Varsinais-Suomen ELY-keskus

REACT-EU-rahoitushaku on avattu yrityksille Varsinais-Suomessa

Jaa
ELY-keskus on avannut REACT-EU-rahoitushaun, joka on käynnissä 31.5.2021 asti. ELY-keskus myöntää rahoitusta yrityksille ELY:n yritysten kehittämisavustuksina. REACT-EU on osa Euroopan unionin elpymispakettia.

Varsinais-Suomessa ELY-keskus arvioi saapuneet hakemukset alueellisten linjausten (Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategia) perusteella, joten hankkeilta edellytetään merkittäviä vaikutuksia joko yrityksen kansainväliseen kasvuun ja/tai positiivisia ympäristövaikutuksia (esim. vähähiilisyys ja kiertotaloudelliset ratkaisut). Lisäksi REACT-EU-haussa arvioinnin painopisteitä ovat muun muassa seuraavat teemat:

  • Vihreä siirtymä, ml. vähähiiliset, vihreää taloutta ja kiertotaloutta edistävät ratkaisut
  • Digitalisaation hyödyntäminen liiketoiminnan eri vaiheissa
  • Uuden teknologian käyttöönotto

Rahoituspäätöksiä voidaan alkaa tehdä loppukeväästä 2021 eduskunnan ja valtioneuvoston päätösten jälkeen. Varsinais-Suomen ELY-keskus tekee REACT-EU-rahoitusehtoihin pohjautuvat päätökset käytettävissä olevien alueellisten määrärahojen antamissa rajoissa.

Hakemukset tulee täten jättää viimeistään 31.5.2021 sähköiseen järjestelmään osoitteessa: https://sahkoinenasiointi.ahtp.fi/fi/palvelut

Tiivistelmä REACT-EU-rahoitushausta Varsinais-Suomessa

Kenelle? Kasvua tavoitteleville pk-yrityksille. Kohderyhmänä ovat erityisesti teollisuuden alalla toimivat, kansainväliseen kysyntään suuntaavat matkailu- ja palvelualan yritykset sekä hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalan palveluita ja toimintamallejaan radikaalisti uudistavat pk-yritykset. 

Mihin? Kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin (investoinneissa vain koneet ja laitteet sekä aineettomat investoinnit, ei esim. tuotanto- tai toimitilat).

Kuinka paljon? Investoinneissa tukitaso on 10-30% ja kehittämistoimenpiteissä 50% hankkeen kustannuksista. Kehittämistoimenpiteissä avustus voi olla kuitenkin enintään 50 000 EUR per hanke.

Mistä? ELY-keskus arvioi hakemukset ja tekee rahoituspäätökset. Haku tapahtuu sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelusta, yrityksen kehittämisavustuksen haun kautta.

Mitä tavoitellaan? Pk-yritysten tukemista ja uusiutumista COVID19-kriisistä selviytymiseksi. Rahoituksella luodaan pohjaa talouden vihreälle, digitaaliselle ja palautumiskykyä tukevalle elpymiselle sekä pyritään vauhdittamaan yritysten merkittäviä investointi- ja kehittämishankkeita.

Lisätietoja:

Lisärahoitusta haettavissa yritystukiin osana REACT-EU -toimenpiteitä

ELY:n rahoituslinjaukset

Yhteyshenkilöt Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa:

Leevi Törmäkangas, Team Finland-koordinaattori, puh. 0295 022 616, leevi.tormakangas@ely-keskus.fi

Marjo Vihervirta, yritysasiantuntija, puh. 0295 022 691, marjo.vihervirta@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Rävsundsbrons rörelser har ökat eftersom begränsningarna av den tunga trafiken inte alltid följts10.6.2024 09:04:28 EEST | Tiedote

NTM-centralen uppmanar den tunga trafikens förare att följa de trafikbegränsningar som fastställts för Rävsundsbron. Brons rörelser har återigen ökat och det har framgått att orsaken är att trafikbegränsningarna inte alltid följts. Det har observerats att tunga fordon mötts och kört efter varandra utan tillräckligt avstånd på bron. Situationen är oroväckande, eftersom varje sådan händelse ökar risken för att skadorna på bron förvärras. Om brons skick försämras blir NTM-centralen tvungen att införa ytterligare trafikbegränsningar. Sådana skulle oundvikligen medföra betydande olägenheter och merkostnader för tunga transporter och för näringslivet.

Kirjalansalmen sillan liikkeet ovat lisääntyneet, koska raskaan liikenteen rajoituksia ei ole aina noudatettu10.6.2024 09:04:28 EEST | Tiedote

ELY-keskus vetoaa raskaan liikenteen kuljettajiin noudattamaan Kirjalansalmen sillalle asetettuja liikennerajoituksia. Sillan liikkeet ovat jälleen lisääntyneet ja niiden syyksi on selvinnyt, ettei liikennerajoituksia ole aina noudatettu. Sillalla on havaittu raskaiden ajoneuvojen kohtaamisia sekä peräkkäin ajamista ilman riittävää etäisyyttä. Tilanne on huolestuttava, sillä jokainen tapaus lisää riskiä sillan vaurioitumisen pahanemiselle. Mikäli sillan kunto heikkenee, ELY-keskus joutuu asettamaan lisää liikenteen rajoituksia. Niistä aiheutuisi väistämättä merkittäviä haittoja ja lisäkustannuksia raskaille kuljetuksille ja elinkeinoelämälle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye