Varsinais-Suomen ELY-keskus

REACT-EU-rahoitushaku on avattu yrityksille Varsinais-Suomessa

Jaa
ELY-keskus on avannut REACT-EU-rahoitushaun, joka on käynnissä 31.5.2021 asti. ELY-keskus myöntää rahoitusta yrityksille ELY:n yritysten kehittämisavustuksina. REACT-EU on osa Euroopan unionin elpymispakettia.

Varsinais-Suomessa ELY-keskus arvioi saapuneet hakemukset alueellisten linjausten (Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategia) perusteella, joten hankkeilta edellytetään merkittäviä vaikutuksia joko yrityksen kansainväliseen kasvuun ja/tai positiivisia ympäristövaikutuksia (esim. vähähiilisyys ja kiertotaloudelliset ratkaisut). Lisäksi REACT-EU-haussa arvioinnin painopisteitä ovat muun muassa seuraavat teemat:

  • Vihreä siirtymä, ml. vähähiiliset, vihreää taloutta ja kiertotaloutta edistävät ratkaisut
  • Digitalisaation hyödyntäminen liiketoiminnan eri vaiheissa
  • Uuden teknologian käyttöönotto

Rahoituspäätöksiä voidaan alkaa tehdä loppukeväästä 2021 eduskunnan ja valtioneuvoston päätösten jälkeen. Varsinais-Suomen ELY-keskus tekee REACT-EU-rahoitusehtoihin pohjautuvat päätökset käytettävissä olevien alueellisten määrärahojen antamissa rajoissa.

Hakemukset tulee täten jättää viimeistään 31.5.2021 sähköiseen järjestelmään osoitteessa: https://sahkoinenasiointi.ahtp.fi/fi/palvelut

Tiivistelmä REACT-EU-rahoitushausta Varsinais-Suomessa

Kenelle? Kasvua tavoitteleville pk-yrityksille. Kohderyhmänä ovat erityisesti teollisuuden alalla toimivat, kansainväliseen kysyntään suuntaavat matkailu- ja palvelualan yritykset sekä hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalan palveluita ja toimintamallejaan radikaalisti uudistavat pk-yritykset. 

Mihin? Kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin (investoinneissa vain koneet ja laitteet sekä aineettomat investoinnit, ei esim. tuotanto- tai toimitilat).

Kuinka paljon? Investoinneissa tukitaso on 10-30% ja kehittämistoimenpiteissä 50% hankkeen kustannuksista. Kehittämistoimenpiteissä avustus voi olla kuitenkin enintään 50 000 EUR per hanke.

Mistä? ELY-keskus arvioi hakemukset ja tekee rahoituspäätökset. Haku tapahtuu sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelusta, yrityksen kehittämisavustuksen haun kautta.

Mitä tavoitellaan? Pk-yritysten tukemista ja uusiutumista COVID19-kriisistä selviytymiseksi. Rahoituksella luodaan pohjaa talouden vihreälle, digitaaliselle ja palautumiskykyä tukevalle elpymiselle sekä pyritään vauhdittamaan yritysten merkittäviä investointi- ja kehittämishankkeita.

Lisätietoja:

Lisärahoitusta haettavissa yritystukiin osana REACT-EU -toimenpiteitä

ELY:n rahoituslinjaukset

Yhteyshenkilöt Varsinais-Suomen ELY-keskuksessa:

Leevi Törmäkangas, Team Finland-koordinaattori, puh. 0295 022 616, leevi.tormakangas@ely-keskus.fi

Marjo Vihervirta, yritysasiantuntija, puh. 0295 022 691, marjo.vihervirta@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hyväkuntoisella soratiellä on parempi ajettavuus kuin pahasti vaurioituneella päällystetyllä tiellä15.7.2024 13:17:46 EEST | Tiedote

Sorateiden osuus koko Suomen maantieverkosta on suuri – noin 35 prosenttia. Lounais-Suomessa sorateiden osuus maantieverkosta on keskimääräistä pienempi. Tyypillisellä soratiellä ajaa vain alle sata ajoneuvoa päivässä, mutta silti sorateillä on edelleen oleellinen merkitys esimerkiksi maa- ja metsätaloudelle ja huoltovarmuudelle. Vaihtelevat sääolosuhteet, vauriot ja pölyäminen kuitenkin kiusaavat sorateitä. Myöskään soratien leventyminen ei ole hyvä asia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye