasvaa tätäkin nopeammin.
Bosch panostaa innovaatioihin, kumppanuuksiin ja yritysostoihin – kustannussäästöt edelleen keskeisiä18.4.2024 11:33:32 EEST | Tiedote
Kasvutavoitteet edellyttävät hyvää kannattavuutta ja taloudellista vakautta
Turvallisempien teiden puolesta: Bosch ja Microsoft yhteistyöhön generatiivisen tekoälyn hyödyntämiseksi29.2.2024 07:49:59 EET | Tiedote
Skenaario, jota yksikään kuljettaja ei halua nähdä: pallo vierii tielle. On todennäköistä, että pallon perässä tielle juoksee lapsi. Ihmiskuljettajat osaavat arvioida tilanteen vaarallisuuden jo tielle vierivästä pallosta, mutta myös automaatiojärjestelmien on opittava arvioimista. Nyt Bosch haluaa lisätä generatiivisen tekoälyn käyttöä, jotta automaattinen ajaminen kehittyy entisestään.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme